LED ZEPPELIN

mile kuronjic:
Sledeci album je Houses Of The Holy sniman 1973 godine.da li ste primetili da na ovom albumu Robert Plant ima drugaciji glas?Sa ovog albuma se izdvajaju hitovi No Quarter, Rain Song, The Song remains the same itd.

U pravu si Mile da je Plant-ov glas malo razlicit na ovom albumu. Inace ovdje su Zeppelin-i ubacili pored rock i folk motiva(ponovo ih kopirali Dugmici) koje su vec imali u svojim prethodnim albumima u i zvuke soul-a i reggae-a. U pravu si za izdvojene pjesme, ja bih dodao jos i Over The Hills & Far Away i D Yer Mak Er. Poslije ovog albuma Zeppelin-i osnivaju svoju produkcijsku kucu Swan Song, koja izdaje sve ostale Zeppelin-ove albume.

Over The Hills & Far Away

Hey lady--you got the love I need
Maybe more than enough.
Oh darling... walk a while with me

Ooh, you’ve got so much...

Many times I loved
Many times been bitten
Many times I’ve gazed
Along the open road.

Many times I’ve lied
Many times I’ve listened
Many times I’ve wondered
How much there is to know.

Many dreams come true
And some have silver linings
I live for my dream
And a pocketful of gold.

Mellow is the man
Who knows what he’s been missing
Many many men
Can’t see the open road.

Many is a word
That only leaves you guessing
Guessing ’bout a thing
You really ought to know, ooh!
You really ought to know
I really ought to know!
Oooh, you know I should, you know I should, you know I should...

led_zeppelin_-_house_1dbeb7.jpg

diretore:
Odlicna pesma :D
Meni se mnogo svidja i No Quater sa tog albuma, veoma je psihodelicna i nekako je cudna..

Interesantno je da se pesma Houses of The Holy pojavljuje 1975-e na sledecem albumu koji je sniman '72 /iste godine kad je sniman i HotH/ i '74.
Physical Graffiti je mozda najzreliji album Zeppelina, u pitanju je dupli album sa kog bih izdvojio In My Time of Dying, Kashmir, In the Light...

pg.jpg

introitus:
Interesantno je da se pesma Houses of The Holy pojavljuje 1975-e na sledecem albumu koji je sniman '72 /iste godine kad je sniman i HotH/ i '74.
Physical Graffiti je mozda najzreliji album Zeppelina, u pitanju je dupli album sa kog bih izdvojio In My Time of Dying, Kashmir, In the Light...
U pravu si to mozda i jeste najzreliji album Zeppelin-a. Zanimljivo je da otprilike turneje za taj album nije ni bilo iako je bio prvi na top listama i u US i Evropi, a razlog je bio sto se Plant sa svojom zenom "skrsio"(citaj imao udes) vozeci auto u Grckoj na odmoru.
Ja bih izdvojio jos par pjesama Bron-Y-Aur Stomp, Custard Pie, The Wanton Song i In My Time of Dying

In My Time of Dying

In my time of dying, want nobody to mourn
All I want for you to do is take my body home

Well, well, well, so I can die easy (x2)

Jesus, gonna make up my dyin’ bed.
Meet me, jesus, meet me. meet me in the middle of the air
If my wings should fail me, lord. please meet me with another pair

Jesus, gonna make up.. somebody, somebody...
Jesus gonna make up... jesus gonna make you my dyin’ bed

Oh, saint peter, at the gates of heaven... won’t you let me in
I never did no harm. I never did no wrong

Oh, gabriel, let me blow your horn. let me blow your horn
Oh, I never did, did no harm.

I’ve only been this young once. I never thought I’d do anybody no wrong
No, not once.

Oh, I did somebody some good. somebody some good...
Oh, did somebody some good. I must have did somebody some good...

And I see them in the streets
And I see them in the field
And I hear them shouting under my feet
And I know it’s got to be real
Oh, lord, deliver me
All the wrong I’ve done
You can deliver me, lord
I only wanted to have some fun.

Hear the angels marchin’, hear the’ marchin’, hear them marchin’,
Hear them marchin’, the’ marchin’

Oh my jesus... (repeat)

Oh, don’t you make it my dyin’, dyin’, dyin’...

diretore:
In My Time of Dying

In My Time of Dying

In my time of dying, want nobody to mourn
All I want for you to do is take my body home

Jesus, gonna make up my dyin’ bed.
Meet me, jesus, meet me. meet me in the middle of the air
If my wings should fail me, lord. please meet me with another pair

Jesus, gonna make up.. somebody, somebody...
Jesus gonna make up... jesus gonna make you my dyin’ bed

Oh, saint peter, at the gates of heaven... won’t you let me in
I never did no harm. I never did no wrong

Oh, gabriel, let me blow your horn. let me blow your horn
Oh, I never did, did no harm.

I’ve only been this young once. I never thought I’d do anybody no wrong
No, not once.

Oh, I did somebody some good. somebody some good...
Oh, did somebody some good. I must have did somebody some good...

And I see them in the streets
And I see them in the field
And I hear them shouting under my feet
And I know it’s got to be real
Oh, lord, deliver me
All the wrong I’ve done
You can deliver me, lord
I only wanted to have some fun.

Hear the angels marchin’, hear the’ marchin’, hear them marchin’,
Hear them marchin’, the’ marchin’

Oh my jesus... (repeat)

Oh, don’t you make it my dyin’, dyin’, dyin’...

Vec sam je spomenuo i ja :D

Pesma je odlicna :D

introitus:
Vec sam je spomenuo i ja :D

Pesma je odlicna :D

Izvini Introitus nisam video da si je vec spomenuo u svom post-u.

Znaci poslije Physical Graffiti albuma i Plant-ovog "veselog" dogadjaja na ljetovanju Zeppelini su snimili po meni njihov najgori album do tada a mozda i uopste(ne morate se sloziti i mozete da me pljujete ako se ne slazete). Najveca fora je bila da je album dobio status platinum albuma, samo zato sto je bila masovna pomama ljudi da kupe album na nevidjeno tj. unaprijed(prije izlazenja). Znaci sa albuma Presence ja bih samo mogao da izdvojim Achilles Last Stand

Achilles Last Stand

It was an april morning when they told us we should go
As I turn to you, you smiled at me
How could we say no?

With all the fun to have, to live the dreams we always had
Oh, the songs to sing, when we at last return again

Sending off a glancing kiss, to those who claim they know
Below the streets that steam and hiss,
The devil’s in his hole

Oh to sail away, to sandy lands and other days
Oh to touch the dream, hides inside and never seen.

Into the sun the south the north, at last the birds have flown
The shackles of commitment fell, in pieces on the ground

Oh to ride the wind, to tread the air above the din
Oh to laugh aloud, dancing as we fought the crowd

To seek the man whose pointing hand, the giant step unfolds
With guidance from the curving path, that churns up into stone

If one bell should ring, in celebration for a king
So fast the heart should beat, as proud the head with heavy feet.

Days went by when you and i, bathed in eternal summers glow
As far away and distant, our mutual child did grow

Oh the sweet refrain, soothes the soul and calms the pain
Oh albion remains, sleeping now to rise again

Wandering & wandering, what place to rest the search
The mighty arms of atlas, hold the heavens from the earth

The mighty arms of atlas, hold the heavens from the earth
From the earth...

I know the way, know the way, know the way, know the way

Oh the mighty arms of atlas, hold the heavens from the earth.

presence.jpg

diretore:
Zeppelini su snimili po meni njihov najgori album do tada a mozda i uopste(ne morate se sloziti i mozete da me pljujete ako se ne slazete). Znaci sa albuma Presence ja bih samo mogao da izdvojim Achilles Last Stand
Definitivno se ne slazem sa tobom, album uopste nije los. Meni se svidjaju, sem vec spomenute pesme, nobody's fault but mine i tea for two, a ni ostale pesme nisu lose...

Album "presence" je dosta zestok album a na pesmi ahiles last stand je odsviran jedan stvarno bombastican solo.Kada sam jednoj osobi koja slusa neki black metal dao album presence da preslusa, on mi je tada izjavio da su ga na pesmi ahiles last stand hvatali zmarci pri izvodjenju onog soloa.Ipak mislim da je pored te pesme takodje dobar nobody fault but mine i tea for one a ostale pesme su tu i tamo.
Te godine kada su snimali taj album je ujedno snimljen i film o led zeppelinima to je onaj uzivo album gde su fantasticno izveli solo na stairway to heaven.

Steta je sto je najjaca grupa svih vremena ovako zapostavljena...
Da li neko zna sta je bilo sa pricama za Stairway...ono pustanje u nazad....pa se kao dobije skroz nova pesma...stairway to helll....citao sam gomilu objasnjenja za svaki stih i kako zvuci unazad...
Mada,ne zvuci mi logicno da oni prave satanisticke pesme....In my time of dying,Houses of the Holy, Friends,....i gomila drugih su skroz suprotne tome.

Slusao sam je unazad pre par godina i sta da ti kazem, ta pesma je meni vise od himne, slusao sam je nekoliko puta dnevno nekoliko godina i...
Pa ako zelis da cujes, cuces, ako ne - neces...
Znao sam i pricu kako je nastala, ali davno to bese...

.pissbottleman:
Steta je sto je najjaca grupa svih vremena ovako zapostavljena...
Da li neko zna sta je bilo sa pricama za Stairway...ono pustanje u nazad....pa se kao dobije skroz nova pesma...stairway to helll....citao sam gomilu objasnjenja za svaki stih i kako zvuci unazad...
Mada,ne zvuci mi logicno da oni prave satanisticke pesme....In my time of dying,Houses of the Holy, Friends,....i gomila drugih su skroz suprotne tome.
cuo sam dosta prica na tu temu. zanimljivo je (i apsurdno) sto se oko toga digla TOLIKA buka. kao prvo, u svakoj pesmi se moze naci nesto satanisticko kada se prevrne u svim mogucim pravcima. kao drugo, pesme mnogih grupa su o satanizmu, pustene UNAPRED, i zaista je besmisleno vise raspravljati o namerama i moralu Cepelina na taj nacin.

A moja omiljena pesma.. Pa mooooram da kazhem stairway to heaven.. Stvarno je savrshena.. Onda Since I've been loving you, All my love, Whole lotta love, Kashmir... Ne znam.. Mogla bih ja do sutra da nabrajam, a da ne izdvojimnajbolju..

obozavam zeppeline, sa njima sam odrasla zahvaljujuci mom cjaletu (hvala tata!)...
since Ive been lovin you, good times bad times, babe Im gonna leave you, immigrant song, whole lotta love, communication breakdown, stairway...
ah...

Kakva je njihova povezanost sa Tolkienovim delima?
U pesmi Night flight(strava stvar) spominje se Mordor,i Golum...a i cuo sam da je Over the hills... u stvari prica o Aragornu i ovoj...kak' se zove...Liv tajler :roll: ...kao Tolkien je napisao slicnu pesmu...Pa cak sam cuo i da je Stairway prica o onoj nekoj vilenjakinji glavnoj...E, ovo sam slozio svaka mi cast :?

Dont_Break_The_Oath:
Jedina prava zamerka na racun Jimmy Page-ov stil sviranja jeste to sto je na prvom albumu koristio Fender Telecaster i time dosta doprineo onom "mekanom" zvuku,bolje bi bilo da je odmah poceo da koristi Gibson Les Paul standard.

Ja tu opet ne vidim nista lose, mozda je produkcijski zeleo da postigne to sto je zamislio . Jednostavno ne moze svaka pesma da se odsvira sa istom gitarom i pedalom, sve zavisi sta hoces da postignes.

diretore:
Morao sam da zapocnem i temu o ovoj neprevazidjenoj britanskoj grupi.Jedna od rodonacelnika heavy metal muzike(zajedno sa Black Sabbath-om i Deep Purple-om)
JOHN BONHAM
JOHN PAUL JONES
JIMMY PAGE
ROBERT PLANT
lzgroup.jpg

B000005JZ9.l.gif

Meni iskreno pomalo smeta kada neko Zeppeline svrstava u heavy metal, to je hard rock, to je poprilicna razlika. A takodje i Purple je hard rock, nikako metal!!!

klika:
Meni iskreno pomalo smeta kada neko Zeppeline svrstava u heavy metal, to je hard rock, to je poprilicna razlika. A takodje i Purple je hard rock, nikako metal!!!

Tacno, potpuno tacno. Pravi iskonski Hard Rock sa prepoznatljivim zvukom. Takodje i Deep Purple.
A sto se tice Telecasterce, mislim da bi prvi album ipak dobio na onoj cuvenoj boji Les Paula koja je kod Pege-a izuzetno prepoznatljiva.

Mada me malo iznerivralo ovde kada sam procitao o Tolkinu,......ok, Tolkin jeste koristio britanski folk na neki nacin, Zeppelini takodje imaju primese toga, ali zar i to mora da bude zasluga Tolkina??? Preteraste ga pre sa njim, ispasce da je on inspirisao sve bandove ovog sveta da se okrenu mistici i tim raznim temama.
Mislim,ljudi,spustite loptu sa tim Tolkinom,zaista je postalo i vise nego dosadno govoriti o njemu i njegovom navodnom uticaju. Cak i Blind Guardian su otvoreno priznali da je album "Rage For Order" od Queensryche izvrsio najveci uticaj na band,na taj Tolkinovski band a ne sam Tolkin.
Mislim,,,,,smorili ste.

Back