LEGALIZACIJA JAVNIH KUCA - POD HITNO U SRBIJI !!!

gost 339460

Iskusan
Poruka
5.824
Procitah pre par dana,u jednom nasem uglednom ilustrovanom nedeljniku,o divljoj prostituciji,koja je narasla takoreci
preko noci,narocito u Beogradu i Novom SaduProstitucija se odvija,preko nocnih klubova,u kojima striperi i stiptizete,
posle zavrsetka svog "programa",u sobama skrajnutim u klubu,zadovoljavaju sve "musterije" za novac.

Vrse se sve "usluge",zadovoljava se svaciji seksualni "ukus".E,pa pitam se,ako prostitucija vec mora da postoji,a svi
znamo,da taj najstariji "zanat",zaista MORA da postoji,zasto se svi pravimo blesavi,kako on toboze,kod nas ne postoji.
U tom "poslu" okrece se veliki novac.Zar nije bolje,staviti taj kompletan "biznis",pod plast zakonskih regulativa.

Ne samo sto bi novac od poreza,isao u gradsku kasu,vec bi bili zadovoljeni i zdravstveni uslovi. Te devojke,ne bi bile
kontrolisane od strane bezskrupuloznih makroa,koji im uzimaju veliki deo zarade,vec ih i fizicki cesto maltretiraju.

I ono,sto je mozda jos i najvaznije,"konzumenti" usluga tih devojaka,kao i same devojke,bili bi u tim "kucama ljubavi"
zdravstveno kontrolisani,pa se ni polne bolesti,ne bi nekontrolisano sirile.Sve ono sto postoji.Sve ono sto se praktikuje
tajno,treba ozakoniti,jer jedino tako,moze da se stavi pod javnu kontrolu.Ovako obavljanje seksualnih "usluga",bilo od
strane devojaka ili muskaraca,ima krimogenu genezu,za koju u jednom uredjenom drustvu,ne moze da se nadje nikakvo
racionalno opravdanje.:dash:

...slažem se za legelizaciju ali ne i za popularizaciju bordela...
...treba uvesti taj biznis u legalne tokove,osigurati zdravstvene kontrole i socijalnu zaštitu radnica...
...kažu da huliganstvo nastaje(jedan od uzroka) zbog nedostatka sexa,pa po tome bi se onda smanjilo i nasilje u društvu ako bi cene u bordelima bile prihvatljive našem standardu...
...mada mi se čini da je tu nešto trulavo..

...naravno to je posao sa posebnim rizicima...
...taj deo poreske i socijalne politike bi trebali da urede stručnjaci...
...da svaka radnica dobije svoju fiskalnu kasicu....

...i da obavezno imaju položenu zaštitu na radu...

- - - - - - - - - -

to samo ako bi im klijenti bili stranci, posto je opstepoznata stvar u celom svetu, da su Srbi najbolji hebaci a ko radi sa najboljima nema beneficija...msm hej, kud ces vece beneficije no da te hebe Srbin pa jos i plati :manikir:

Da..ima tu istine, ali je problem amortizacija prilikom radnih aktivnosti....

..to na prvom mestu,pa onda da imaju program rada,pa edukacije,seminari itd. itd...
...ja mislim da bi ta grana biznisa brzo procvetala..

- - - - - - - - - -

to samo ako bi im klijenti bili stranci, posto je opstepoznata stvar u celom svetu, da su Srbi najbolji hebaci a ko radi sa najboljima nema beneficija...msm hej, kud ces vece beneficije no da te hebe Srbin pa jos i plati :manikir:
...a za strance bi bila posebna tarifa i povraćaj pdv na granici ako u bordelu potroše na usluge iznad određenog iznosa...
...a to ne,svi moraju da plate,dobro možda bi trebalo uvesti popuste za penzionere,studente,ima tu dosta stvari da se uredi..

- - - - - - - - - -

Da..ima tu istine, ali je problem amortizacija prilikom radnih aktivnosti....

pa nije pi... sapun da se trosi...nema amortizacije!

AV AV

- - - - - - - - - -

..to na prvom mestu,pa onda da imaju program rada,pa edukacije,seminari itd. itd...
...ja mislim da bi ta grana biznisa brzo procvetala..

- - - - - - - - - -

...a za strance bi bila posebna tarifa i povraćaj pdv na granici ako u bordelu potroše na usluge iznad određenog iznosa...
...a to ne,svi moraju da plate,dobro možda bi trebalo uvesti popuste za penzionere,studente,ima tu dosta stvari da se uredi..

naravno, za strance vazi druga tarifa...ta oni bi vise pricali no radili :lol:

Ne odgovara kriminalcima koji vode posao,ne odgovara policajcima koji su plaćeni da ih ne diraju,ne odgovara političarima koji imaju svoj interes u toj priči,ne odgovara starletama pevaljkama i sl. jer bi normalno tržište oborilo bezobrazno precenjenu "cenu" njihovog društva,ne odgovara javnosti potonuloj u malograđanštinu i kvazi-tradicionalizam,ne odgovara i onoj "liberalnoj" javnosti jer onda to pitanje postaje neinteresantno za medijsku pažnju i ne mogu da pljuju ove tradicionalne zbog toga samim tim nema ni donacija....odgovara samo prostitutkama i onima koji plaćaju njihove usluge.

Sve u svemu nema šanse da se legalizuje. A da treba naravno da treba.

U tom "poslu" okrece se veliki novac.Zar nije bolje,staviti taj kompletan "biznis",pod plast zakonskih regulativa.

Ne samo sto bi novac od poreza,isao u gradsku kasu,vec bi bili zadovoljeni i zdravstveni uslovi. Te devojke,ne bi bile
kontrolisane od strane bezskrupuloznih makroa,koji im uzimaju veliki deo zarade,vec ih i fizicki cesto maltretiraju.

Ja stvarno ne znam koji je razlog da se ljudi toliko zalazu za tu legalizaciju prostitucije.Citam pre komentare korisnika na nekom sajtu povodom neke vesti da je otkriveno da se tamo neka pevaljka bavi elitnom prostitucijom.Znaci od jedno 30 komentara bar 25 je bilo "pod hitno legalizovati prostituciju" a ja evo pitam - zasto?Koju bi to promenu donelo?

Kad bi se prostitucija legalizovala,prvo se postavlja pitanje - ko bi to radio legalno ako vec ne mora i ako se godinama time bavi u "ilegali"?Zasto bi se neko prijavio da se javno bavi prostitucijom i morao da placa drzavi porez,takse i sve sto uz to ide ako vec ne mora i ako ih do sad nije placao?Ni jedan makro nije toliko lud da nekoj ku*vi placa socijalno,penziono,doprinose i ostale mambo-dzambo ako vec moze time da se bavi ilegalno a da ga niko ne dira.

Druga stvar je ta da je prostituciju jako tesko dokazati.Cist primer je ona kravetina Mimi Oro za koju cela drzava zna da je profi kuravela ali niko to nemoze da dokaze.Isto je i za onu pevaljku sto su joj baba i deda kupili dzipove,ferarije,stanove,jahte i ostalo.

Legalizacija prostitucije bi samo donela jos vise mahinacija,malverzacija,kriminala i pranje para.Stvar je u tome sto je nasa drzava jednostavno previse korumpirana da bi se brinula i ispravno poslovala u nekim drugim mnogo ozbiljnijim stvarima a kamoli o prostituciji.

Stvar je u tome da prostitutke nisu kriminalci. Kreni odatle i sasvim nova logika će ti se ukazati.
Kriminal je ono što se dešava oko njih a na to se legalizacijom udara.

Kako bi to konkretno legalizacija povećala mahinacije,malverzacije i kriminal?

Nisu kriminalci ali takodje rade "na crno" to jest u tajnosti.Bas bih voleo da vidim da li bi se neka javno deklarisala kao prostitutka.I da li bi neki makro sam pristao da im placa doprinose.Da pojasnim - i kada bi doslo do legalizacije prostitucije svi bi i dalje radili ilegalno.Zato sto sve to previse lako funkcionise.

Zato sto kod nas industrija,ekonomija,zdravstvo,prosveta,trgovina...plivaju u korupciji,mahinacijama i kriminalu.Mozes zamisliti sta bi se sve radilo u prostituciji uzimajuci u obzir cinjenicu da je prostitucija usko povezana sa narkomanijom,belim robljem slicnim stvarima.

kao pravnik ja sam za legalizaciju prostitucije iz razloga zato sto svima koristi(u pravnim i uredjenim drzavama) a i takodje sam za leKalizaciju marihuane.

Mi smo valjda od prevelike zelje da jednog dana postanemo deo te predivne Evrope postali kao neke ovce pa smo poceli da blejimo legalizujte prostituciju,legalizujte marihuanu,legalizujte sve lake (i teske) droge,legalizujte istopolne brakove,gay je ok... Sve po sistemu - videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.Sta je sledece?Da i mi kao Holandija legalizujemo seksualne odnose sa osobama od 14 godina?
A i sam si naveo - u pravnim i uredjenim drzavama.Da li je nasa drzava takva?Ja ne bih rekao.

Stvar je u tome da prostitutke nisu kriminalci. Kreni odatle i sasvim nova logika će ti se ukazati.
Kriminal je ono što se dešava oko njih a na to se legalizacijom udara.

Kako bi to konkretno legalizacija povećala mahinacije,malverzacije i kriminal?

Ne da nisu kriminal vec su NEVEROVATNO KORISNE u svakom drustvu jer smanjuju napetosti i tenzije! :rtfm:

- - - - - - - - - -

a sta je tu tesko za dizanje? noge?:lol:

Zamisli da treba da trpas neku olinjalu i mlitavu babu kojoj cure bale iz usta za sitan novac...

Da li bi ti bilo LAKO?

Ne bi ti se gadilo?

Da li ti mislis da se prostitutkama ne gadi vecina klijenata od kojih ni jedan nije mlad ni lep, a kojima moraju da se osmehuju i dudlaju onu smrdljivu stvar?

Ne da nisu kriminal vec su NEVEROVATNO KORISNE u svakom drustvu jer smanjuju napetosti i tenzije! :rtfm:

- - - - - - - - - -

Zamisli da treba da trpas neku rosaavu i mlitavu babu kojoj cure bale iz usta za sitan novac...

Da li bi ti bilo LAKO?

Ne bi ti se gadilo?

Da li ti mislis da se prostitutkama ne gadi vecina klijenata od kojih ni jedan nije mlad ni lep?

ja ih ne teram da se bave tim poslom

ja ih ne teram da se bave tim poslom

Ti si samo neuvidjavan i kratkovid.

Sta ti znas kakve su sve sudbine naterale neke zene ih da se bave tim poslom...?

Nisu one tamo otisle sto vole da debelim matorcima setaju onu stvar (to bi svakako mogli mladjima i po svom ukusu) vec iz prekih potreba da zarade novac sa kojima skoluju decu a koje drugim poslom ne mogu da zarade dovoljno....To je samo jedan mali razlog...

Razloga zasto se zene bave prostitucijom su mnogi i svi do jednog su teski i tuzni.

Ti si samo neuvidjavan i kratkovid.

Sta ti znas kakve su sve sudbine naterale neke zene ih da se bave tim poslom...?

Nisu one tamo otisle sto vole da debelim matorcima setaju onu stvar (to bi svakako mogli mladjima i po svom ukusu) vec iz prekih potreba da zarade novac sa kojima skoluju decu a koje drugim poslom ne mogu da zarade dovoljno....To je samo jedan mali razlog...

Razloga zasto se zene bave prostitucijom su mnogi i svi do jednog su teski i tuzni.

stvari pocinju izborima..ne mogu da saosecam sa osobama koje su zapele tamo gde jesu svojim sopstvenim izborom

Back