''... led ledeni pojas pod opsadom...''

I onda jedno jutro... jutro kao i svako drugo osim sto te sirova istina strefi, najzad vidis da lava koja nikad ne izadje na povrsinu, lava koja uz zemljotres ne pomera planine, ona koja ne istopi led nad sobom i nije vise lava vec samo malo zazarenog kamenja. Onda, kad nemas kuda sem napred a tamo te ceka samo led, pitas sebe da li je vredelo kriti ispod sante leda svu tu vrelinu, dok nije ugasila. Tad bi da citas knjigu od pocetka ali stranice su zauvek iscepane, jednom procitane na svetlu svece umesto na sjaju sunca, vecno nestale. Vredi li, zivot provesti u hladnoci zapecka, u strahu da ce vatra na ognjistu upaliti kucu?

Ljudi se plase otvorenosti i iskrenosti..... beze od straha da ne upravljaju svetom, tobom. Iskrenost i otvorenost ih razoruza jer su navikli na klise koji, kod tebe, onda, ne mogu da nadju. Drugacije ne umeju da se snadju. Drugacije ne mogu da povrede. Istina je cudo!

Probaj, probaj koliko sutra da kazes golu istinu iz svog zivota nekome (makar nekom kog se ne bojis, za pocetak) i videces da ce tesko da ti poveruje. Istina je teska, niko joj ne veruje. Tu je moja prednost, 5 koraka ispred ostalih. Kroz prostu istinu. Kroz nesakrivanje tajni. Kroz... otvorenost.
Jer sve je moguce, kad se zeli dovoljno.

Kako vi sa vašim (ne)kontrolisanim hladnoćama ili toplinama...?

hm... kako ja ili kako oni koji me dozivljavaju drugachijom nego shto jesam? negde sam vec pisala o tome, deshavalo mi se mnogo puta da ljude prijatno iznenadim nakon nekih njihovih prvih pogreshno stechenih utisaka... meni odgovara shto sam takva kakva jesam, naizgled hladna i nezainteresovana za svet oko sebe... shto sam prema nekim ljudima "samo" ljubazna... i nemam nameru da se menjam...

Ne mora da znači da je to (samo) zbog stava. Neki ljudi, jednostavno rečeno, fizički izgledaju "nepristupačno"...

e, na ovo moram da se osvrnem... kod ljudi "fizichki nepristupachnih" se opet radi o nechemu chime oni zrache, dakle, nisu u pitanju samo njihove crte lica, garderoba i sl. vec neshto u samom drzanju, ponashanju, opet znachi "stavu" koji izbija iz svakog njihovog pokreta, grimase, osmeha i to neshto sigurno nije fizichke prirode...

Back