Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo mestašce,jedna glavna ulica koja se zatvara za saobraćaj uveče i pretvara u šetalište, ima lepo dovoljno široko šetalište uz marinu prepuno restorana i kafića.Gradska plaža nije ni nalik na taj raj što vas čeka sa zapadne strane. Dakle obavezno skuter(ima da se iznajmi naravno) ili rent-a-car. Mesto je ok da se izbleji onako opušteno uveče i da se prespava ali za kupanje nije a i stvarno je greota gubiti vreme na gradskim plažama po Lefkadi jer i Porto Kaciki i Egremni i Milos.....i ostale dobre plaže su "divlje".

P.S. Giros je najbolji kod Sotiris-a :lol:

Hvalaaa...joj jedva cekam :))))

E, a Agios Nikitas kolima, iskustva, kakvo je mesto inače, deluje zanimljivo?

To je seoce na zapadnoj strani sa par taverni ali izuzetno dobro pozicionirano na glavnom putu blizu Milosa i Katizme. Apsolutno najbolji izbor za mirniji odmor na rajskim plažama bez mnogo dešavanja uveče,mada uvek možete do Lefkasa na provod. Samo preporuka je da obavezno nađete vilu sa parkingom jer je užas po tom pitanju....jedva smo prolazili kad sam vozio kroz njega.
Odatle je i mnogo lakše i brže doći do Egremnija i Porto Katzikija.

pa mi smo vozikali piaggio cini mi se da je imao 50ccm i "graviran"do 80 :D ali je posluzio jer nema potrebe da ides preko 50 (uzivas u okolini)
a da Lidl je na 17km okruglo od Nidrija i veruj mi da se isplati da svaki dan palis motor da kupujes tamo jer su cene u Nidriju 3x vise !
primera radi voda od 1.5lit je 1,5E uNidriju a u Lidlu je pakovanje od 6 kom toliko !!! ali samo je voda tako drasticno skupa jer niko ne pije sa "cesme" :D

evo kako izgleda motor

Pogledajte prilog 287291
Izvino, kako vas je skuter posluzio, tj da li je imao problema nekakvih i koliko vam je vremenski trebalo da stignete do plaza na zapadu? I samo jos jedni pitanje :) da li se secas kako se zove mesto gde ste ga rentirali, ta radnja kako se zove? Hvala unapre! :)

Zdravo svima!
Moze li mi neko reci da li je moguce samostalno naci smestaj u Nidriju po razumnoj ceni? U ovom periodu.
Hvala unapred!

Ako misliš da ideš na bum naravno da je moguće. U krajnem slučaju imaš Nidri,Lefkas,Vasiliki...a ako ne uspeš imaš trajekt iz Vasilikija za Kefaloniju ili se vratiš pa u Pargu koja je sat vremena na sever.

Ali zašto ući u tu avanturu kada možeš kao što reče Nina preko booking.com unapred da sve središ. U svakom slučaju u avgustu će biti teže naći jer kreće ferragosto i invazija Italijana ,tada je poprilično popunjeno i cene malo jače.

Izvino, kako vas je skuter posluzio, tj da li je imao problema nekakvih i koliko vam je vremenski trebalo da stignete do plaza na zapadu? I samo jos jedni pitanje :) da li se secas kako se zove mesto gde ste ga rentirali, ta radnja kako se zove? Hvala unapre! :)

skuter nas je posluzio odlicno ali sam ga "nanjusio" pa smo otisli u radnju da dospe ulja posle recimo tri cetiri dana...
ne secam se kako se zove radnja ali znam da kad izadjes na glavni pu i krenes ka Lefkasu poslednji lokal sa desne strane u kojem se iznajmljuju motori skuteri itd...
prljava neugledna ali se najlakse cenjkas :D
do plaza na zapadu tj Porto Kaciki i Egremni nam je trebalo cca 45min jer smo kulirali u voznji i uzivali u pejzazima...Giallo plazu slobodno zaobidjite jer je po meni najlosija...
u principu je motor slab i neke brzine preko 60km/h nisu preporucljive...

uzivajte Lefkada je odlicna jos ako ste radoznali i mobilni mozete naci dosta malih plazica izmisljenih za kuliranje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back