Lažno samopouzdanje

Prevedi ovo za nas koji ne znamo jezik, pa da pričamo...

Realnost ljudske vrste i svijeta u kom zivimo i same istine je da najopasniji covjek u jednoj prostoriji nikada nije najglasniji i najubucniji covjek u jednoj prostoriji.Najbucniji covjek u jednoj prostoriji je uvijek najnesigurniji covjeku.Kada dodju teska vremena u vasem zivotu i kada vam treba hitna pomoc treba vam osoba koja je smirena odlucna i zna sta radi

Ono Sto je rekao na slengu preveo sam na srpski nacin

Ovdje se ne radi o Alfa,Beta,Sigma muskarcu

On ovdje opisuje jedan poseban tip muskarca,upravo taj smireni i odlucni muskarac koji ne prica mnogo je Mega muskarac

Mega muskarac je poseban tip muskarca to je tip muskarca koji oznacava priodnog vodju i lidera to je u Sahu kralj ili u zivotu Car

Ja nisam spomenula tipove muškaraca.

Odgovorila sam na ovaj deo posta

Kada dodju teska vremena u vasem zivotu i kada vam treba hitna pomoc treba vam osoba koja je smirena odlucna i zna sta radi

On ovdje opisuje jedan poseban tip muskarca,upravo taj smireni i odlucni muskarac koji ne prica mnogo je Mega muskarac

Mega muskarac je poseban tip muskarca to je tip muskarca koji oznacava priodnog vodju i lidera to je u Sahu kralj ili u zivotu Car
Smirenost i odlucnost dolazi najvise od iskustva osobe i naravno temelj je vrlo bitan da bi se nesto tako izgradilo.
Ne mora da znaci da ce tzv mega osoba,lider etc biti uz tebe kada ti je potrebna pomoc.
da ne filoxofiram previse tema je interesantna i dobra da ne shvatis pogresno ali lider uvek gleda samo svoj licni interes vecinom.cak i ako ti pomaxe to cini zato sto mu trebas.
Pitanje ,mozes da pojasnis nesto o alfa,beta i sigma osobama?to nisam previse upucen.hvala

Uzmi samo primjer sportista

1.Fudbaleri

---Alfa muskarci - Ibrahimovic,Ronaldo,Maradona,Kantona,Romario,Baloteli

(buntovnici,narcisi,ratnici,fizikalije,nametljivi)

---Beta muskarci - Modric,Albertini,Messi,Di Maria

(Prilagodljivi,nisu buntovni,uvijek izbjegavaju konflikt fali im harizme,energije nemaju auru ali nisu ni sirovine kao Alfe opet al u njihovoj sijenci)

---Sigma muskarci --- Adriano,Rivaldo,Pirlo,Ozil

(Nisu nametljivi kao Alfe,djeluju flegmani ali daleko od toga su bez harizme i licnosti samo su previse pasivni u poredjenju sa Alfama kao da im nije ni bitan fudbal a igraju ga sa klasom i stilom,ono kul tipovi ali ni oni nisu vodje kao ni Alfe koliko god Imali licnost i harizmu na neki svoj nacin ali nisu ni podredjeni kao Bete)

- Mega muskarci - Zidan,Maldini, Figo

(Muskarci koji svojom pojavom djeluju kao autoritet izazivaju postovanje bez potrebe da pokazuju misice,ili da galame kao Alfe a 100 puta su veci autoritet i postovaniji od Alfi,mirni su a opet nisu ni asocijalni i flegmani kao Sigme ali nisu ni divlji kao Alfe,mirni i odlucni i imaju carske osobine, posebno sto su prirodni lideri)

2.Teniseri

----Alfa muskarci ---

Djokovic,Mekenro,Kirgios,Beker ,Sampras,

---- Beta muskarci ----

Marej,Henman,Wilander,Rubljev

---- Sigma muskarci -----

Medvedev,Nadal,Del Potro ,Siner

---- Mega muskarci -----

Federer,Borg
Kakvi alfa muškarci, beta i šta je ovo sigma...kakve gluposti pa ne živimo mi u čoporima, ko je vođa tvog čopora? Jesi li ti alfa ili omega male

Tema je vezana za samopouzdanje, a ne za kvazinaucno gadjanje pojmovima
Alfa muzjak se koristi u zivotinjskom svetu za predvodnika stada, zbog lakse komunikacije- nekad se daju takve titule i muskarcima, ali sve je to naucno neutemeljeno i postoje druge vrste klasifikacija, kao npr MBTI itd.
Nagadjanje u koju grupu spada koji sportista samo na osnovu njegovog ponasanja na terenu, pred kamerama ili od paparaca- nije za ovaj podforum.
Medjutim mislim da bi na "svastari" ovo bila interesantna tema,
no ovde bih to klasifikao kao "rušenje nivoa diskusije".

Poslednja izmena:
Tema je vezana za samopouzdanje, a ne za kvazinaucno gadjanje pojmovima
Alfa muzjak se koristi u zivotinjskom svetu za predvodnika stada, zbog lakse komunikacije- nekad se daju takve titule i muskarcima, ali sve je to naucno neutemeljeno i postoje druge vrste klasifikacija, kao npr MBTI itd.
Nagadjanje u koju grupu spada koji sportista samo na osnovu njegovog ponasanja na terenu, pred kamerama ili od paparaca- nije za ovaj podforum.
Medjutim mislim da bi na "svastari" ovo bila interesantna tema,
no ovde bih to klasifikao kao "rušenje nivoa diskusije".

1.Pa lako veoma je i temperament utvrditi a ne samo tip muskarca ako uzmes odbojku i bracu Grbic 100 procentno je lako utvrditi da je tu Vladimir Alfa a da mu je temperament kolerican a da je Nikola Sigma i da mu je temperament melanholican to ne govori nista o tome ko je bolji igrac oni su jednostavno razliciti

2.Kolerik - vezuje se uz Vatru kao element
Sangvinik - vezuje se uz Vazduh kao element
Melanholik - vezuje se uz Zemlju kao element
Flegmatik - vezuje se uz Vodu kao element

3Kolerik je - suv i topao (Ljeto) tada rijeke presuse

Sangvinik je - vlazan i topao (Proljece) tada imas i plodnost i kise proljecnje, zemlja radja

Melanholik je - suv i hladan (Zima) tada je sve neplodno i vegetacija odumire

Flegmatik je - vlazan i hladan (Jesen) npr tada su kise najvece

4.Kolerik - Vanja Grbic,Sergej Trifunovic,Ibrahimovic (ekstroverti)

Sangvinik - Avramovic,Ronaldinjo,Nele Karajlic, (ekstroverti)

Melanholik - Venger,Alen Delon,Vojin Cetkovic... (Introverti)

Flegmatik - Tim Dankan,Jokic,Bjelica... (Introverti)

Poslednja izmena:
Analiticki, postoje skole psihologije koje koriste termine Kolerik, sangvibik, melanholik i flegmatik, kao sto je Arno profilni sistem, mada generalno se ta terminologija retko koristi, to je teorija koja vuce iz anticke grcke, i rekao bih da je zastarela i bolje proucavati nesto prakticnije i korisnije, a tvoja tumacenja sa 4 elementa je cista kvazi- nauka.

Ponasanje igraca na terenu zavisi mnogo od samog sporta- igrac golfa i snukera ili kriketa ce ostavljati drugaciji utisak od igraca hokeja na ledu ili ragbija.
Ili od pozicije- golman, vezni igrac ce se ponasati u velikoj meri u vezi s pozicijim- a kad dodje kuci ce biti totalno drugaciji,
a mnogi ljudi su dobri u skrivanju pravih lica,
a da bi se procenio neciji karakter treba mnogo podataka,
a ovo su sve pretpostavke.

Analiticki, postoje skole psihologije koje koriste termine Kolerik, sangvibik, melanholik i flegmatik, kao sto je Arno profilni sistem, mada generalno se ta terminologija retko koristi, to je teorija koja vuce iz anticke grcke, i rekao bih da je zastarela i bolje proucavati nesto prakticnije i korisnije, a tvoja tumacenja sa 4 elementa je cista kvazi- nauka.

Ponasanje igraca na terenu zavisi mnogo od samog sporta- igrac golfa i snukera ili kriketa ce ostavljati drugaciji utisak od igraca hokeja na ledu ili ragbija.
Ili od pozicije- golman, vezni igrac ce se ponasati u velikoj meri u vezi s pozicijim- a kad dodje kuci ce biti totalno drugaciji,
a mnogi ljudi su dobri u skrivanju pravih lica,
a da bi se procenio neciji karakter treba mnogo podataka,
a ovo su sve pretpostavke.

U sustini nauka je ono sto djeluje,a to je opet dosta individualno sve sto ne djeluje nije nauka iako moze biti smatrano naukom.Ako neko ima depresiju pa obidje milion ljudi a kod milion i prvog nadje resenje onda taj milion i prvi sprovodi nauku a ovi prije njega ne.

Mnogi naucnici pate od sujete i autoriteta koji im je nametnut i ne poznaju nacin na koji priroda funkcionise oni razumiju prirodni potencijal necega i ono sto je priroda same stvari koju izucavaju ali oni vecinom ne razumiju prirodne procese i citavu povezanost izmedju metafizickog i materijalnog.I temperamenti nisu teorija oni su zasnovani na osnovu prakvaliteta,koje su stare civilizacije jako dobro znale,tada si imao ljude koji mogli bez tehnologije da projektuju nesto sto danas ljudi ne bi mogli bez tehnologije

A to sto pricas za sportove ne pije vodu,nece neko ko je narcisoidan i nametljiv biti razliciti ako umjesto fudbala igra hokej ili tenis ili npr umjetnicko klizanje

Poslednja izmena:
A to sto pricas za sportove ne pije vodu,nece neko ko je narcisoidan i nametljiv biti razliciti ako umjesto fudbala igra hokej ili tenis ili npr umjetnicko klizanje
Ono sto sam hteo da kazem je da ce golf ili snuker igrac delovati smirenije nego recimo ragbisti, a u privatno vreme snukerista moze biti agresivna i impulzivna osoba, a ragbista sasvim smiren tip.
Mnogi naucnici pate od sujete i autoriteta koji im je nametnut i ne poznaju nacin na koji priroda funkcionise oni razumiju prirodni potencijal necega i ono sto je priroda same stvari koju izucavaju ali oni vecinom ne razumiju prirodne procese i citavu povezanost izmedju metafizickog i materijalnog.I temperamenti nisu teorija oni su zasnovani na osnovu prakvaliteta,koje su stare civilizacije jako dobro znale,tada si imao ljude koji mogli bez tehnologije da projektuju nesto sto danas ljudi ne bi mogli bez tehnologije
Uvek se bolje drzati naucnih teorija, nego raznih, koje bih ja nazvao gnostickih teorija- je sto se tu lako moze biti izmanipulisan i mnogi ti guru tipovi su zapravo da ti uzmu novac,
a sva ta ezoterija zvuci interesantno i primamljivo, narocito osobama koje su u teskoj zivotnoj situaciji- secam se 90 tih i mnogih ljudi u teskoj situaciji koji su isli i na bacanje voska i bacanje karata i citanje zapisa i koliko jos drugih stvari, a sve je to bila obicna prevara.

Poslednja izmena:
Ono sto sam hteo da kazem je da ce golf ili snuker igrac delovati smirenije nego recimo ragbisti, a u privatno vreme snukerista moze biti agresivna i impulzivna osoba, a ragbista sasvim smiren tip.

Uvek se bolje drzati naucnih teorija, nego raznih, koje bih ja nazvao gnostickih teorija- je sto se tu lako moze biti izmanipulisan i mnogi ti guru tipovi su zapravo da ti uzmu novac,
a sva ta ezoterija zvuci interesantno i primamljivo, narocito osobama koje su u teskoj zivotnoj situaciji- secam se 90 tih i mnogih ljudi u teskoj situaciji koji su isli i na bacanje voska i bacanje karata i citanje zapisa i koliko jos drugih stvari, a sve je to bila obicna prevara.

Ne treba nikakav guru za to,a mnoga znanja nisu ezoterija ako je Al Bruni,Ptolomej se bavio ezoterijom ili Galilej ili ako mislis da se William Lili bavio ezoterijom itd ok, ali ti ljudi su bilu ozbiljni autoriteti a velikani su jer su mnogo sire zalazili u razna polja a onda to je i pitanje kreativnosti,tebi ako treba guru npr ti polazis od toga podsvjesno da je on kreativniji od tebe ako si sam sposoban da sebi pomognes i imas nivo kreacije tebi ne treba niko a mozes posjetiti svakog,radi se o tome da treba da sklopis svoj licni mozaik a moj i mozaik nisu isti ono sto vazi za mene vjerovatno ne vazi za tebe i obratno.Ako si kreativan nisi sujetan a to znaci kupi znanja iz svih oblasti tako da ako je neko u problemu ili ako nije u problemu vec u motivu da ide daljee,moras imati svoju kreaciju ali ne mozes uvijek sve sam ali citas teologiju,klasicnu medicinsku literaturu pa onda citas i kniige Junga itd a onda citas i Anticke astroloske autore posebno arapske pa citas i filozofe tipa Sopenhauer ili Arapske isecljitelje pa onda citas i o lijecenju mirisima,bojama a i o hipnoterapiji sve to oblasi konvencionalne i alternativne sluze da sklopis svoj mozaik.A to ne mozes ako nisi kreativan i nemas plan,ako ja svu svoju paznju dam jednoj osobi to pokazuje da nemam kreativno i stvaralacko a posebno metafizicko bice i sada ako si mi npr ti pomoc koji mozes biti najveci autoritet u nekoj naucnoj oblasti koji je svetski priznat opet cu biti prevaren jer nemam svoju kreaciju i ne sklapam svoj mozaik nego idem pod generalizovani sablon,i to je problem mnogih ljudi sto su povrsni i uvijek idu na jednu stranu a sve druge iskljuce zbog svojih predubjedjenja koja su posledica straha ili nedostatka kreacije.Vidis mene ja mogu da komentarisem svaku zivu temu relativno dobro neke bas dobro neke odlicno neke bas prosjek,ali u nijednoj temi ja nisam tabula raza jer moj cijeli zivot je ucenje I istrazivanje,a ja zalazim u sve oblasti moguce nikada nisam imao ni strah a kreacije mi ne fali.Ne postoji progres bez kreacije ali nikada progres nije ostvaren sa sujetom.

Npr danasnji mnogi prgamaticari i racionalisti su najveci kriticari iracionalnih ideja koje nemaju naucno utemljenje posebno prirodnjaci, uzmi inzenjere a citave njihove karijere a posebno elektroinjzenjera zavise od ljudi poput Tesle koji je bio teski iracionalista i metafizicar koji je bio toliko kreativan i genijalan da je svoju iracionalost pretvorio u nesto stvarno i izume.Ali ti ograniceni pragmaticari to ne vide zbog ogromne kolicine sujete i predubjedjenja,da je 2 + 2 uvijek 4 i da je nemoguce dokazati da je 120,a svi oni postoje i zaradjuju dinar na izumima iracionalista ili kao sto bi obican narod rekao dileja al ce neka dileja uvijek istoriju pisati i 200 godina nakon zivota biti priznata kao genije.U sutini pragmaticari ne samo sto nisu kreativni nego nisu cak ni svjesni sebe a i nezahvalni su prema iracionalizmu koji je stvorio racionalizam,oni su u univerzalnom poretku stvari cak nisu ni atomi,mikroskopom se ne mogu vidjeti

Poslednja izmena:
Psihologija je nauka koja proučava ponašanje, um, emocije i mentalne procese.

A problem u tvojim pisanijama jeste sto uglavnom ne pripadaju naucnom domenu i često nemaju veze s psihologijom,
Nije problme u tvom misljenju i pisanju vec mestu- mozes otvoriti temu na svastari, tamo ima dosta tema pratilaca koji su bliski tvojim razmisljanjima-
nije korektno da ovde pises o astrologiji i slicno, sve ima svoje mesto- trenutno si glavni "skretničar" i skrenes svaku temu u nekom pravcu koji nema nikakve veze s psihologijom.

Back