Ја сам почео, у последње време да верујем, да будућности нема. Тј нема будућности какву ми сви мислимо да ће бити.Циклична теорија каже возиш индустријску револуцију, док не потрошиш њено гориво и надаш се следећој...тако укруг.
Него шта ако се не започне следећа инд.револ.,
Јер свака инд.рев. је узимање из будућности, то омогућава валута фиат, узимање новца, тј. кредита из будућности, под предпоставком да ће се вратити.
Виртуелан свет од 1789.г. - позајмљује се и живи се из будућности - под претпоставком да ће постојати
Ја сам мишљења да цивилизација иде напред само док ствара. Стварање вуче напред. Стварање се врши само онда док наука господари. Наука подупрета јаком моралном, духовном и културном потпором је једина способна да човека издигне у ствараоца.
Друштво делим на конзументе и ствараоце. Ствараоца је све мање а ових других све више. Када се достигне критичан ниво у односу ове две групе, али у корист, ових других цивилзација иде у пропаст.
Број конзумената расте експоненцијалном брзином. Тако да су сви тренутни показатељи врло јасни где иде данашњи свет, тј друштво.