Лако... уз Синалко!

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
13.813
f.jpg

;)

Ako je sedam tačan odgovor, onda AI ne lupa, nego sam ja pogrešno formulisala upit prethodni put.
Да ми је било стало до тога шта GPT „мисли” о овом, куцао бих то њему, не бих качио тему на форум.
Јбт, примјећујем да све више људи умјесто гугларења почиње четџипитиарити за сваку ситницу. Још мало па ће бити тешко погледати на сат него дај да питам колико је сати... :mrgreen:

Да ми је било стало до тога шта GPT „мисли” о овом, куцао бих то њему, не бих качио тему на форум.
Јбт, примјећујем да све више људи умјесто гугларења почиње четџипитиарити за сваку ситницу. Још мало па ће бити тешко погледати на сат него дај да питам колико је сати... :mrgreen:
Dakle AI ipak daje tačne odgovore. :) jedina greška je opet samo ljudska, zato je i lepo biti čovek. :)
Rado bih guglala, ali ja nisam znala ni šta znači ovaj znak uzvika, miko moj 🥴

Ово је у реду.

А одакле ово? ;)
Jednostavno mnozio brojeve
1•2•3•4•... dok nisam dobio 5040.
da je nije radilo o celom broju, već decimalnom ne znam kako bih izračunao...
davno sam polagao matematike na faxu, pre 20ak god. bi sigurno rutinski mogao da izračunam. zaboravilo se....
što samo pokazuje koliko se bespotrebnih stvari na studijama uči od kojih 1% nema praktičnu primenu, pa se brzo zaboravljaju.

Jednostavno mnozio brojeve
1•2•3•4•... dok nisam dobio 5040.
da je nije radilo o celom broju, već decimalnom ne znam kako bih izračunao...
davno sam polagao matematike na faxu, pre 20ak god. bi sigurno rutinski mogao da izračunam. zaboravilo se....
što samo pokazuje koliko se bespotrebnih stvari na studijama uči od kojih 1% nema praktičnu primenu, pa se brzo zaboravljaju.
Да није раније писало да је рјешење 7, не би ни множио да видиш колико је то. :mrgreen:

Пошто се добије да је х!=7*8*9*10, а онда ваљда нико нормалан не би множио 7*8*9*10 јер шта би с тим? Пошто је лијево х! очито и десну страну некакко треба „намјестити” на фекторијел, а онда се 7*8*9*10 разлаже на просте факторе да видимо шта све ту има, а тако се добије 7*2*2*2*3*3*2*5 па се лако види да имамо и 4 и 6, 7*(2*3)*5*(2*2)*3*2 тј. 7*6*5*4*3*2, а помшто множење са 1 неће промијенити резултат, ето како се долзаи до
х!=7*6*5*4*3*2*1
х!=7!
х=7

Ne znam sta je resenje, ali mogu da nagadjam...
10 faktorijel je 10* 9 * 8 * 7 ......*6!
Ono sto vidim je broj 7, sto ce reci , ako nije x=7 onda ne znam sta je...
Da li je, to ne znam u ovom trenutku ....da vidim, 7 imam, 6 imam od dve trojke od 9 i tri dvojke od 8...
5 imam od 10, 4 imam od druge dvojke od 10 i od jedne od dvojki od 8, 3 imam ostala mi od 9, 2 e to ne znam...jeste ostala jedna dvojka od 8....i to je onda to...

Back