Laž vs istina

tgdanijela

Poznat
Poruka
7.092
Zašto će ljudi prije slagati nego reći istinu, čak i kad je nešto bezazleno po njih u pitanju ...Da li je fiziološki govoriti istinu ili laž. Ko je u animalnoj i psihološkoj prednosti..onaj koji laže ili onaj koji govori istinu..Kada ćete slagati, a kada reći istinu ..da li je za laž potrebno opravdanje ili za istinu .. koje je bolnije i da li je to kriterijum prema kojem odlučujete hoćete li reći jedno ili drugo...
..za uvod, kulturu je, mislim, suvišno da spominjem ...

Zašto će ljudi prije slagati nego reći istinu, čak i kad je nešto bezazleno po njih u pitanju ...Da li je fiziološki govoriti istinu ili laž. Ko je u animalnoj i psihološkoj prednosti..onaj koji laže ili onaj koji govori istinu..Kada ćete slagati, a kada reći istinu ..da li je za laž potrebno opravdanje ili za istinu .. koje je bolnije i da li je to kriterijum prema kojem odlučujete hoćete li reći jedno ili drugo...

од рођења нас лажу, закони су лажни, теорије да не помињем...
има оних који не лажу а убеђујемо их да лажу, има оних који не лажу свесно а казнимо их да лажу.
култура лагања води на владајуће положаје.

]Zašto će ljudi prije slagati nego reći istinu, [/B]čak i kad je nešto bezazleno po njih u pitanju ...Da li je fiziološki govoriti istinu ili laž. Ko je u animalnoj i psihološkoj prednosti..onaj koji laže ili onaj koji govori istinu..Kada ćete slagati, a kada reći istinu ..da li je za laž potrebno opravdanje ili za istinu .. koje je bolnije i da li je to kriterijum prema kojem odlučujete hoćete li reći jedno ili drugo...
Koji ljudi?:mrgreen:
Ako neko laze,a ni sam ne zna zasto laze,to je patoloski slucaj :manikir:
Sta znaci"da li je fizioloski ":)
Sta znaci"ko je u animalnoj i psiholoskoj prednosti..":roll:
Ljudi nisu zivotinje:) osim ako ne mislis sa filozofskog aspekta da je covek politicka zivotinja koja se od zivotinja razlikuje po tome sto razmislja.....
Ovo mi sve nesto konfuzno....:) formulisi to malo bolje:)

Back