Laptop za IT studije

alekm1lo

Početnik
Poruka
5
Pozdrav! Planiram upisati FTN naredne godine, smer softversko inzenjerstvo i informacione tehnologije. Zanima me, koji biste mi laptop preporučili za studije? Naravno, prvenstveno za studije, ali i za ostalo (po koji film ili serija, neka igrica mozda). Ja sam razmišljao o Macbook Pro 13" modelu (preferiram manji ekran), ali se bojim da mi Apple OS neće praviti problem tokom studija, ne znam koji se programi koriste itd.

Pozdrav! Planiram upisati FTN naredne godine, smer softversko inzenjerstvo i informacione tehnologije. Zanima me, koji biste mi laptop preporučili za studije? Naravno, prvenstveno za studije, ali i za ostalo (po koji film ili serija, neka igrica mozda). Ja sam razmišljao o Macbook Pro 13" modelu (preferiram manji ekran), ali se bojim da mi Apple OS neće praviti problem tokom studija, ne znam koji se programi koriste itd.
A koju srednju školu pohađate? Ja sam se upisao sada u IT u ETS u NS, jer mi je želja upravo SI na FTN 😄

E zato i pitam! Koji biste mi Windows laptop preporučili? Ili tipa, da li je okej da uzmem i Macbook Air za svakodnevicu, i pored toga neki Windows?
Eto prosto apple za svaki dan, a windowse kako naidje....nadam se da su te naucili narodnoj poslovici, a narod mnogo zna...." U rukama Mandušića Vuka svaka puška ubojita biće."
Optimalno je za windows u ceni oko 1000e, a ako je budzet ograničen izaberi nešto što preporučuje lab iz Zagreba koja to jedina na Balkanu radi korektno i bez uticaja na siteu https://www.vidi.hr/ :forum

Back