LAP TOP SE GASI :@@

United_Force

Početnik
Poruka
19
Kupio sam lap top pre 11 meseci...I radio je savrseno do skoro dok se nije poceo gasiti kad radim nesto zahtevnije , kao na primer igrice ili sony vegas i bilo sta slicno ....Ocistio sam ga i isto...Skidao razno razne programe za kontorlu ventilatora ( Fan Speed)...I NISTA!!!!! Ali hvala Bogu imam garanciju jos 13 meseci... Ali ne znam da li se oni prave ludi ili sta... Kazu nema nikakvih Hardverskih problema...NE znam sta da radim :dash:... Da li je jednio resenje postolje za lap top...i da li je svejedno koje je postolje???

Evo i video snimka sta se tacno desava( los je kvalitet ali jbg nema se para za bolje :) ) :

BTW model lap top ja Acer Aspire 5750ZG

Pomagajte ljudi xDD...Pozz

Прво мораш добро да га очистиш. Значи не само да продуваш са нечим већ да скинеш вентилатор (код мене на лаптопу се једноставно скида са два шарафа). Иза вентилатора има решетка која не може да се очисти продувавањем. Мора се мало јаче трљати неком четкицом (нпр. четкица за зубе или сл.). Ту се прашина спекла и не да се другачије очистити.
Предлажем ти било које постоље, нпр. INTEX
vDWYotoI.jpg

Мислим да му је цена испод 1000 дин, има велики вентилатор на 600 обртаја који се не чује.
На њега ставиш лап топ, а претходно скинеш поклопац одоздо.
Ја сам овако скинуо температуру за преко 30 степени. На мом асусу Н60ДП темп је ишла на 100 степени! а макс је 102 степена.
Инсталирај бесплатан програм CoreTemp па ћеш имати контролу над температуром.

Da li je jednio resenje postolje za lap top...i da li je svejedno koje je postolje???

Jedino pravo rješenje je da ga otvoriš i očistiš pa tek onda kao dodatno hlađenje možeš dodati postolje sa ventilatorom...Postolje bez čišćenja je samo trenutno odgađanje problema....a, problem koji može nastati je da ti izgori procesor od pregrijavanja...ne treba izmišljati toplu vodu...

Znate kako sam na kraju resio problem? Jadnom kineskom cackalicom.... nisam otvarao lap top nego samo kroz rupice malo po malo ga okretao i skontao da je bilo nesto zaglavljeno :Di tako par puta...dok se nije odkocio i sad radi savrseno :D Hvala vam u svakom slucaju :)

sta da ti kazem,juri po oglasima,limundu....
koji je laptop u pitanju?

jel ne vrti jer je crkao ili je zakocio od prasine,uako je crkao menja se,mozda i sa nekim drugim modelom,bitno je da pasuje ventilator ,blok kulera ne menjas,ako je zaribao od prljavstine ,treba ga ocistiti i podmazati

Back