lazni moral

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da je nemoralan, on još krenuo da obezbeđuje dvadeset narednih generacija.
Ono što sam ja mogla da vidim kod ljudi je da oni već imaju predispoziciju da učine nešto u domenu... društveno neprihvatljivog, samo je pitanje da li će im se prilika pružiti. Unapred je jasno kao dan. Kao pukotina u karakteru.
To onda nema veze ni sa stanjem u zemlji, moralom političara, trenutkom, ni ostalim relativizacijama. To je do samog čoveka.
A pukotina u sistemu? Onda ko je nemoralniji, onaj ko ne sanira pukotinu, a placen je za to od svih nas, ili onaj ko iskoristi tudje propuste? I na sve to jos jedna "pukotina" koja ga nije sacekala na "izlazu". :lol:

A pukotina u sistemu? Onda ko je nemoralniji, onaj ko ne sanira pukotinu, a placen je za to od svih nas, ili onaj ko iskoristi tudje propuste? I na sve to jos jedna "pukotina" koja ga nije sacekala na "izlazu". :lol:

Sve su to relativizacije, kao ako si sposoban ne moraš da se izvinjavaš zbog toga.
On je nekog oštetio koristeći te pukotine. Ne može to svako, moraš da imaš predispoziciju za tako nešto. :)

Sve su to relativizacije, kao ako si sposoban ne moraš da se izvinjavaš zbog toga.
On je nekog oštetio koristeći te pukotine. Ne može to svako, moraš da imaš predispoziciju za tako nešto. :)

Pa to. Zavisi koji ugao uzmes za "posmatranje", sa prethodnim saznanjima.
Dugacko mi da pisem jednu situaciju, ali ukratko, neke cike iz krimi tehnike, sa uvidjaja redovno podnove svoju kucnu tehniku. Kad sam primetila "da i meni nesto kupe ako ih ne uhvate" malo su se unezgodili, ali ih nista nije omelo da im sledece nedelje "neki gastos pokloni" najskuplju kameru. :lol:
Onda raspredaj o moralu, ako imas sa kim. :lol:

Pa to. Zavisi koji ugao uzmes za "posmatranje", sa prethodnim saznanjima.
Dugacko mi da pisem jednu situaciju, ali ukratko, neke cike iz krimi tehnike, sa uvidjaja redovno podnove svoju kucnu tehniku. Kad sam primetila "da i meni nesto kupe ako ih ne uhvate" malo su se unezgodili, ali ih nista nije omelo da im sledece nedelje "neki gastos pokloni" najskuplju kameru. :lol:
Onda raspredaj o moralu, ako imas sa kim. :lol:

A to.. :lol: Lepo kaže tibi, svuda se spominje, nigde ne primenjuje. :lol:

koliko ga ima u svakodnevnom zivotu
koliko ga ima u vasoj neposrednoj blizini
koliko ga ima na forumu
koliko je prisutan u vasem licnom zivotu

Puno, neke stvari sam prihvatio da se desavaju i ne reagujem emotivno, ali se na neke jos uvek zgrazavam. Ljudi sebe dovedu na nivo koji je neljudski, ne karakterise cak ni zivotinje, ne znam ni sam kojim recima bih opisao.

Ako mislis na klasicna obecanja, tipa da neko nesto obeca bez da mu iko tako nesto trazi a kasnije ne ispuni, toga ima svakodnevno.

Sto se tice foruma, primetio sam ali samo kod dve tri osobe. Ima ih jos sigurno ali sam na distanci od vecine tako da njihova sadisticka priroda ne moze uzeti zamah.

Na forumu je primetno formiranje copora, ovde na zenama rasturen je jedan ali su se okupili opet. Oterao bi ih ali nemam vremena da se mlatim svaki dan sa istima. Sa Misterija je copor rasturen u paramparcad i oteran, na Kultnim se formira, ali ih treba pustiti neko vreme da vidimo kako ce se ponasati.

koliko ga ima na forumu
Nismo u tudjoj kozi da bismo mogli da donosimo sudove o moralnosti njihovih postupaka.
Minimum ispod koga ne sme da se ide je da se ne sme nista na tudju stetu ciniti, a sve ostalo nije na drugima da sude, nego da svako sam proceni.

Pa nije tipičan samo za nas, koliko u američkim filmovima ima finih i principijelnih narko dilera i ubica. Obavezno imaju etički kodeks do kog jako drže.

Da li nam americka produkcija salje samo sliku finih i princepijelnih narkodilera i ubica? Ovih dana se vrti snimak njihove kandidatkinje za predsednika koja je uzivala i podvriskivala od srece kad su po njenom naredjenju ubijali tudjeg predsednika.
Ko ima devijantniji um, narko diler ili klintonka?

Cijela sadašnja civilizacija počiva na lažnom moralu a ne vjerujem da je i u prošlosti bilo drugačije .
Pod najcivilizovanijim državama su se smatrale Velika Britanija , Francuska , Rimsko carstvo .
Kad pogledamo ko su bili najveći pljačkaši tog doba opet dođemo do tih država .
Sad Amerika prednjači u prodaji morala ( dam ti moral - otmem ti naftu ) .

koliko ga ima na forumu

Mnogo.
Ima.Ko tvrdi da nema laze.
Previse.
Nije jer sam protiv te gluposti.
Stalno komentarisu kvazi moralisti sve koji to nisu a njima smeta kad im ne aminujes.
Najgore osobe su te "visoko moralne kao" .
Prica o tome kako oni/one ne rade to i to,oni/one drze do toga i toga,gde je otisao ovaj svet itd.isl.
Ili podmuklo isticu sebe na konto drugih.
Sva ta foliranja su bas,bas,baas aut.
Najmoralnija kvazi osoba se predstavljala svima kao "ultimativno moralna" kuca,posao,posao,kuca sve fino,sjajno,blistavo.
Kad je izaslo na videlo sve ljudima koji su verovali u tu predstavu nije bilo dobro.Sokirani.

Poslednja izmena:
Da li nam americka produkcija salje samo sliku finih i princepijelnih narkodilera i ubica? Ovih dana se vrti snimak njihove kandidatkinje za predsednika koja je uzivala i podvriskivala od srece kad su po njenom naredjenju ubijali tudjeg predsednika.

Nekad mi se čini da su oni samo vrlo dobro shvatili koju politiku treba voditi da ne bi drugi podvriskivali od sreće dok tebe budu ubijali. Prosto ne vidim način da se vodi država, a da ostaneš do kraja čistih ruku i čistog obraza osim ako ti ne zapadne vladavina za vreme relativnog mira i... prosperiteta.
Opet porediš ono što jedno sa drugim nema veze i što ovog narko dilera ne abolira odgovornosti. Jedno ipak jeste društveno prihvatljivo i opravdano višim ciljevima, bar dok se ne dokaže suprotno, drugo nije. Jedno je u okviru ciljeva i politike države, drugo je nasumično i sa ciljem izvlačenja lične koristi. Cenim da narko diler ima devijantniji um, iako o oba predsednička kandidata mislim sve najgore.

Cijela sadašnja civilizacija počiva na lažnom moralu a ne vjerujem da je i u prošlosti bilo drugačije .
Pod najcivilizovanijim državama su se smatrale Velika Britanija , Francuska , Rimsko carstvo .
Kad pogledamo ko su bili najveći pljačkaši tog doba opet dođemo do tih država .
Sad Amerika prednjači u prodaji morala ( dam ti moral - otmem ti naftu ) .

Britanci i Francuzi kolonizatori,pobili,zarobili,izrabljivali ljude iz siromasnih zemalja a danas "zasto nam se ovo desava" - a sta su oni radili ljudima na njihovoj rodjenoj zemlji i sta danas rade samo na fin satro nacin?

Ameri nam otimaju zemlju,unistavaju sve sto mogu u zemljama sirom sveta.
Pobili Indijance,gurnuli ih u rezervate,potrovali alkoholom,cigarama sa ko zna cim.

Sve tri zemlje pricaju o "toleranciji,razumevanju,postovanju" .

Lazni moralisti.

Ove budale sto zagovaraju rat novi,zveckaju oruzjem kao "to tako treba da se odbrani bla,bla,bla" je isto lazni moral jer bi da zarade na tudjoj patnji.

Izvini Divka :zag: ovo je siroka tema.

Poslednja izmena:
koliko ga ima na forumu

mnogo
takođe vrlo mnogo,ali svi glume svece pred narodom
zavisi kako ga ko dozivljava,ali ovo je uglavnom rekreacija mentalna i bijeg od stvarnosti
trudim se koliko mogu da budem bolja osoba

PS:Nikad ne shvatim pitanje kako treba.Ja mislila pravi kad ono laznjak. I sad tek vidjeh.....:zcepanje:

Poslednja izmena:

Kako da izmerimo devijaciju? :)

A da mi njih lepo osudimo bez merenja?

Back