Laganje

Zasto ljudi lazu?
Kako prepoznati lazljivu osobu?
Koji su to motivi koji nekog povuku da laze?
Da li je "zaboravljanje" da nesto kazes laz ili ne?
Da li se neverbalnom komunikacijom moze prepoznati laz?
Zato što su nesigurni.
Teško se može prepoznati , jedino po nekogičnostima , lako možeš prepoznati kada neko laže a nema običaj da to radi.

Zasto ljudi lazu?
Kako prepoznati lazljivu osobu?
Koji su to motivi koji nekog povuku da laze?
Da li je "zaboravljanje" da nesto kazes laz ili ne?
Da li se neverbalnom komunikacijom moze prepoznati laz?
Zasto?
Da je religija lepo bih ti to objasnila.
Otac lazi je Satana Djavo pa pod njegovim uticajem lazu kao i sami od sebe da bi prevarili druge.
Laz ima nameru da nekoga prevari, obmane...
Tako da zaboravljanje nije laz.
jer nije svaka neistina laz a svaka laz je neistina.

Za ovo zadnje bih odgovorila da nije pouzdano da mi tumacimo
da li neko laze na osnovu neverbalne komunikacije.
Jer mozemo pogresiti.
veci greh je nekoga ko ne laze proglasiti za lazova.

Nemam običaj da lažem. Kao što je neko već rekao, kad sam satjeran u ćošak onda prećutim, ako nema druge.

U mom gradu (a možda i u još nekim u okolini) zaživio je ružan običaj da ti neki primitivci pričaju "šuplje priče". Daju mašti na volju pa ti slože neku priču, ne bi li ti napakostili. Nekad prepoznam šta je u pitanju, a nekad ne odmah, već kad dođem kući vratim film šta mi je tip pričao i shvatim da je šupljirao. Srećom u krugu ljudi s kojima se družim nema šupljatora.

Recimo imamo dve podeljene svesti, jedna je da je sve dozvoljeno u ratu i ljubavi, druga je da ne postoje dve istine.
Koja ima opravdanje?
Hoće li zagovornik jedne istine uvek držati da je njegova istina jedina, ako znamo da zagovornik prve svesti neće poštovati ni svoju ni tudju istinu?
Kojoj istini služi dvoličnost?

@Metronomy Moj drug, o kome sam pisala u gornjem komentaru-postu, samom sebi je naškodio. Lagao je zbog interesa, hteo je da se zaposli. Laž je brzo isplivala na površinu i on nije dobio posao. Krio se od svih svojih prijatelja par meseci.
Niko se od nas nije družio sa njim iz nekog interesa. Jednostavno, viđali smo se, prijatno smo provodili vreme.

Back