Stoorbak
Primećen član
- Poruka
- 651
Vidim da se svi na forumu loze na strane pisce i ne kivim ih, a shta je sa nashim dobrim piscima, kao sa Lazom na primer. Zelim da znam kako gledate na delo nasheg najboljeg realiste!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znam o cemu pricas...Ernesto_Che:kad sam prvi put citala plakala sam...
kad sam drugi put citala istu stvar, opet sam plakala...
placem svaki put...
znaci odlicno je...
Rekosmo da Laza nije pisao pesama, vec da je radio samo na pripovednoj prozi. Pa ipak, u Lazinim pricama je dobar deo u samoj stvari – poezija, a ne proza. U njima je mnogo recenica gde su i reci i mesta tim recima birani pazljivije no sto to rade stihovni pesnici, trudeci se da zadovolje zahteve ritma, metra i pesnicke ornamentike; u njima su zadovoljeni zahtevi: arhitektonski, slikarski, muzicki, ritmicki, kao sto se, doduse na drugi nacin, zadovoljavaju posebno u svakoj od tih umetnosti. I cesto, na toplim i osecajnim mestima, i recenica naoko vrlo prozaicna ima svoje opravdanje, kao deo celokupna sklopa, jer upravo ona dopunjuje ili uokviruje poeziju ranijih recenica. A kad, na primer, Marica kaze: “Mitre, brate, gospodaru moj!”, ili Anoka : “Petrija sestro, oprosti mi!”, to uzbudjuje kao najjace mesto kod nekog najboljeg liricara; I kad invalid kaze ocu gazda-Blagoju: “Drzi, tata! Ja nemam druge ruke!”, to je jako kao najjaci izraz u kojoj odlicnoj tragediji. Zato se Laza nikada i ne moze citati a da se ostane u normalnom raspolozenju: od prvog do poslednjeg reda osecate da ste u nekom cudnom uzbudjenju, u nekoj vatri, da ste prikovani za knjigu i da ste gluhi i slepi za sve oko sebe.macemacece:Malopre okupan, kraj case vina , kroz dim od duvana, ljuskan njezinim slatkim pricanjem - gledao sam je i mislio.Mnogo sam mislio , mnogo!I mnogo sam hteo da kazem, i kazo bih mnogo da me nije , ne znam zasto , stid!Da sam mogao, da sam smeo, ja bih joj kazao....kazao bih joj: slatka moja majka!
NEDULE:ZELIM DA SE PRIKLJUCIM MALOJ,ALI ODABRANOJ GRUPI KOJA CENI NASE STVARAOCE!LAZA LAZAREVIC JE GENIJE NASE KNJIZEVNOSTI!VISE MI SE SVIDJA NJEGOVA POEZIJA NEGO PROZA.SMATRAM DELO'SANTA MARIJA DE LA SALUTE'NAJLEPSOM ODOM ISKRENE LJUBAVI.DELITE LI MISLEJNJE?NADAM SE DA CE SE BROJ CLANOVA UVECATI.
POZDRAV SVIMA!![]()