Legalizacija objekata

Појави се изјава о заштити личности која не може да се склони када одабереш опцију да поднесеш захтев

1765226865404.png

Molim vas,da li neko pouzdano zna kako ide to sa legalizacijom.Posto živim u Nemačkoj i imam samo Nemačko drzavljanstvo,vlasnik sam placa 1/1 ovlastio bi advokata da to obavi.Da li znate kako to ide u ovom slučaju, raspitujem se da me advokat ne bi vozio kao mladog majmuna..Hvala unapred

Molim vas,da li neko pouzdano zna kako ide to sa legalizacijom.Posto živim u Nemačkoj i imam samo Nemačko drzavljanstvo,vlasnik sam placa 1/1 ovlastio bi advokata da to obavi.Da li znate kako to ide u ovom slučaju, raspitujem se da me advokat ne bi vozio kao mladog majmuna..Hvala unapred
зови кориснички центар, тамо имаш опцију шта ако си у иностраству

1765285407553.png

празна прича, саму пријаву нису показали јер је не могућа онлајн!
појави се ово обавештење и то је све, сама пријава објекта је немогућа!

1765286857068.jpeg

Najvažniju stvar su propustili da napišu.

" Zakon "Svoj na svome" slučajno ili namerno, ne pominje tačan datum do koga su morali biti izgrađeni objekti. "

Da li ovaj Zakon važi za objekte zidane 80, 90-tih godina ili za objekte izgrađene tokom 2000- tih godina.

Ovo je drugi ili treći Zakon o legalizaciji.

Pored ovih Zakona postoji i Zakon o ozakonjenju objekta. Na osnovu tog Zakona mnogi investitori a kasnije i vlasnici stanova su mogli da ozakone svoj stan, i da ga uknjiže u katastru.

Период 2015-2016 по сателитском снимку, поднео сам пријаву, чекамо даље кораке :mrgreen:

Hvala na informaciji. U prethodnom Zakonu je bio period do 2003.godine.

Moram da dodam još nešto što nije direktno povezano sa legalizacijom.

Svi vlasnici kuća treba da provere u opštini da li je još na snazi Zakon o konverziji objekta.

Po tom Zakonu, zemljišta koja su bila državna postaju privatna svojina, na osnovu dokumentacije- kupoprodajnog ugovora na primer.

Najvažniju stvar su propustili da napišu.

" Zakon "Svoj na svome" slučajno ili namerno, ne pominje tačan datum do koga su morali biti izgrađeni objekti. "

Da li ovaj Zakon važi za objekte zidane 80, 90-tih godina ili za objekte izgrađene tokom 2000- tih godina.

Ovo je drugi ili treći Zakon o legalizaciji.

Pored ovih Zakona postoji i Zakon o ozakonjenju objekta. Na osnovu tog Zakona mnogi investitori a kasnije i vlasnici stanova su mogli da ozakone svoj stan, i da ga uknjiže u katastru.
Do 2015

A šta je onda alternativa?Da ne legalizujemo,pa da dobijemo rešenje o rušenju objekta?

Alternativa je da ne radiš ništa i čekaš normalan zakon i normalne institucije. Jedini cilj ove "legalizacije" je da se napuni kasa da bi imalo odakle da se krade. Malo i da se određeni "investitori" ratosiljaju obaveze da plaćaju za već prodate stanove, ideja je da to na sebe preuzmu prestravljeni stanari. Zato tolika galama.

Back