Ванда
Elita
- Poruka
- 18.051
Не мора, али у описаној ситуацији, где сви јавно причају да је рођен да би спасао сестру, сигурно ће знати. О томе сам причала.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Знаш како...Не мора, али у описаној ситуацији, где сви јавно причају да је рођен да би спасао сестру, сигурно ће знати. О томе сам причала.
Нисам ја гледала ни гатаку ни ту емисију.Ма, потпуно се слажем са тобом, само ето, рекох да сам неутрална због приче коју је Мирка испричала.
А оно што мене ,,брине'' то је то што рекох, све ми ово личи на Гатаку...
a mislim da može da bude pritisam i za izlečeno dete.
А слажем се са Мирком, то може бити велики притисак на то дете које је рођено само да ,,спасе'' неког.
Да ли дете то мора да сазна?
mislim da bi to bilo pošteno prema detetu
Па сад....ако је поштено рећи:''Ти си рођен јер нам је пуко кондом'' или ''Јер је било касно за абортус''....ако је потребно да дете ТО зна, онда би требало и ово да зна:''Ми нисмо желели тебе, рођен си само да би послужио сврси...''
Dakle, da li smatrate da je baš sasvim ok radjati dete da bi se iskoristile matične ćelije u lečenju neke bolesti u porodici
(matične ćelije se na rođenju vade iz pupčane vrpce dok se jo posteljica ne "skine " sa zida materice, ako sam ja dobro razumela i koriste se u lečenju mnogih bolesti
Па сад....ако је поштено рећи:''Ти си рођен јер нам је пуко кондом'' или ''Јер је било касно за абортус''....ако је потребно да дете ТО зна, онда би требало и ово да зна:''Ми нисмо желели тебе, рођен си само да би послужио сврси...''
Sto ne znaci da se nekom drugom detetu, koje je rodjeno da izleci brata/sestru to isto ne bi dogodilo.
zašto bi uopđšte bilo potrebno naglasavati da je dete rođeno da bi izlecilo drgo. ako i jeste to primarna svrha. a da je jedina ne mogu da verujem, mislim svako ko moze da pravi i radja decu i to ucini ne mogu da verujem da to gleda kako neki specijalni projekat, prosto dete je dete, a ako moze da pomogne drugom u startu jos bolje zašto kriviti sliku........???
Овако и ја размишљам.zašto bi uopđšte bilo potrebno naglasavati da je dete rođeno da bi izlecilo drgo. ako i jeste to primarna svrha. a da je jedina ne mogu da verujem, mislim svako ko moze da pravi i radja decu i to ucini ne mogu da verujem da to gleda kako neki specijalni projekat, prosto dete je dete, a ako moze da pomogne drugom u startu jos bolje zašto kriviti sliku........???
Не мора, али у описаној ситуацији, где сви јавно причају да је рођен да би спасао сестру, сигурно ће знати. О томе сам причала.
Ako smo moj muž i ja tako odlučili, o tome ne moraju da znaju ništa čak ni naši najbliži (roditelji, braća, sestre…), a kamo li dete, kad jednom odraste.
Čitajući ovu temu, stekla sam utisak da se ovde implicira da bi to drugorođeno dete bilo na neki način žigosano, ili čak životno ugroženo time što bi njegovom bratu/sestri bile presađene njegove matične ćelije??
Zaboga, nema tu nikakvih sadističkih zahvata nad nemoćnim detetom - neće mu oduzeti bubreg, ili jedno plućno krilo i donirati njegovom bratu!
Matične ćelije se uzimaju iz pupčane vrpce, koja se na porođaju ionako baca. Pa kad je već tako, zašto se taj dragoceni materijal ne bi iskoristio za nečije izlečenje? Vašeg ili nečijeg tuđeg deteta, svejedno?
Uostalom, mislim da nije daleko dan kada će se porodiljama nuditi mogućnost ili da čuvaju mat. ćelije u banci, ili da ih doniraju. Nema treće. I to smatram potpuno ispravnim.
Uostalom, sta će vam vaša pupčana vrpca?
Jos nisam čula da je neka čuva kod kuće u tegli, na polici u špajzu....
A da kojim slučajem saznam da sam došla na svet da bih spasila život mom bratu, a da mi je to još i pošlo za rukom - zahvaljivala bih Bogu svaki dan što nam je oboma podario život.