Lagumdžija: Priprema se trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska

Poruka
5.205
Saradnja ide uzlaznom putanjom

Lagumdžija: Priprema se trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija ocijenio je u razgovoru za agenciju Anadolija da regionalna saradnja na prostoru Zapadnog Balkana ide uzlaznom putanjom.

130308021.jpg

http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagu...ateralni-sastanak-bih-srbija-turska/130308021

Slutim nemoguće. Protiv sam ujedinjenja!

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija ocijenio je u razgovoru za agenciju Anadolija da regionalna saradnja na prostoru Zapadnog Balkana ide uzlaznom putanjom.

Lagumdžija je istakao da "treba sve učiniti da se to tako i nastavi".

On je potvrdio da se radi na pripremama trilateralnog samita Turska-BiH-Srbija, koji bi se najvjerovatnije trebao održati u maju ove godine.

"Kada je u pitanju trilateralni sastanak BiH-Srbija-Turska, vjerujem da ćemo mi u naredna dva mjeseca pripremiti sastanak na vrhu i imati sastanak trilaterale na nivou ministara vanjskih poslova. Ja sam u stalnoj komunikaciji sa kolegama, turskim šefom diplomatije Ahmetom Davutogluom i ministrom vanjskih poslova Srbije Ivanom Mrkićem i mislim da se tu stvari kreću u pravom smjeru", kazao je Lagumdžija za agenciju Anadolija.
..........

Poslednja izmena:
Ма то ме уопште не интересује, нека се уосталом у том случају западна Херцеговина припоји Хрватској.
Kako te ne interesuje, bolan? Hrvati su KONSTITUTIVNI* narod u BiH i za sve ovakve odluke se i oni pitaju.

*Konstutivni, ma šta to značilo.

Gradovi poput Sarajevo, Sabac i Novi Pazar bas i nisu kupatila.

Sve sto je lepo u Sarajevu i Sapcu napravljeno je kada su ih anektirale Austrougarska ili Srbija.

Slicno je i sa Novim Pazarom, s tim sto je on najduze bio pod Turcima pa je i najruzniji.

- - - - - - - - - -

Slutim nemoguće. Protiv sam ujedinjenja!

I ja sam protiv ujedinjenja BiH.

Vreme je da RS dobije svoju nezavisnost. To i Turska vidi i u tome je poenta ovog sastanka.

Za 500 godina,Turska je na ovim područjima napravila 2 kupatila.Samo budale u Turcima mogu tražiti prijatelje i saveznike.

Turska za 500 godina nije pocinila genocid nad Srbima,.....
samo budala ne zna, da se to na zapadu Srbima desilo, ...zato pazi bulaznis!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

- - - - - - - - - -

Za 500 godina,Turska je na ovim područjima napravila 2 kupatila.Samo budale u Turcima mogu tražiti prijatelje i saveznike.

Turska za 500 godina nije pocinila genocid nad Srbima,.....
samo budala ne zna, da se to na zapadu Srbima desilo, ...zato pazi bulaznis!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Back