Lancia Y

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
01LanciaY2002%20(4).jpg

S01LanciaY.jpg

Lancia je kod nas relativno slabo zastupljena marka, posebno svi njeni modeli smatraju se "Venčanicama" to jest ako ga kupite teško ćete ga prodati po povoljnoj ceni.
Lancia Y je odgovor na Fiat Punto, u stvari sa njim deli donji deo i motor. Relativno je jeftina i za nabavku i održavanje, većina delova koji "stradajU" su sa "Punta"- Cena polovnjaka iz 2000-2002 godine je od 2,500-3000 Evra.
Imao sam priliek da se upoznam sa automobilom, moj drug ga ima. Kaže da je veoma jednostavan i zahvalan. konstrukcija mu je čvrsta, srazmerno malo troši i veoma je pogodan za gradsku vožnju. Lično, enterijer je veoma lepo uradjen što veoma tražim kod automobila, ša više lepši je nego kod "Punta". Pravi je automobil za početnike.

Ima li neko još iskustava sa ovim automobilom?

U svakom slučaju bih je uzeo prije nego Punta

Jeste, apsolutno.
Da kažemo da je ona veoma lepo dizajnirana, enterijer posebno, ima stila i vidi se da su je radili sa ukusom. Pošto deli sklopove i motor sa Puntom nema frke oko rezervnih delova. Problem je što Lancia kao marka nije "in", ali svakako je toplo preporučujem početnicima. A i spolja mi se svidja, mada o ukusima ne treba raspravljati. Iako se čini da je mala, ona je isto velika koliko i punto. Polovna košta kao da kupujete Matiz ili neki slabili Hyundai Atos ili Seicento , ali je daleko snažnija i komotnija i lepša od Matiza i od Seicenta, a delovi su daleko jeftiniji od Atosa.
Dakle za te pare- ko je početnik neće zažaliti.

Ja sam je imao i ono sto mogu reci za nju je da je bolja od Punta ali.......obescenjen je auto i jako tesko se prodaje jer ljudi smatraju da je skupa za odrzavanje i da nema delova za nju. Iz tog razloga sam ja moju 2001 sa klimom dao za smesnih 2350 eura samo da izvucem svoje pare.Ista prica je i sa Lybrom koju sad imam. A evo kako je izgledala.

Meni je Lybra za te pare najbolji moguci auto koji moze da se kupi kod nas.Dobar trap,jaka limarija koja ne trune,izuzetan enterijer,kvalitetna izrada,izgled koji se ne dopada svakom ali to je retro izgled koji ti se svidja ili ne-sredine nema.
Fantasticno je udobna i tiha a i puna opreme.Moja je 2003 sa1,9 JTD motorom i cena je 4500. A realno sta moze da se kupi za te pare da je ta klasa i to godiste?

Mene ta Libra dosta podśeća na Mercedesa i djeluje mi baš primamljivo, posebno za te pare

Ma to svi kažu, pravi Mercedes. Samo ja sam za neku "ekonomičniju" varijantu Libre u opciji 1,6 Sedan varijanta. Nešto ovako:

9f622ab73dfb-640x480.jpg

737f00ec49fa-640x480.jpg

pa računam ili Y ili Lybru kad skupim pare, tako da 1,6 motor nije skup za registrovanje

nego kakva je za održavanje!? Mislim delovi

Delovi su u klasi ostalih automobila a kriticna je samo limarija jer nema kopija i onda je skupa.Najtrazenija je u verziji 1,9JTD jer je to proveren motor za koji ima delova i novih a i polovnih gde hoces.Fabricki ima 115 ks a sa chipom ide na 153 ks sto nije nimalo zanemarljivo. Imam ja i tu 2,4JTD jos uvek koja je jako lepa ali nece je zbog regostracije. 2004 godiste koju dajem za 4700 bas iz tog razloga.
Onaj ko ima Lanciu obicno vise nece da kupi drugu marku automobila jer Lancia je auto sa dusom. Inace to je najkvalitetniji serijski italijanski auto.

Pogledajte na mobile.de posto su Lybre pa cete se zaprepastiti koliko su ovde obescenjene.

Može, može. Registrujem na oca, vojni invalid. Mogu i Q7 4.2 da registrujem za 170 eura :mrgreen:

Nudili mu par puta da registruje na sebe, ali nije hteo. Zato ja neću žaliti za kubikažom. Ne nešto preterano kubikažno :mrgreen: al oko 2000ccm i možda malo preko.

Da, da śećam se da si mi neđe rekao za to :mrgreen: Pa onda kad bude para, ne gledaj na kubikažu, osim da imaš da uspeš goriva :mrgreen:
A taj Q7 4.2 ide kao mećava, vozi ga jedan rođak, vozio sam ga viđe puta... Stvarno fantazija :D

Ma to svi kažu, pravi Mercedes. Samo ja sam za neku "ekonomičniju" varijantu Libre u opciji 1,6 Sedan varijanta. Nešto ovako:

9f622ab73dfb-640x480.jpg

737f00ec49fa-640x480.jpg

pa računam ili Y ili Lybru kad skupim pare, tako da 1,6 motor nije skup za registrovanje

nego kakva je za održavanje!? Mislim delovi

Definitivno bih ti prije preporučio Lybru, jer je ipak auto "više klase".
Samo ne znam kako bi išla Lybra sa tim 1.6 motorom, mada će ti to Dule najbolje reći :)

Delovi su u klasi ostalih automobila a kriticna je samo limarija jer nema kopija i onda je skupa.Najtrazenija je u verziji 1,9JTD jer je to proveren motor za koji ima delova i novih a i polovnih gde hoces.Fabricki ima 115 ks a sa chipom ide na 153 ks sto nije nimalo zanemarljivo. Imam ja i tu 2,4JTD jos uvek koja je jako lepa ali nece je zbog regostracije. 2004 godiste koju dajem za 4700 bas iz tog razloga.
Onaj ko ima Lanciu obicno vise nece da kupi drugu marku automobila jer Lancia je auto sa dusom. Inace to je najkvalitetniji serijski italijanski auto.

Pogledajte na mobile.de posto su Lybre pa cete se zaprepastiti koliko su ovde obescenjene.

Zaista prelep auto, ali kažem moram da gadjam 1,6 varijantu zbog registracije.
Inače niske su cene jer neće niko da ih kupi- kako si i sam rekao misle da je jako skupo održavanje, ali i ja sam bio takav- tek pre par nedelja sam počeo da u opšte gledam Lancie- mislio sam da su jako skupe.
Psihološki efekat je veoma jak.

citah skoro na fiat klub srbiji, iskustva sa librama, i kazu da nije taj 1.6 bas za libry,..kazu da ima 2.0 jtd najbolje lezi..tezak avto i treba mu snage..
sad kolko su u pravu/...

01LanciaY2002%20(4).jpg

S01LanciaY.jpg

Lancia je kod nas relativno slabo zastupljena marka, posebno svi njeni modeli smatraju se "Venčanicama" to jest ako ga kupite teško ćete ga prodati po povoljnoj ceni.
Lancia Y je odgovor na Fiat Punto, u stvari sa njim deli donji deo i motor. Relativno je jeftina i za nabavku i održavanje, većina delova koji "stradajU" su sa "Punta"- Cena polovnjaka iz 2000-2002 godine je od 2,500-3000 Evra.
Imao sam priliek da se upoznam sa automobilom, moj drug ga ima. Kaže da je veoma jednostavan i zahvalan. konstrukcija mu je čvrsta, srazmerno malo troši i veoma je pogodan za gradsku vožnju. Lično, enterijer je veoma lepo uradjen što veoma tražim kod automobila, ša više lepši je nego kod "Punta". Pravi je automobil za početnike.

Ima li neko još iskustava sa ovim automobilom?

ZNACI JEDNOM RUZAN AUTOMOBIL

Back