Laži B-92 o Poljskoj i druge srvari.

A jel si bila na Kubi i u Poljskoj ili je neko tebi blizak isao na te destinacije pa znas stanje?

Opet te nisam naucila. Onda kukas kakvo nam je skolstvo danas. Zapamti - JE L'... Za ostalo cu se napraviti da ne vidim. E, da sam na mestu casnog oca Branislava, sad bi dobio, po guzi, lopatom, pa bi se naucio pameti. :hahaha:
U Poljskoj nisam bila, a za Kubu... kad nam povecaju plate... :(

Opet te nisam naucila. Onda kukas kakvo nam je skolstvo danas. Zapamti - JE L'... Za ostalo cu se napraviti da ne vidim. E, da sam na mestu casnog oca Branislava, sad bi dobio, po guzi, lopatom, pa bi se naucio pameti. :hahaha:
U Poljskoj nisam bila, a za Kubu... kad nam povecaju plate... :(

Koliko ti pojma nemas. Moli boga da Obradovic niej na forumu inace ces otkaz da popijes u toj nesretnoj skoli koja tebe zaposljava.

Pa sto onda lupetas o tome kakav je tamo zivot kad nisi ni prismrdela ni u jednu od te dve zemlje a ne znas nikoga ko je bio tamo

La dolcevita, ako nemaš šta konstruktivno da kažeš, kloni se sa teme. Neću dozvoliti spamovanje koje se po teoriji uvek pretvara u vređanje.

Evo, stize spasilac na vreme.
Sto prvo nisi opomenuo prijatelja, Torrentea? Ja mu SAMO odgovaram, ali s obzirom da nisam podobna, po tvom misljenju, sama cu se povuci, a vi se slazite sami sa sobom. U svemu! :bye:

Varšava -- Zbog toga što im roditelji rade u inostranstvu, 1.299 dece u Poljskoj završilo je prošle godine u domovima ili kod staratelja.

Nezvanično se procenjuje da poljske dece čiji otac i majka odu na Zapad za boljim životom i poslom a ostave ih na brigu babama, dedama ili daljim rođacima ima čak 110.000. Pojava je sve masovnija otkako je Poljska ušla 2004. godine u Evropsku uniju a Poljaci krenuli u gastarbajtere.

Dnevnik "Polska" u današnjem izdanju kao tipičan drastičan primer evrosiročića navodi slučaj sedmogodišnje Anje i njenog desetogodišnjeg brata koji su završili u sirotištu u rodnom Bjalistoku.

Našla ih je u januaru britanska policija kako lutaju sami po aerodromu u Londonu, pošto ih je otac poslao za majkom u Veliku Britaniju, ali ona se uopšte nije pojavila da ih dočeka.

Deca su vraćena ocu, ali on je odbio da se o njima brine a ubrzo je i sam nestao negde u inostranstvu, te su mališani završili u dečijem domu, a roditelji im se samo povremeno jave telefonom.

Poljska nevladina organizacija Evropski zakon takođe se pozabavila tim sve masovnijim negativnim fenomenom i došla do zaključka da su njime pogođeni i inače socijalno najugroženiji a po regionima posebno je alarmantno stanje u istočnim vojvodstvima u kojima je nezaposlenost najveća.

Ta fondacija prikupila je podatke o 110.000 porodica u kojima su decu roditelji zaboravili ili zapostavili jureći u emigraciji san za boljom zaradom.

"Svaki slučaj kada se porodica na duže rastaje za dete nije dobar, čak i kada odlazi samo jedan od roditelja. Ali kada dete gubi oba roditelja i završava u sirotištu to je najgora nepravda koja će se odraziti na ceo njegov dalji život", kazala je poljskom listu dečji psiholog Miroslava Huflejt Lukašik.

Poljske vlasti nastoje da bar evrosiročiće odmah smeštaju u starateljske porodice a ne u domove, tako da je od 1.299 dece napuštene prošle godine u domovima ostalo svega 285, a razmatra se i ideja da, kao u susednoj Litvaniji, svako dete kome makar jedan roditelj ode u gastarbajtere obavezno dobije unapred pomoć psihologa.

Pitam se samo zasto ti Poljaci beze na zapad kada je u Poljskoj med i mleko kako kazu na B92

Torento ovaj tekstti je tacan ali ja mislim da je vise od pola miliona dece ostavljeno.ona mi je sama rekla da je pola miloiona dece u pitanju a sto ti kazes kod baki i deka ko zna koliki je broj.
Dakle mi i neznamo pravu cifru te dece a svi su upravuza Istok Poljske on je nesto kao Kursumlija mozda cak i gore.
Toliko o demikratiji da ti se smuci sve.

i sta kazu Poljaci kada izlaze iz te EU ?
nikada nece izaci,Eu trpa gomilu kinte u Poljsku,na cim koristi i Drzava i privatna lica,neki uzimaju kintu zato sto im je potrebna,a neki nalaze rupe u zakonu i to koriste
Primer:
dvojica politicara su skontali da EU daje ogromne novce za gajenje Italijanskog oraha,kome treba,mislim, 8.godina da pocne da daje plodove,a ta dvojica bili blizu vatre,otisli na neko selo kupili zemlju,prijavili se na adrese nekih prijatelja i posadili Orah,uzeli kintu od EU,oko 80-100 hiljada eura,a za te Orahe,zabole ih patka,i dan danas stoje na polju,imaju visinu oko 30cm i na kraju kad se sve to pojavilo u javnosti ispala afera,ali imne mogu nista,jer su oni nasli nacin da "legalno"uzmu pare od EU
tako da dok postoje rupe u EU zakoniku niko je nece napustiti,a i ne znam da li je moguce napustiti EU...

nikada nece izaci,Eu trpa gomilu kinte u Poljsku,na cim koristi i Drzava i privatna lica,neki uzimaju kintu zato sto im je potrebna,a neki nalaze rupe u zakonu i to koriste
Primer:
dvojica politicara su skontali da EU daje ogromne novce za gajenje Italijanskog oraha,kome treba,mislim, 8.godina da pocne da daje plodove,a ta dvojica bili blizu vatre,otisli na neko selo kupili zemlju,prijavili se na adrese nekih prijatelja i posadili Orah,uzeli kintu od EU,oko 80-100 hiljada eura,a za te Orahe,zabole ih patka,i dan danas stoje na polju,imaju visinu oko 30cm i na kraju kad se sve to pojavilo u javnosti ispala afera,ali imne mogu nista,jer su oni nasli nacin da "legalno"uzmu pare od EU
tako da dok postoje rupe u EU zakoniku niko je nece napustiti,a i ne znam da li je moguce napustiti EU...

Квоте постоје и што се тиче ограничења производње. ЕУ говори да постоји прекомерна продуктивност у производњи, њима не требају пољопривредни производи наших воћки, поврћа и слично, нпр. они говоре да у Далмацији треба да се чупају чокоти винограда и да се у Далмацији не производи више вино и риба, већ маслине. Такође и нама говоре да ми треба да почупамо наше винограде и воћњаке и да гајимо маслине или ко зна шта. Замислите да се у војводини не производи пшеница....и сл....

А заправо циљ им је да они покупују нашу земљу и онда иде укрупњавање газдинстава, где ће странци бити власници земље а ми радна снага. То би било најгоре што би могло да се деси овој земљи. Да изгубим било какву моћ, земљу да изгубимо и са њом и самосталност и слободу.

Primer:
Ja se podosta bavim pravom EU, bio sam na masi seminara, imao to i na faksu, ali za tako nešta čuo nisam :D

Ne brini ti, EU i te kako gleda gdje šalje svoj novac (koji je u stvari novac država članica), a poneka sitna krađa mora se desiti... AL to je sitno i beznačajno šta rade ove naše lopuže na primjer....

Наравно да лажу, ништа од тога није истина. То ти је шминкање свиње....
Причају људи из света бизниса да Пољска кука јер није увела еуро, како би наводно живела боље, али није то проблем, већ су је уништили постају обична најамна радна снага....

Ништа ново за Б92 - увек су се бавили бедном пропагандом. Иначе, сви прескачу чињеницу да је иста ЕУ у ту Пољску УЛОЖИЛА 100 МИЛИЈАРДИ ЕВРА... али то није учинила зато да помогне Пољацима који очигледно беже из земље главом без обзира - НЕГО ДА БИ СЕ ВРАТИЛИ НЕМЦИ... ДА БИ ПОНИШТИЛИ РЕЗУЛТАТЕ 2.СВЕТСКОГ РАТА...

Шваба је Шваба - и никада се неће променити. Једино могу у овим околностима да их зезну Турци...

Back