LED ZEPPELIN

Dont_Break_The_Oath:
Tacno, potpuno tacno. Pravi iskonski Hard Rock sa prepoznatljivim zvukom. Takodje i Deep Purple.
A sto se tice Telecasterce, mislim da bi prvi album ipak dobio na onoj cuvenoj boji Les Paula koja je kod Pege-a izuzetno prepoznatljiva.

Mada me malo iznerivralo ovde kada sam procitao o Tolkinu,......ok, Tolkin jeste koristio britanski folk na neki nacin, Zeppelini takodje imaju primese toga, ali zar i to mora da bude zasluga Tolkina??? Preteraste ga pre sa njim, ispasce da je on inspirisao sve bandove ovog sveta da se okrenu mistici i tim raznim temama.
Mislim,ljudi,spustite loptu sa tim Tolkinom,zaista je postalo i vise nego dosadno govoriti o njemu i njegovom navodnom uticaju. Cak i Blind Guardian su otvoreno priznali da je album "Rage For Order" od Queensryche izvrsio najveci uticaj na band,na taj Tolkinovski band a ne sam Tolkin.
Mislim,,,,,smorili ste.

Naravno da su smorili, zato i rekoh o britanskom folkloru, koji je bio i prije Tolkina, a nije nastao sa Tolkinom.

Dont_Break_The_Oath:
Jedina prava zamerka na racun Jimmy Page-ov stil sviranja jeste to sto je na prvom albumu koristio Fender Telecaster i time dosta doprineo onom "mekanom" zvuku,bolje bi bilo da je odmah poceo da koristi Gibson Les Paul standard.

E vidis brate bas zbog tog Fendera, meni je najomiljenij i najcistiji njihov prvi album. Mozda jedini koji mogu svaki put da slusam. "Dased and Confused" koji je prepev "I'm Confused" od fenomalnih Yardbirdsa je po meni najbolja. Takodje i "Baby I'm Gonna Leave You".

Dont_Break_The_Oath:
Ok, Marlone, stvar ukusa,meni taj Telecaster zvuce kao da se napinje.
Mislim da je Page najbolji poznavalac Gibson Les Paul standarda i da prosto note klize kroz zice.

Ma brate, ja najvise volim zvuk crnog Les Paula, ali ovaj mi je album u secanju kao najbolji, zajedno sa Yardbirdsima, Blind Faithom i nekim stvarima od Steve Winwooda i Traffica.

jel moze neko da mi prevede na Serbian
Whole Lotta Love
(Bonham/Jones/Page/Plant)

You need coolin', baby, I'm not foolin',
I'm gonna send you back to schoolin',
Way down inside honey, you need it,
I'm gonna give you my love,
I'm gonna give you my love.

*Wanna Whole Lotta Love (X4)

You've been learnin', baby, I bean learnin',
All them good times, baby, baby, I've been yearnin',
Way, way down inside honey, you need it,
I'm gonna give you my love... I'm gonna give you my love.

* Chorus

You've been coolin', baby, I've been droolin',
All the good times I've been misusin',
Way, way down inside, I'm gonna give you my love,
I'm gonna give you every inch of my love,
Gonna give you my love.

* Chorus

Way down inside... woman... You need... love.

Shake for me, girl. I wanna be your backdoor man.
Keep it coolin', baby.

naj bend perida iz 70-tih,pochetka 80.Bar po mome misljenju.Robert Plant,Jimmy Paige and led Zeppelin I,II,II,VI,Pshical Gravity,Song remains the same,Coda....i ostala dva albuma.Slazete li se ?

shta mislitem o Tangerine :
Measuring a summer's day,
I only finds it slips away to grey,
The hours, they bring me pain.

*Tangerine, Tangerine,
Living reflection from a dream;
I was her love, she was my queen,
And now a thousand years between.

Thinking how it used to be,
Does she still remember times like these?
To think of us again?
And I do.

* Chorus

pomenuste jako mnogo pesama, ali niko se nije setio pesme

baby i am gonna leave you,

moja omiljena stvar koju slusam iskljucivo na slusalice tada se oseti svaki drhtaj u glasu i uzivanje je maksimalno.

i ja bih zeleo da dam skroman doprinos temi o jednom od najboljih bendova ikada....

ime je doshlo od anegdote u kojoj je posle raspada The Yardbirds-a nastao novi bend bez imena i kada se na jednoj od proba povela prica o njegovom buducem uspehu, neko je rekao da ce "proci" kao olovni cepelin, i svima se svidelo to poredjenje pa su kroz smeh odlucili da se grupa tako zove...

ja ih slusham skoro desetak godina i relativno skoro sam nabavio kompletnu diskografiju + 2 BBC Live Sessiona iz 72 i 74, + Page i Plant, + The song remains the same Live iz 76 ( o cemu postoji i film FENOMENALAN) gde su dve odlicne verzije Dazed and Confused (27min) i No Quarter (13min) i Plantov komentar pred Stairway to heaven gde on kaze Ovo je pesma nade (a oni koji je "prekrstishe" u satansku himnu mogu da ga ......)
tako da mi je kolekcija upotpunjena

od pesama, pored svih vec pobrojanih i siroko poznatih, odushevljava me All my love (savrshena kompozicija).......

mali osvrt na pricu o Dugmetu.....naime, ako bolje pogledate ranu fazu benda to je preslikani Led Zeppelin....tu mislim na stil oblacenja, instrumente, pa i na pesme...ja sam cak bio u fazi kada sam naizmenicno slushao oba benda i trazio slicnost i cak po mom mishljenju nashao neke pesme koje su instpirisale (da ne kazem da su ukradene) Bregu.......ali to je druga prica......mnogima su bili uzori i to je josh jedno objashnje slicnosti pesama, ali pre svega NJIHOVE VELICINE......

pcelica:

moja omiljena stvar koju slusam iskljucivo na slusalice tada se oseti svaki drhtaj u glasu i uzivanje je maksimalno.

smatrao sam da nije potrebno. njihova po meni najbolja pesma. vraca neke prijatne trenutke...ne znam zasto. iako je tekst kaze suprotno... ;D

pcelica:

Pesma je stvarno extra, i kad je slusam uvek ali apsolutno uvek je pojacam maksimalno.

Back