lajavost

Pre svega termin lajavost tesko da ima veze sa "iznosenjem svog stava bez obzira na posledice".
To je osobina koja se pripisuje pojedincima koji non stop brbljaju, da ne kazem lupaju glupost ( otd lajanje kao uporedba sa lavezom tj neartikulisanim zvucima zivotinja).
Tako da ....

Ja sam veoma pricljivo celjade ali znam kad treba da precutim( mada se vrlo tesko suzdrzim) i to samo ako me zamole ili ako zelim da pobedim u raspravi tako sto cu biti " veci covek".
Cutanje jest zlato, ali ne volim kada ljudi cute non stop.
Vise volim da mi i kazu sve u lice koliko god strasno bilo nego da drze u sebi i skupljaju.
Inace nemam takta i vecinu stvari shvatam kao atak te se stoga i branim.

Pre svega termin lajavost tesko da ima veze sa "iznosenjem svog stava bez obzira na posledice".
To je osobina koja se pripisuje pojedincima koji non stop brbljaju, da ne kazem lupaju glupost ( otd lajanje kao uporedba sa lavezom tj neartikulisanim zvucima zivotinja).
Tako da ....

Pa, ne bih se složila s tobom.
Naime, kad taj stav nekog vređa (a i ne mora s namerom... znaš ono kad pričaš loše stvari uopšteno a neko se u njima pronađe), kad postoji mogućnost da te pogrešno shvate, vrlo lako će osoba koja izražava biti proglašena lajavom. :)

Pa dobro, bice proglasena.
Mogla bih ja sada reci da ne volim rome koji prose po ulici a pored mene stoji rom te ce me jos proglasiti rasistom - a to nisam.
Lako je proglasiti nekoga necim no time mozes dupe obrisati jer to ne mora biti cinjenicno stanje.

Kazes da je lajavost kada izneses neki stav koji vredja druge? Ok, ja kazem da su iz mog iskustva sve plavuse glupe te se nepoznata plavusa pored mene uvredi?
Pa to je njen problem. Ja imam pravo da iznesem svoje iskustvo u vidu stava. To je moje pravo, demokratija druze.
To o cemu ti govoris je bezobrazluk iliti neosecajnost prema tudjoj licnosti - ne lajavost.

Pa dobro, bice proglasena.
Mogla bih ja sada reci da ne volim rome koji prose po ulici a pored mene stoji rom te ce me jos proglasiti rasistom - a to nisam.
Lako je proglasiti nekoga necim no time mozes dupe obrisati jer to ne mora biti cinjenicno stanje.

Kazes da je lajavost kada izneses neki stav koji vredja druge? Ok, ja kazem da su iz mog iskustva sve plavuse glupe te se nepoznata plavusa pored mene uvredi?
Pa to je njen problem. Ja imam pravo da iznesem svoje iskustvo u vidu stava. To je moje pravo, demokratija druze.
To o cemu ti govoris je bezobrazluk iliti neosecajnost prema tudjoj licnosti - ne lajavost.

:super:

А ја мислим да ти овим себи качиш пар казнених поенчића јер прозиваш модераторску штићеницу, а притом ниси у праву! Тина УВЕК мудро збори.

Тина :cmok:

Ja sam ranije bila cutljiva i uglavnom nikada nisam mogla nekoj osobi da kazem sta mislim,ali vremenom kada sam shvatila kakva je vecina i da nemaju ni respekta ni skrupula,onda sam shvatila da im treba reci sve u lice,ne bi li se opametili (sto je tesko) i misljenja sam da ako vidimo da neka osoba nije u pravu ili da srlja u pogresnom smeru,da joj treba skrenuti paznju i to direktno,da bi se osvestila.E,sad ako je neko glup i primitivan,onda tu nista ne pomaze.E,sad...drugacije je ako moramo nesto sto nije bas prikladno saopstiti prijatelju/ci,onda treba dobro razmisliti da smo mi ti koji treba to nesto da joj/mu kazemo ili ne.

Back