Latinski jezik. Vaše mišljenje o predmetu?

Korisno je znati latinski, a ni reči nisu toliko nama nepoznate.

Mnogo reči iz engleskog, francuskog i drugih jezika potiču iz latinskog.

Ja sam voleo latinski. Profesorka je bila zahtevna i stalno smo radili domaće zadatke, ali mi se to sviđa jer dođe kao neka vežba. Ja volim jezičke vežbe, kao da rešavam nešto zanimljivo.

Profesorka je bila zahtevna i stalno smo radili domaće zadatke, ali mi se to sviđa jer dođe kao neka vežba. Ja volim jezičke vežbe, kao da rešavam nešto zanimljivo.

I moja profesorka je bila jako zahtevna, i morali smo da analiziramo u rec svaku lekciju za domaci, odgovaranje je bilo ubistvo, a testovi jos gore...
Ja sam na to gledala kao na cisto gubljenje vremena.
Ali dobro, pretpostavljam da neko mora i to da voli...

Dok sam imala prve dve godine, ucila sam ga vise nego , recimo geografiju, a manje nego.. srpski. Ucila sam ga vise i od francuskog, doduse. Suvo bubanje, za ove sto ga tek upoznaju, nek ne ocekuju med i mleko, nema nista od pokusaja da naucis celu lekciju na casu.
Ja ga citam s vremena na vreme i sad, jer cu da ga imam dve godine na fakultetu.Il bese sve cetri, ne znam

Dakle.

Latinski jezik i vaše mišljenje o tom predmetu ? Na opštem i društvenom smeru ga ima dve godine,na prirodnom se izučava samo jedne godine. ( u filološkoj čak četiri,ako se ne varam)

Tzv. izumrli jezik, ali veoma bitan za medicinu,pravo...
Mnogi kažu da je dosadan,težak,nepotreban...
Kakav je vaš stav?

Volite li Latinski jezik? Učite li ili jednostavno radi ocene pa vam sledećeg dana ispari ili ga čak prepisujete?? :mrgreen:

Čak i ako vam treba pomoć u vezi latinskog,možete pisati ovde... ;)

300px-Latin_dictionary.jpg

Nisam našao ništa na search-u , pa ako ima, lock... :confused:

Čovek je bogat onoliko koliko zna. :super:

Учила сам га 4 године у гимназији... можда би ми и био занимљив да сам имала једног професора који уме да предаје и има неки нормалан критеријум приликом оцењивања. :confused: Овако сам већ негде код пасива плусквамперфекта одустала, јер ми више ништа није било јасно, и колико год да урадим на писменом или контролном није било шансе ни да се приближим двојци...

Будите срећни ако га учите само две године, и ако не морате да читате и преводите ориганална дела са латинског на српски :mrgreen:

Back