Laž kao demagogija prosečnog čovečuljka

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Naravno da ne lažemo, ta mi smo forumaši i forumašice.
Naravno da smo samostalni i samosvesni, a u laži su kratke noge. Ne da nam se potkraćivati pantalone. Čak ćemo naći i neki ciničan razlog, nimalo produhovljen zašto mi u suštini radimo ispravnu stvar, tj. ne lažemo. Balans takoreći.
Nego šta ste primetili, u vezi čega vas najviše lažu ovi obični smrtnici? I zbog čega?

Laz.To je nesto sto je deo nas samih.Prva laz,koju muskarac cuje,kada se upozna sa nekom devojkom,glasi:TI SI MI DRUGI ! E to je ta pocetna laz,koja nas kasnije prati,po mnogim pitanjima.Priznajem,ima i dobronamernih lazi,koju neki izgovaraju,da nas ne bi u necemu povredili.Ali ona prva
laz,laz koja nam ostaje za ceo zivot,glasi;TI SI MI DRUGI !!!

Poslednja izmena:
Naravno da smo samostalni i samosvesni, a u laži su kratke noge. Ne da nam se potkraćivati pantalone. Čak ćemo naći i neki ciničan razlog, nimalo produhovljen zašto mi u suštini radimo ispravnu stvar, tj. ne lažemo. Balans takoreći.
Nego šta ste primetili, u vezi čega vas najviše lažu ovi obični smrtnici? I zbog čega?

laze onaj koji se plasi suocavanja sa samim sobom i drugima
lazu u vezi svega
nekad sam i ja kukavica pa trazim blazi nacin nekom nesto da saopstim ali ne lazem
ili izbegavam da kazem jasno sta imam
plasim se da ne povredim nekog
kad mene povrede onda kazem sebi "glupacho"

pa svi mi najvise dajemo i primamo bele lazi :heart:
-jao aj sa mnom u kupovinu moram da... blablatructruc
-ne mogu, idem danas na porodicni rucak :( (i ostanes kuci da se razvlacis ko dzabetina u prljavim gacama, rucas iz serpe i cackas dupe dok gledas filmisu na netu :heart: al stvarno ne mozes, al jer si lenj! )

-jao aj sa mnom u kupovinu moram da... blablatructruc
-ne mogu, idem danas na porodicni rucak :( (i ostanes kuci da se razvlacis ko dzabetina u prljavim gacama, rucas iz serpe i cackas dupe dok gledas filmisu na netu :heart: al stvarno ne mozes, al jer si lenj! )

To ako ti lažeš je tvoja stvar. Ja kao forumašica nikad ne lažem. Ni belo, ni roza!
Jednom sam slagala i posle toga tri godine u manastiru okajavala greh.

kada se ljudi ne bi klanjali lazima one ne bi postojale haha
zamisli da svi vole i cene iskrenos'? onozamisli
isto je sa prevarama obmanama i taktimnekimnasiljima podrzavaju se vekovima i sadsuvecnavrhuncu uspeha:lol:ustvari pakadanisusvetegrdobne osobinebilenemocne marketing?
ocemo o onom padezu koruptivu? eventualno olicimurima (":
dosadno vec ponavljati
pf

Laz.To je nesto sto je deo nas samih.Prva laz,koju muskarac cuje,kada se upozna sa nekom devojkom,glasi:TI SI MI DRUGI ! E to je ta pocetna laz,koja nas kasnije prati,po mnogim pitanjima.Priznajem,ima i dobronamernih lazi,koju neki izgovaraju,da nas ne bi u necemu povredili.Ali ona prva
laz,laz koja nam ostaje za ceo zivot,glasi;TI SI MI DRUGI !!!

Nekada davno su se zene sluzile tim lazima, kad su se osecale niza bica i smatrale da im nije dozvoljeno, da ne zasluzuju zivot kakav imaju muskarci. Danas se tako zivi mozda negde u provinciji ili tamo gde se zivot i shvatanje zivota uredjuje prema turskim serijama.

eći.

....čini mi se da više ljudi ne lažu
počela sam da se sklanjam , konačno su pukli , jedva čekaju da se izjadaju nekome

a oko čega ljudi lažu ....
najviše oko preljube, prestanka ljubavi jer im se ne izlazi iz zajednice, lažu da ne pričaju o drugima

Poslednja izmena:

...lazemo jer se spasavamo, izbegavamo konflikt, pazimo da nekoga ne uvredimo, podnosimo svoj zivot lakse...razloga milion ali to su sitnice...
...imam simpatiju prema velikim lazovima i lopovima, valjda mi je slatka njihova pamet, catch me if you can:zper:

...lazemo jer se spasavamo, izbegavamo konflikt, pazimo da nekoga ne uvredimo, podnosimo svoj zivot lakse...razloga milion ali to su sitnice...
...imam simpatiju prema velikim lazovima i lopovima, valjda mi je slatka njihova pamet, catch me if you can:zper:

Jesu fascinantni. Ja sam prestala da lažem ako nije nešto baš, baš neophodno, jer zaboravim pa se izblamiram za dž.
Jedno vreme sam čak htela da zapisujem, ali bi bilo baš glupo. "Ček samo da pogledam u rokovnik da vidim šta sam slagala."
Lopov tek' ne mogu da budem, nemam herca.
Džeparoši su mi fascinantni.

naravno. program usadjen jos od malih nogu dok su nas ucili pristojnosti. koji je epilog scena kada dete glasno i Iskreno kaze sta misli o antipaticnoj osobi koja na juris krene da ga zagrli il nedajboze poljubi :lol:

pa tek skolica :heart: jedna vizija sveta prezentovana na religiji, druga na prirodnim naukama. i normalno je da klinac dodje kuci i kaze - neko od ovih tamo debelo laze :lol:

samo za pocetak :)

Ne znam za druge, ali ja lazem ljude do kojih mi vise nije stalo, da ih skinem s ... vrata :mrgreen: Da se resim njihovog upliva i mesanja u moj zivot, da ih sto brze i bezbolnije otkacim,...

u vezi bezveznih stvari...u vezi svačega...pa se ponekad zapitam kad ih uhvatim da lažu - misim kad se sami upetljaju u sopstvene laži, znaš ono sad ti kaže jedno, pa posle pet dana kad zaboravi šta ti je pričao kaže ti u vezi iste stvari skroz drugo - što im to treba...? kao da mi ne umemo da pročitamo između redova i procenimo i bez da nam on(a) kaže neku laž o sebi ili bilo čemu...
ali ljudi su takvi, vole da prikažu stvari onakvima kakve nisu...kao da mene mnogo zanima da li njemu ide lepo u životu, da i je uspešan, da li ima redovan seks, da li ga žena jebbe u mozak ili vara, da li je kupio kineski lcd tv ili japanski...misim jebbe mi se za njihove živote

Poslednja izmena:
u vezi bezveznih stvari...u vezi svačega...pa se ponekad zapitam kad ih uhvatim da lažu - misim kad se sami upetljaju u sopstvene laži, znaš ono sad ti kaže jedno, pa posle pet dana kad zaboravi šta ti je pričao kaže ti u vezi iste stvari skroz drugo - što im to treba...?
ali ljudi su takvi, vole da prikažu stvari onakvima kakve nisu...kao da mene mnogo zanima da li njemu ide lepo u životu, da i je uspešan, da li ima redovan seks, da li ga žena jebbe u mozak ili vara, da li je kupio kineski lcd tv ili japanski...misim jebbe mi se za njihove živote

:lol: ovo je najbolji nacin da ljude uhvatis u lazi. Samo ih pustis da ponavljaju pricu i slusas razne verzije.

svesno(namerno, ciljano) i nesvesno laganje.

laz sa nemerom i laz kao netacna informacija, laz kao izrazito subjektivan stav,....

zavisi.
nikad ne "analiziram" da li me neko laze ili ne u obicnoj prici koja nema uticaja na moj esencijalni zivot. pustim pricu da tece, svaka voda koja tece ona i PROtece :)
cim laze znbaci da mu treba. ne kopam i ne vrtim borerom po tudjim zivotima.
lazi kao netacne informacije ne prolaze ako me je zbilja ticu jer proverim.
ne hvatam se lako ni za sto.

generalno
ljudska komunikacija
počiva na gomili suvislih besmislenih rečenica koje se izgovaraju šablonski
čisto da bismo nešto rekli ili jer se osećamo ok kad to kažemo
smisao, istina, iskrenost su odsutni iz iste
tako da ne treba se previše tj. ne treba se uopšte udubljavati u istine i laži i u značenje nečega

ljudi uglavnom ne misle ništa
tako da se ne treba pitati a šta li je on mislio time?

da li me je slagao?
naravno laže te svakodnevno bez da razmisli
da bi oblikovao stavrnost koja ga ne opterećuje ne umara ne zahteva odgovornost

Laz se javlja kao posledica nemoci pojedinca da odgovori na neprijatnu situaciju koji nije mogao da resi u zivotu.To su et prve fundamentalne lazi s kojima se "vencavamo",zbog neke nepovoljne situacije tokom odrastanja,ne moze se ocekivati da nevino dete laze jer mu to donosi neki uzitak.Kasnije ako te lazi predju u psihopatiju tada ste vec skovani lazov,koji pocinje da laze i kad treba i kad ne treba,nekom pricinjavaju zadovoljstvo,moze i prosto iz dosade-zbog nedostatka zivotnog sadrzaja.Tako se dakle kreira mentalna struktura jednog lazova.Ljudi dalje pocinju da lazu i zbog drugih stvari kao sto su koristoljublje,antipatija,u inat nekog zavaravaju,itd.

Back