Lazna skromnost i neiskrenost

Vise politicki korektan sam na forumu, opet, javnost, malo se pazi i na izrazavanje i ponasanje, isto kao sto bi se ponasao sa strancima koje ne poznajem u realu dovoljno dobro.
Trudim se da se pokazem u nekom ok svetlu.

А зашто се трудиш да се покажеш у ок светлу?

Шта те се тиче шта тамо нека Мина68, или Таб, или Дајв, или било ко други са овог форума мисле о теби?

Ми смо само слова и ништа више.

Исто као и ти.

Дођеш, прочиташ, напишеш, размениш мишљење, насмејеш се и то је то.

Бар ја тако доживљавам форум, можда грешим.

sta mislite, koliko je na forumu zaatupljena lazna skromnost i neiskrenost.. ono kazete nesto o sebi sta ne mislite ali znate da cete tako lepse izgledati kad vas drugi citaju ili samo napisete tako nesto ne bi li vas drugi javno demantovali? :)
Jedino ovo šta je smokva napisala, da ljudi imaju taj djetinji stidljivi stav prema pohvalama, ali namjerno lažno unižavanje sebe, hm, sada kada je reklamiranje ljigavo do povraćanja, e to baš i ne viđam.
Mada postoji otpor prema ponašanjima koja važe za pohvalna, kakva je pristojnost, skromnost. To se malo ljubomorno proziva za foliranje i lažno predstavljanje. Ili se ljudi druže sa takvim ljudima da ove stvari djeluju iskorijenjeno i nemoguće. Tu je i lažni moral, kod svakog neslaganja sa modernim slobodama. Femkanje kao svako odbijanje, čak i nepristojnih nasrtljivaca.
Kao da postoji čuđenje pred svakom vrlinom: )

А зашто се трудиш да се покажеш у ок светлу?

Шта те се тиче шта тамо нека Мина68, или Таб, или Дајв, или било ко други са овог форума мисле о теби?

Ми смо само слова и ништа више.

Исто као и ти.

Дођеш, прочиташ, напишеш, размениш мишљење, насмејеш се и то је то.

Бар ја тако доживљавам форум, можда грешим.

Ne znam, verovatno mi je bitno sta ce drugi misliti o meni, iako ih nikada necu videti i sa njima necu progovoriti ni rec.
Ne znaci to naravno da cu se folirati ili sta vec, ali neka osnovna kurtoazija i pravila ponasanja vaze.

Isto kao sto bi se u javnosti sa nepoznatim ljudima ponasao, tako se i ovde uglavnom ponasam, samo sto sam ovde malo vise otvoreniji.
A ako cemo realno, tudje misljenje na kraju i nije bitno, ali to ne znaci da neko treba da se kretenise ili leci frustraciju, jer eto, internet je, anonimni smo, pa nam se moze, u fazonu "boli me uvo sta ce ko da misli".

Ne znam, verovatno mi je bitno sta ce drugi misliti o meni, iako ih nikada necu videti i sa njima necu progovoriti ni rec.
Ne znaci to naravno da cu se folirati ili sta vec, ali neka osnovna kurtoazija i pravila ponasanja vaze.

Isto kao sto bi se u javnosti sa nepoznatim ljudima ponasao, tako se i ovde uglavnom ponasam, samo sto sam ovde malo vise otvoreniji.
A ako cemo realno, tudje misljenje na kraju i nije bitno, ali to ne znaci da neko treba da se kretenise ili leci frustraciju, jer eto, internet je, anonimni smo, pa nam se moze, u fazonu "boli me uvo sta ce ko da misli".

ОК је то, бити фин.

Не кажем ни ја да треба бити кретен и лечити фрустрације на интернету.

Али исто тако треба рећи и своје мишљење, чак и ако су сви остали другачијег мишљења, не либити се да ће то променити слику коју неко има о теби.

То не значи да си непристојан, само да имаш свој став.

Има форумаша са којима често имам дијаметрално супротне ставове о нечему, а опет су ми готивни.

Zato što je na internetu, pogotovo na ovakvim forumima široko rasprostranjena frustracija, neispunjenost, nezadovoljstvo, to su uglavnom usrani životi nekih prosečnih ljudi (ne svih, ali većinom), ovde prolazi samo to ako napišeš za sebe nešto loše, kako si prosek ili ispod toga, to tako ide... Ako napišeš da si sposoban, mlad, lep, zgodan, uspešan, oni će se usrati da ubede ljude u suprotno, a ako nagrdiš sebe onda će biti kao "hihi, pa dobro", jer izgleda da u ovoj zemlji ne možeš biti uspešan, zgodan, fin, itd, itd...

ОК је то, бити фин.

Не кажем ни ја да треба бити кретен и лечити фрустрације на интернету.

Али исто тако треба рећи и своје мишљење, чак и ако су сви остали другачијег мишљења, не либити се да ће то променити слику коју неко има о теби.

То не значи да си непристојан, само да имаш свој став.

Има форумаша са којима често имам дијаметрално супротне ставове о нечему, а опет су ми готивни.

Ovo se slazem, a i na forumu je to mnogo lakse uraditi, mada ima nekih ljudi koji su teski za diskusiju.
Umesto onog, "ok, imas svoje misljenje, ja svoje" isteruju pravdu i prepucavaju se.

Ovo se slazem, a i na forumu je to mnogo lakse uraditi, mada ima nekih ljudi koji su teski za diskusiju.
Umesto onog, "ok, imas svoje misljenje, ja svoje" isteruju pravdu i prepucavaju se.

У препуцавањима ретко учествујем, али радо дискутујем све док имам аргумената.

Након тога се повлачим, нарочито кад почну да се озбиљно свађају и препуцавају.

У препуцавањима ретко учествујем, али радо дискутујем све док имам аргумената.

Након тога се повлачим, нарочито кад почну да се озбиљно свађају и препуцавају.

To da, diskutovati, ali za diskusiju treba dvoje i malo razumevanja, tolerancije, vec se ljudi prepucavaju i namecu svoje stavove.
Cast izuzecima naravno.

Немој пакати, случајно сам избацила баш наша имена :sad2:

Видиш да се и моје име помиње као небитно.

Сад ће и Дајв да ме почупа :(

nece bre :zag:
samo kazi
kazi sve sto imas
meni su jadni oni koji su gadljivi na ovaj forum, a sa njega ne silaze
jesi gadljiv, kazi bre bljuc i produzi dalje..ne okreci se sine
al to kazi lepo jednom, a nemoj svaki cas da se vracas i to ponavljas ne bi li utvrdio da li su te zapazili oni kojima nisi uopste bitan

Meni je prijatnija skromnost, makar i doradjena, od samopouzdanja koje je glasovito, ne daj boze bahato...mnogo smo bre nesto samopouzdani, samo ne znam na osnovu cega...iratantan mi je taj fazon ja znam kolko vredim...vazi, kolko, gde se to meri na kantaru, da znam
Za moj racun tiha voda breg roni, ne volim komplimente jer na njih moras da kazes hvala bez da se upljujes...a za mnogo toga sto drugi hvale bih se rado upljuvala ako bih rekla kako ja to viidim...i onda bih ispala lazno nekakva...smor bre...bas neko zna ko je lazno a ko pravo skroman...i kakvi su ti koji drugima daju etikete

Back