Lazanski vs Lucic, srpska elita novinarstva

Lazanski i Lucic su sam vrh srpskog novinarstva, uvek su dobro obavesteni i sve znaju unapred sta ce da se desi....
Lazanski ili Lucic....ko je bolji ?
Koji bre Lučić, Dejan Lučić??'
Kakav je on novinar?! :eek:

Lazanski je veoma profesionalan novinar koji je izvještavao sa svih ratišta na svijetu posljednjih 30 godina... kao politički analitičar je malo previše subjektivan i previše se eksponira, ali to ne mjenja stvar da je odličan novinar...

Koji bre Lučić, Dejan Lučić??'
Kakav je on novinar?! :eek:

Lazanski je veoma profesionalan novinar koji je izvještavao sa svih ratišta na svijetu posljednjih 30 godina... kao politički analitičar je malo previše subjektivan i previše se eksponira, ali to ne mjenja stvar da je odličan novinar...
A jel, on je sada u Gazi ili u Siriji. Salonska budaletina koja je napibircchila neka znanja o oruzju i
na sto strana objasnjava budalama kako su ruski tenkvi najbolji.:zcepanje:

Njega covek i ne treba da cita. Ako si jedan njegov clanak procitao, sve znas.
A i vrlo je objektivan o davanju sudova oko sukobljenih strana. Kao da ga Putko placa.:zcepanje:
Ranije Sadam i Gadafi, ali nisu vise zivi.

A jel, on je sada u Gazi ili u Siriji. Salonska budaletina koja je napibircchila neka znanja o oruzju i

A i vrlo je objektivan o davanju sudova oko sukobljenih strana. Kao da ga Putko placa.:zcepanje:

Pazi rayela on je nesto nabubao, ali tebi ostade mozak supalj.

Lazanski je po meni bolji novinar, a dobar je i kao analiticar.

Zasto Hrvati,Bosnjaci i ostali ne Srbi mrze Lazanskog:think:

Zato sto Hrvati imaju pik na njega zbog neuspelog
vrbovanja ,od strane istih ka njemu,ovaj ih je 'oladio.
Isto tako ,zato sto ih razbija ,u smislu objektivnog
izlaganja o hrvatskom naoruzanju ,koje je jako lose
prodje na svetskim sajmima i losoj prodavnoj moci ,istih.
Sem njihovih tek nesto prodatih revolvera i pistolja,ali i tu nisu za prineti.
I,zato sto je jedan od jacih vojnih analiticara na ovim prostorima.

Za,Bosnjake ne znam zasto ga ne vole,osim da pretpostavimo ,zato sto je...

Ne Srbi ,ga ne vole jer imaju osecaj da pripada drustvu ,koje ''Jedva cekaju na
teritorijalnu pretenziju''.Budale jadne .

Poslednja izmena:
(Skoro)vidoviti pisac Dejan Lučić, „čovek koji zna” o trenutnim planovima svetskih sila i obaveštajnih službi i - o našoj sudbini u svemu tome... Počeće i „Rusko proleće“ i destabilizacija ove zemlje, ali i Kine
Šta nas očekuje: RS na udaru SAD, huškanja u Vojvodini, prodaćemo “Telekom”, stvara se Hrvatska pravoslavna crkva
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Telekom-stvara-se-Hrvatska-pravoslavna-crkva

Za razliku od većine nazovi analitičara dosta i jeste objektivan po pitanju vojne snage država u ratnim sukobima. "Neko znanje o oružju" ma sigurno bitno je da ti nisi ni čula za to oružje dok ga on nije spomenuo a to oružje čini razliku u nekom ratnom sukobu ili je čak povod za taj sukob kao ono "oružje za masovno uništenje" u Iraku.

Par reči od Lazanskog, ranija sam ga voleo, dok sam bio mali, ali sada ga uopste ne cenim. Prvo, ne mogu da ga nazovem ratni izvestac, posto on nikada nije otisao na bojno pole, tamo gde se puca i gde se gine. On je analiticar (salonski), ko što ih ima puno, i više ne treba da ga nazivaju ratnim izveštacem . Pravi ratni izveštač je na prvoj liniji fronta, sa običnim vojnicima gde pada krv a ne sa generalima. Zna da se mota po raznim salonima i generalštabovima, ima dobre veze sa raznorazim pukovnicima i obavetajcima koji ga filuju informacijama. Da me ne shvate pogresno i to je za pohvalu, ali to treba da se zna i tako i da se gleda i razume. Bio mi je smesan kada je pre par godina otisao u Libiji, nije ni mrdnuo od konvoja koji je organizovala vlast. Drugo jeto što nastupa arogantno i potcenjivački ka svima koji ne dele njeogovo mišljenje. Kao da je vrlo bitno to što će da kaže par šifara oružja i svi bi trebalo padnu na dupe. Time samo hoće da diskredituje sagovornika i da njegova bude poslednja.

Pisao sam komentare na njegove clanke u Plitici sa idejom da polemisem sa njegovim (netacnim) činenjicama, ali naravno to Politika nije objavila. Oko njega se gradi kult, kao da je sveznajuci,svi ga nešto poštuju i vole, ali po meni on je prazan i potrošen.

Što se tiče Lučića, za njega nimam mišljenje, vrlo malo ga pratim, i ne poznajem njeogov opus.

Za razliku od većine nazovi analitičara dosta i jeste objektivan po pitanju vojne snage država u ratnim sukobima. "Neko znanje o oružju" ma sigurno bitno je da ti nisi ni čula za to oružje dok ga on nije spomenuo a to oružje čini razliku u nekom ratnom sukobu ili je čak povod za taj sukob kao ono "oružje za masovno uništenje" u Iraku.

Vidi, on ako je ekpret za oruzje, trebalo bi da pise u nekims strucnim casopisima, medjutim i to " oruzje" danas je malo komplikovan pojam jer se ratuje i sa
luom i strelama, kamenicama, molotov koktelima do ne znam vec sa kakvim raketnim sistemima. I kog normalnog coveka to sve zanima?
Njegovi se clanci sastoje u tome da pise kako je Rusija neprteyebiva i to tako pise i mantra vec decenijamja, a mi znamo da nije tako
jer ta ista Rusija zove u pomoc Britance da joj izvlace atomsku podmornicu, kupuje od Francuza neke nosace ( valjda helikoptera), a na
kraju krtajeva sta to normalnog coveka uopste i briga? Pa da li ti mislis da prosecan Francuz ilI nemac kada otvori novine ujutra obavezno trazi sta neki strucnjaci
pisu o oruzju? Pa to novine ne bi stampale.

Back