Laže me, ali volim da ga/je slušam

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.903
Koliko smo spremni da se suočimo sa realnošću i kada nam je lakše da je zaobiđemo?

Zašto nekada biramo da verujemo laži iako znamo da nisu istina?
Da li slušanje laži može da bude oblik samoodbrane od neprijatne istine?
U kojoj meri je poverenje važnije od istine u partnerskim i prijateljskim odnosima?
Možemo li "voleti" osobu i istovremeno znati da nam ne govori istinu?

Koliko smo spremni da se suočimo sa realnošću i kada nam je lakše da je zaobiđemo?

Zašto nekada biramo da verujemo laži iako znamo da nisu istina?
Da li slušanje laži može da bude oblik samoodbrane od neprijatne istine?
U kojoj meri je poverenje važnije od istine u partnerskim i prijateljskim odnosima?
Možemo li "voleti" osobu i istovremeno znati da nam ne govori istinu?
Ako se ne suočimo u trenutku kada proradi sumnja da nas neko obmanjuje lažima suočićemo se
u nekom drugom trenutku koji će možda biti teži i komplikovaniji za suočavanje.
Šta ti misliš?

Zašto ljudi vole da iskrive r činjenice da bi se uklopila u njihov način shvatanja stvarnosti?

Iz onog što sam viđao do sada najčešće ljudi izbegavaju konflikt/sukob sa realnošću, te eventualno dignu ruke

..ма пита те за тебе ..шта си ТИ доживео ..не шта си ВИДЕО

..лажеш ли ..лажу ли те .... које од тога два више...или сигнифинкантније

:kokice:

Poslednja izmena:
Ako se ne suočimo u trenutku kada proradi sumnja da nas neko obmanjuje lažima suočićemo se
u nekom drugom trenutku koji će možda biti teži i komplikovaniji za suočavanje.
Šta ti misliš?
Mišljenja sam da nije lako suočiti se čak i sa nekim sitnicama, pogotovu ako nemamo izgrađen identitet (tipa da ako smo zanemarivani u detinjstvu) ili ako smo odrasli u okruženju gde su takve stvari bile "normalne" (tipa da jedan roditelj drugog tako laže). Takve stvari nam uđu u krv i deluju poznato na nekom nesvesnom nivou te ih tumačimo kao "sigurnost" iako nema bezbednih/zdravih uslova.
Zašto ljudi vole da iskrive r činjenice da bi se uklopila u njihov način shvatanja stvarnosti?
Kontam da je najčešće zbog straha od napuštanja ili neuspeha.

Prisustvo i "pažnja" - nismo sami i lažemo sebe da može da bude bolje jednog dana.
Znaš
Oni koji su trenutno sami oni lažu sebe da će naći divnog partnera i da će im biti bolje jednog dana što nisu sami.

Znači obrni okreni neće biti bolje jednog dana.
Život je dat da ga živiš a ne da ga analiziraš.
tako stoje stvari.
veruj mi i ja sam to nedavno shvatila.

Back