Lažni profil na fb

milicaxx

Početnik
Poruka
50
Molim vas pomozite .Jedna osoba je napravila profil na fb identican kao moj,sa mojom fotografijom .takodje okačila je i sve moje slike ,slike moje dece do koji je mogla doći i zloupotrebljava na razne načine.Prijavljivala sam i ja i moji prijatelji profil fb ,za zloupotrebu ,ali ništa već mesec dana...Ja bih najradije sad izbrisala moj pravi profi ,ali onda jos gore ,preuzeće sve moje prijatelje i nastaviti da se lažno predstavlja....Zaista ne znam šta da radim...Izgleda ne može se ništa.Žalosno.

Molim vas pomozite .Jedna osoba je napravila profil na fb identican kao moj,sa mojom fotografijom .takodje okačila je i sve moje slike ,slike moje dece do koji je mogla doći i zloupotrebljava na razne načine.Prijavljivala sam i ja i moji prijatelji profil fb ,za zloupotrebu ,ali ništa već mesec dana...Ja bih najradije sad izbrisala moj pravi profi ,ali onda jos gore ,preuzeće sve moje prijatelje i nastaviti da se lažno predstavlja....Zaista ne znam šta da radim...Izgleda ne može se ništa.Žalosno.

pa na znam tacno al mislim da morad da prijavis administraciji FB a oni ce po tome videti ko je privi prijavio profil i ko je od koga krao slike i tako to
to je krivicno delo ako nije haker u pitanju moze da ga nahebe

Jedino Facebook administracija da je/ga banuje i obrise tvoj profil, ali ko kaze da covek nema u kompu tvoje slike i svaki put moze ponovo da otvori takav profil? Kod nas teoretski mozes da ga gonis privatnom krivicnom tuzbom, za sta treba da imas modernog advokata koji se u to razume pa tuzbu fino sroci, kao i da imas zivaca i para.Posebno je otezavajuca okolnost sto zivi u EU.Ovde mogu da mu presude u odsustvu,presuda da bude pravosnazna,izvrsna,ali da ne mozes nista s njom,sem macku o rep.Pisi propalo ako se nadas da ce ti drzava pomoci...

Prvo si pogresila sto dozvoljavas da ti vide listu prijatlja. Privatnost je jako vazna.
Verovatno ti se sveti zbog necega.
Prijavljuj ga FB administraciji, jer on to moze da radi koliko god hoce dok mu se ne smuci.
Redovno na svom zidu postavljaj postove da je ON lazni nalog i pozivaj prijatelje da ga blokiraju ako im salje poruke.
Tuzi ga u Strazburu i razgovaraj sa nasim pravnicima i sta znam.

Znam devojkku koja ima 2 ista profila i sa oba profila je trazila moje prijateljstvo :mrgreen: Ubrzo je nestala :eek:

Dovoljno je da kaze tvojim prijateljima : ovo je moj novi profil dodajte me, na starom profilu je blokiran PM i chat :*** :zper: i gotovo :aha:

Back