"Lažna memorija" Xiaomi telefona

A što sirotinja lepo ne kupi motorolin namenski telefon za gologuziju?

U martu 2023-će izlazi moto G12
tu motorola malo časti sa ponekom funkcijom iz serije za gospodu...

...a za male pare
U pa, ako će da košta 180€ za 4/64GB lažne memorije onda sirotinja ne mora da čeka nego za samo 2-3000 više kupi sad moto g41 sa 6/128GB lažne memorije i optičkom stabilizacijom slike.

Samsung S21, Android 12. Imam instaliranih aplikacija koliko i ti otprilike i folderi Other i Apps su slicni tvojima.
Pogledaj folder System.
Koliko su meni ukrali?
Ukoliko hoces telefon koji je maksimalno pod tvojom kontrolom to mozes postici samo ukoliko ga rutujes ili eventualno da kupis neki koji nije pun bloatvera, lako ces dobiti savet o modelu ovde na forumu.

Smart-Select-20221015-130718-My-Files.jpg
Sta su ti bre ukrali? Imas 44 Gb slika i videa, 11 + Gb aplikacija, sistem 30, itd. itd. Pod oyther ti je samo 6 Gb-manje od par % cele memorije telefona...
@ Moderator koji god da mi brise poruke NE BALAVI i ne brisi mi poruke)po TVOM balavljenje NIJE vredjanje!!!)
'bovas Mario bot...

Sta su ti bre ukrali? Imas 44 Gb slika i videa, 11 + Gb aplikacija, sistem 30, itd. itd. Pod oyther ti je samo 6 Gb-manje od par % cele memorije telefona...
@ Moderator koji god da mi brise poruke NE BALAVI i ne brisi mi poruke)po TVOM balavljenje NIJE vredjanje!!!)
'bovas Mario bot...
Ne cini li ti se da je moj post ironija na post sa slicnom slikom?
Nema kradje memorije.
Proizvodjac telefona nije odgovoran ni za jednu jedinu aplikaciju koju korisnik instalira, niti je duzan da obezbedi memoriju za njeno koriscenje.
Pre kupovine proveravas da li telefon zadovoljava tvoje potrebe.
Za Samsung recimo znam da ima brdo bloatvera, a poslednja cetiri telefona su mi S5, S7, S9 i S21.
Ako mi to ne odgovara imam opcije:
1. Rooting
2. Kupovina telefona sa manje bloatvera; ako se ne varam to su Google, Nokia, Motorola telefoni
3. Da se zalim na forumu

Nema kradje memorije.
Proizvodjac telefona nije odgovoran ni za jednu jedinu aplikaciju koju korisnik instalira, niti je duzan da obezbedi memoriju za njeno koriscenje.
Za Samsung recimo znam da ima brdo bloatvera, a poslednja cetiri telefona su mi S5, S7, S9 i S21.
1. Rooting
2. Kupovina telefona sa manje bloatvera; ako se ne varam to su Google, Nokia, Motorola telefoni
3. Da se zalim na forumu
Deo bloata koji su oni instalirali ipak može da se ukloni, pretpostavljam. Mislim ako su gurnuli neki ofis i slične aplikacije.

Nego hvala za šot. Iznenadilo me to što je android 12 prelaskom na 64bita toliko "porastao". Ko cela Mariova lažna memorija je.

Deo bloata koji su oni instalirali ipak može da se ukloni, pretpostavljam. Mislim ako su gurnuli neki ofis i slične aplikacije.

Nego hvala za šot. Iznenadilo me to što je android 12 prelaskom na 64bita toliko "porastao". Ko cela Mariova lažna memorija je.
Bloat uglavnom ne moze da se ukloni. Koliko god negativnih recenzija korisnici ostavili nikad nisam primetio da je Samsung ista uradio i izasao u susret.
Dakle, moze im se.
Telefon sam uzeo SIM free, nije imao Office preinstaliran kao sto mi je bio slucaj na prethodnom, ali sam instalirao Word i Excell. Zauzimaju previse memorije, a meni najvise smetaju reklame, pa se nisam odlucio za neki drugi program kom treba manje resursa (bar za sada).

Od onog sto mi ne treba, a ne mogu da deinstaliram je recimo:
1. AR Doodle - meni je to za decu, i trebalo bi da bude opciono
2. Game Booster - meni ne treba, za igre je konzila ili PC, strokanje po ekranu nije igra. Trebalo bi da bude opciono.
3. Bixby Dictation
4. Sticker Center - isto kao pod 1.
5. Samsung Galaxy Friends. Kome treba neka koristi.
6. Health Platform - treba da bude opciono. Ne koristim taj program na telefonu iako svakodnevno nosim Samsung Galaxy Watch
7. Samsung Blockchain Keystore - Kome treba za koine i veruje da je Samsung nacin cuvanja kljuceva siguran instalirace sam, ne treba Samsung da forsira sve korisnike, a mozda jedan od hiljadu ljudi koristi program
8. Samsung TTS (Text to Speech).

Ovi iznad mi cekaju za update koji nikad necu uraditi, a ne mogu da ih maknem.
Lista onih koji su na "disabled" i zauzeli su prostor ali ne smaraju je duza, stavicu neke:
1. AR Emoji
2. AR Emoji Stickers
3. AR Zone
4. Microsoft Swiftkey Keyboard (58Mb) - inace odlican keyboard. Svojevremeno sam ju platio i otkako je postala free, da bih koristio izgled tastature (razlicite faces) koje sam tada kupio sada treba da se logujem. Ne zelim da budem logovan na Microsoft non stop, dovoljno je sto Google i Samsung znaju kad prdnem, ne mora i M$.
5. Samsung Free (53MB) - vesti. Ne koristim, ne mogu da deinstaliram.
6. Secure Folder
7. Secure Wi-Fi
8. Youtube (76MB) - ne treba mi, gledam preko browsera gde mogu da drzim pod kontrolom reklame
9. ima jos naravno, ne da mi se da otvaram sistemske aplikacije i prepisujem...

Evo slike sa Interneta (Reddit) gde je System kao i kod mene 30.60GB

9rlb6zcuy2291.jpg

Lik se zalio na folder Other i dobio odgovor da uradi hard reset.
Kod mene je taj folder 5.90GB.

Evo jos jedne slike sa Reddit, od druge osobe, takodje korisnika Android 12
kjw07quqmjy61.jpg

Poslednja izmena:
Evo slike sa Interneta (Reddit) gde je System kao i kod mene 30.60GB

9rlb6zcuy2291.jpg

Lik se zalio na folder Other i dobio odgovor da uradi hard reset.
Kod mene je taj folder 5.90GB.

Evo jos jedne slike sa Reddit, od druge osobe, takodje korisnika Android 12
kjw07quqmjy61.jpg
Hvala za oba posta, moraćemo da se navikavamo na ovakve gabarite.

Bez veze je to što rade jer hajde Chrome ne može da se deinstalira jer bi to uklonilo međuzavisnosti i razne druge softverske komponente i ugrozilo funkcionisanje OSa ali kad zaključaju diktafon ili digitron je baš glupo.

Imam 50 aplikacija od čega samo 15 sam doinstalirao a preostale šta mi nije trebalo i što se moglo deinstalirati sam uklonio tako da mi na aplikacije odlazi oko 6GB lažnog prostora, doduše, i stariji Android tako da mi je i sa 32GB, lažne memorije ipak komotno.

Nema kradje memorije.
1. Rooting
3. Da se zalim na forumu
Pod 3.

Nema kradje memorije.
1. Rooting
3. Da se zalim na forumu
2. Pixel telefoni su cudo sto se tice androida.
Ako zelite bolje spec onda samsung ali progutajte knedlu posto nije toliko bas cist rom.
Vecini je dovoljna mid range klasa.
Meni recimo je bitno da je telefon kompaktnih dimenzija da ne bude cigla , 6-8GB rama i jedno 128GB interne brze memorije ... to je neki standard danas.

Back