Lazna skromnost i neiskrenost

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.780
sta mislite, koliko je na forumu zaatupljena lazna skromnost i neiskrenost.. ono kazete nesto o sebi sta ne mislite ali znate da cete tako lepse izgledati kad vas drugi citaju ili samo napisete tako nesto ne bi li vas drugi javno demantovali? :)

sta mislite, koliko je na forumu zaatupljena lazna skromnost i neiskrenost.. ono kazete nesto o sebi sta ne mislite ali znate da cete tako lepse izgledati kad vas drugi citaju ili samo napisete tako nesto ne bi li vas drugi javno demantovali? :)

Vodi racuna kakve teme otvaras :mrgreen:

Sto rece Smokva ni meni lazna i skromnost ne idu zajedno, bar ne u tom kontekstu o kome pricas. Ljudi ne samo na forumu (mada je tu ociglednije jer se teze provali) naduvavaju stvari o sebi, a i podsvesno svako od nas zeli da sebe sto bolje predstavi - sto ne mora nuzno da bude lose. Lose je ako predje u patologiju i osoba pocne zaista da laze i izmislja stavri o sebi (a koje je sa druge strane moguce i proveriti). Skloni smo da ulepsavamo stvarnost i nas zivot jer jednostavno se tako osecamo lepse.

Po meni je lazna skromnost nesto drugo - kada osoba je sva divna, fina, jaoooooo pa niste morali i u tom fazonu, a unapred ima osmisljen visi cilj koji zeli da postigne tom "skormnoscu". Klasicna manipulacja u sustini...

ma smesno je i hvalisanje sa pokricem,moras priznati

Jeste, meni bilo smešno da se hvalim na temi Pohvalite se, pa pitala jer lepo da se hvalim. Dive mi dala dozvolu i ispisala sam šta sam imala.

Zašto...u čovekovoj prirodi je da se hvali...i da se zali:mrgreen:

Eto ti ga sad.:eek:
Kako to?
Onda ja nemam "čovekovu prirodu".
Možda sam još za života postala "anđeo" iz Smokvi znanih razloga.:D
Više se žalim nego što se hvalim.

Uvek, ali uvek sam lažno skroman. Da nije tako nikad ne biste ni saznali bilo šta zbog čega bi mogli da me pohvalite ili blagonaklono demantujete moje tvrdnje da uspesi koje postižem nisu baš toliko veličanstveni kao što vam to možda izgleda.
Ujedno, te pohvale i demantiji su verovatno jedini razlog zbog kojih bilo šta pišem. Vaše pohvale me ohrabruju i čine da se osećam živim. Pokude ili neslaganja ne podnosim i ne prihvatam, u tom slučaju sam spreman sam da se razračunavam i natpamećujem danima.

Jeste, meni bilo smešno da se hvalim na temi Pohvalite se, pa pitala jer lepo da se hvalim. Dive mi dala dozvolu i ispisala sam šta sam imala.

Eto ti ga sad.:eek:
Kako to?
Onda ja nemam "čovekovu prirodu".
Možda sam još za života postala "anđeo" iz Smokvi znanih razloga.
Više se žalim nego što se hvalim.
Pa udri malo po hvaljenju, znaš da se to ne prašta a ovde naročito:mrgreen:

hmmm znaci otvaramo novu tezu..ne radi se o laznoj skromnosti..nego o naduvavanju sebe ali i namernom spustanju iako se ne misli tako ne bi li se dobila ocekivana reakcija publike?..e sad..da li je to naduvavanje sebe namerno ili nesvesno?

hmmm znaci otvaramo novu tezu..ne radi se o laznoj skromnosti..nego o naduvavanju sebe ali namernom spustanju iako se tako ne misli tako ne bi li se dobila ocekivana reakcija publike?..e sad..da li je to naduvavanje sebe namerno ili nesvesno?

Imas i jednu i drugu varijantu - u prvoj je patologija u pitanju i takve osobe su manipulatori, sociopate i slicno... U drugom slucaju ne mora da se radi o sracunatoj lazi, nego osoba jednostavno ne slaze, nego malo ulepsa cinjenice.

Imas i jednu i drugu varijantu - u prvoj je patologija u pitanju i takve osobe su manipulatori, sociopate i slicno... U drugom slucaju ne mora da se radi o sracunatoj lazi, nego osoba jednostavno ne slaze, nego malo ulepsa cinjenice.

a zasto prva varijanta mora biti manipulator i pshiopata..mozda samo voli da procita nesto lepo o sebi? :D

- - - - - - - - - -

ma zeza te :D

Pa udri malo po hvaljenju, znaš da se to ne prašta a ovde naročito:mrgreen:

Ne mogu da se hvalim.
Moram da saosećam sa ostatkom napaćenog sveta.

hmmm znaci otvaramo novu tezu..ne radi se o laznoj skromnosti..nego o naduvavanju sebe ali i namernom spustanju iako se ne misli tako ne bi li se dobila ocekivana reakcija publike?..e sad..da li je to naduvavanje sebe namerno ili nesvesno?

Zašto uopšte postavljati takva pitanja kad je čitava koncepcija foruma već data. Sve sam lekcije iščitala, posebno ono što je napisao jevanđelista Stroncijum.
Ti kao da bi sad hteo da vršiš reformaciju onog što se zove:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/333532-Biblija-za-forumske-pocetnike

Back