Lancia Ypsilon (2001)

Ruku na srce, a mislim da to i Dule može da potvrdi, koliko pa sam prodavac na placu može da bude siguran da je ono što je kupio, recimo u Italiji sa još hrpom automobila na šleperu, zapravo jeste u nekom konkretnom stanju koje garantuje budućem kupcu bilo šta. Jedna ova Lancia koju sam gledao navodno je "utrpana" na šleper uz neke Alfe da popuni mesto, navodno ni sam placadžija nije bio zainteresovan za nju ali su ga uslovili da i nju mora da uzme itd. Ne gajim ja neke iluzije da je bilo šta što je deset godina staro "bingo" za kupovinu, jednostavno čak da to kupuješ i od bližeg rođaka koji je to stvarno adekvatno održavao postoji faktor zamora materijala, već sutra su moguće neke komplikacije jer je jednostavno auto star, ali bar očekujem da je auto taj za koji ga predstavljaju tj. da nije prekucavan broj bilo čega (za kilometražu nemam iluzija, mislim na brojeve (godišta) motora i šasije). Da li ona godišta štampana na staklima išta garantuju tj. da li u starvnosti može da bude staklo sa odštampanom 1999 godinom a da se auto "izdaje" za 2001?

Ako nisi procitao vec sam objasio da je to najmanji problem osmirglati i nalepiti broj koji odgovara prodavcu!
Ima itekako dobrih kola koja su stara 10 godina a o zamoru materijala za nji je jos rano da se prica.Samo treba se otvoriti i platiti takav auto posteno i onda dobijes dobar primerak a ako se stiskas takav auto i dobijes.
Kako mi znamo dali je auto koji je tek dosao dobar?
Pa isto kao sto i ti u tvojoj struci znas sta je dobro ili ne! Ne zaboravi da se mi bavimo ovim profesionalno i tacno znamo gde da gledamo i sta da cujemo i td tako da nam je dovoljan letimican pregled i voznja od 300m da znamo kakav je auto.

Nemam. Imam jedino jedan Seicento 1,1 sa fabrickim plinom 2006 a poslednja cena mu je 2400. I na toj cifri ja bukvalno izvlacim svoje pare.
Za divno cudo kupio sam kumu pre 5 meseci Punto 1,3 M-jet 2004 za 2600 eura a sad takav uvoznik ne moze da dotera ispod 3500. Isto kad sam ga pitao za Grande Punta rekao je da je pre dve godine placao manje ta kola nego sada.
Zato ja sad stojim jako slabo sa kolima jer sam ostao na tri auta i jos tri sto treba da dodju ove nedelje.

Код Пунта је мало глупо у овом тренутку рећи шта је права цена јер је још увек актуелан овај кредит (засигурно најповољнији кредит за куповину аута) па је тешко одредити колико вреди италијански Пунто стар, рецимо, 5 година, јер је овај наш нов (уз рециклирани крш) 6200. А тај Сеићенто, јел' поштар?

Jeste ali ne crveni nego beli.Uostalom za te pare nema sanse da ga uvezes jer ako hoces putnicki pogledaj da su preko oko 4000 eura to godiste.
Pre neki dan me zove lik za Seicento i pita jel ima klimu i ja stvarno ne shvatam kako ljudi ne shvataju da za male pare ne moze da se dobije luksuzan auto a pritom star 5 godina. Dovoljno je sto ima i plin koji je u NS 55 din pa vi vidite sta je mali autic postao-kasica prasica! Ja za 2000 din predjem preko 400 km pa vi vidite koji to dizel moze da parira ovakvoj potrosnji.A gde je jos odrzavanje jer veliki servis za Seicento kosta 60 eura!!!:per:

Nije ni carinjen kao van tako da ne treba atest a plin je upisan u saobracajnu dozvolu tako da u nekim gradovima ne treba ni atest kao npr. Novi sad gde sam ja samo odradio tehnicki pregled i tamo su ustanovili da je plin fabricki i da dodatna ispitivanja nisu potrebna.
Ima i zadnju klupu koja doduse nije u boji prednjih sedista ali presvlake mogu da rese i taj problem ako nekom smeta. Za te pare tvrdim da je to odlicna kupovina sa malo mogucnosti da se nesto pokvari jer je slabo opremljen.Ja mog vozim od oktobra i dosad nijedan stuc nisam imao a i koga god sretenem da gha ima-padaju samo reci hvale.

Pa jel' van ili nije van? Ja sam iz Beograda, nisam baš siguran da ovdašnja birokratija blagonaklono i neformalno se odnosi prema tim papirima. Ako je auto takav da nemam nikakve dodatne avanture sa atestima, onda me interesuje (svaki od tih atesta je ovde oko 60-70 eura). Planiram sa ortakom turneju po Vojvodini pa razrađujem rutu, ako ništa ne nađem u bližoj okolini BG, verovatno idemo do Subotice.

E to isto nije losa ponuda ali ako se uklapa u cenu izmedju 2000 i 2500 eura.
Moj Seicento je bio van ali se vodi kao putnicki i ne mora da se radi atest a za plin ne mogu da garantujem jer to zavisi od grada do grada a u najgorem slucaju taj atest kosta 3000 dinara.Provereno!

Pa ne preterujem!:)
Ako nisi video nas kolega forumas trazi auto od 2000 eura ali mozda bi se i nategao ako bi uzeo nesto mlado za koju stotku.Tako da je moja prepostavka da je tih 2900 mnogo daleko za njega. Ako gresim ja se izvinjavam!:rumenko:

Pa ne preterujem!:)
Ako nisi video nas kolega forumas trazi auto od 2000 eura ali mozda bi se i nategao ako bi uzeo nesto mlado za koju stotku.Tako da je moja prepostavka da je tih 2900 mnogo daleko za njega. Ako gresim ja se izvinjavam!:rumenko:
E, sad si me uvredio! ;) Ovde, nažalost, nije reč o tome koji bih auto ja voleo da imam već o tome šta mogu da napojim i održavam a za sada je Fiat tu ubedljivo šampion. Dule, moram da se raspitam kako to ide ovde sa fabričkim plinom, čak nevezano od novca, sama yebada sa atestatorima mi je gnjavaža, sve to pored para istera i vreme i živce a sve sam tanji sa istim... Uzeo sam nekoliko auta na nišan, kada se organizujem krećem u akciju.

Nisam ja hteo nikog da uvredim jer time se u zivotu ne bavim ali sam video da gledas ova kola oko 2000 eura.Ponudio sam Seicenta cistom logikom da svako od nas moze da doda jos malo ali zato dobije dosta mladji auto a jos kad je ugradjen plin onda je to pogodak. Sto se tice atesta to je sad toliko uprosceno i jednostavno da bukvalno sve zavrsis za jedan dan. Ja imam sve papire od plinskog uredjaja i bukvalno je dovoljno da odes na masinski fakultet gde ce da ti lupe pecat i to je to.
Sve ovo stoji pod uslovom da moras da radis atest ali mozda i ne moras kao sto ne mora u Novom Sadu.
Evo ti i slika jednog kog sam ja sam sredjivao za mene pa sam ga prodao!Takvo sredjivanje ceka i ovog sada sto vozim.

Poslednja izmena:
Odlican mali za grad. Moj prijatelj jedan je bio dobio 600-tku sluzbenu i stvarno ga je lepo sluzio.

Ajde, necu da kvarim Duletu posao, ali, Haralampije, jesi razmisljao da pazaris Suzuki Swift? To je jako prost i jeftin auto za odrzavanje, a sigurno je bolji i veci od Fiata. Takodje, mozes da naletis i na neki sa zadnjim vratima, kao i sa klimom, za te pare koje si spreman da das.

Evo, ja pregledao nekoliko na oglasima:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1220647/suzuki_swift_gl/ kod ovog samo ofarbas i branike u belo i izgledace odlicno.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1211637/suzuki_swift_gls/ nema zadnja vrata i plin, ali ima klimu

http://www.polovniautomobili.com/oglas1064050/suzuki_swift/ zadnja vrata, klima, nema plin

http://www.polovniautomobili.com/oglas1184591/suzuki_swift/#7 klima

Nisam ja hteo nikog da uvredim jer time se u zivotu ne bavim...
Ko nema para? Odma' tri Seićenta i dva Ypsilona da mi nabaviš, sve uzimam! Ma Dule, naravno da sam se šalio i ne mislim da si me bilo kako uvredio. Moj ceo rezon je da zapravo i da imam više novca u ovom trenutku mislim da je to besmisleno ulagati u automobil koji mi je "tačka A - tačka B" priča i to sve u gradskim uslovima. Sve što je lepše, skuplje, bolje povlači u gradskim uslovima (još bez garaže) mnogo više ne samo novca nego i brige a nisam tome dorastao u ovom trenutku. Jel' onaj u ćošku dvorišta taj što nudiš? Koliko dođe ovo farbanje branika, primetno je lepši uz to?
Acivi, hvala ti na ovim predlozima, meni je ostao taj Swift u pamćenju (kada je počeo da se uvozi kod nas pre dvadesetak godina) kao skup auto za održavanje, sećam se jednog kolege koji ga je imao da je tada morao da plati preko 500 maraka za zamenu homokinetičkog zgloba, ne znam koliko se to promenilo, verovatno jeste, ali mi nekako Fiat tu sigurica, počeli su i ovde kod nas da ga prave.

Swift je jeftin auto za odrzavanje, ovo je provereno! Homokineticki sad kosta nekih 1500 dinara. Nov, naravno. A sto se tice limarije, imas ih na otpadima sasvim dovoljno, da se ne brines za cukanje po gradu. U svakom slucaju, necu da te ubedjujem, ti kupujes auto, a ne ja. Makar i golfa kupio, cutacu od sad :) :confused::eek::sad2: Dobro, ako kupis golfa, zapalicu ti kucu, ali necu ni rec da ti kazem.

a sigurno je bolji i veci od Fiata.

mislim , nemo' da se vredjamo :D salim se...:bye:
Taj swift je odlican auto,ima ga drugar vec dugi niz godina ,maltene novog ga je kupio ali po prostoru nemoze da se poredi Sa Puntom Mk1 - Lanciom Y... Punto i Y imaju ooooogroman prostor ,posebno pozadi,u skladu sa dimenzijama... Neces da verujes,ja sam visok 192cm,pomerim sediste na Puntu max nazad i opet ima vise mesta nego u Opel Vectri B... ili u tom Suzukiju,sa kojim sam i ja dosta presao...
Haralampije,iskrena preporuka je Punto 1 od mene,jeftin,prostran,udoban,mal potrosac,sad su i pale cene,imas 1999.godiste za plinom za oko 2000e :)

Samo ne Golfa,pliz :D

E da sad ga De Sisti daje jeftinije jer je kupio novu makinu pa da mu ovaj ne stoji!
A secam se kad je pricao kako ce da zadrzi i Punta ali kad je seo u Lybru vise se ne vraca u Zunto!:D Lepo sam ja govorio da ko sedne i provoza Lybru da mu je vecina ostalog smesna.:)
@Haralampije
To farbanje me izaslo oko 1500 dinara a sam sam skinuo branike i ofarbao,kao i retrovizore i kvake.Zatamnio sam i stop lampe i nabacio lepe ratkapne.Zato je taj otisao za 2800 a bio je 2005.Sta znaci sminka!

Da znas da je bas lepo ispao taj beli. A kako si, bese, zatamnio zadnja svetla? Obicnom farbom iz spreja? Jel nije mnogo zatamnjeno? Kako se vide svetla po suncu, jel se vide zmigavci kako svetel ili jedva?

Ja sam moja zadnja svetla farbao onim Motip-om, providnim, bas za to i evo, posle manje od 2 godine, sve se obrisalo!

Poslednja izmena:
@De Sisti: Хвала ти на понуди, али због најаве ова два техничка прегледа за возила преко петнаест година (а то ускоро следи и твом) и сам сам продао ауто који ме је врло добро служио без икаквих проблема.
@Дуле: Заинтересован сам за тај Сеићенто. Јесте крајње спартански, али је то и најрационалније у овом тренутку за мене. Остави ми (ако имаш линк за фирму, стави га у поруку) контакт на ПП.
@ВикерМен:Ма, нисам ја гадљив на немачка аута па ни на Голфа али једноставно сам га избацио из избора јер је Фиат засигурно лакши за одржавање.

Back