Ladite li rakiju?

U letnjim danima volim da pijem rashladjenu rakiju .

U zamrzivacu ( u malim flasicama ) drzim dunjevacu , kajsijevacu , sljivovicu , lincuru i jabukovacu .

Volim da gustiram i srcem onako gustu kao zejtin uz neko meze ( pa makar to bila i obicna slata )

Kazu mi da to nije pravilno , da se zestoka alkoholna pica ne rashladjuju i da gresim ?
Ja ne volim toliko rashladjenu rakiju ti ga bas pretera stavljas u zamrzivac. Izgubi mi tako rashladjena deo ukusa. Frizider je sasvim dovoljan leti i taman dok se sipa u casu dodje na optimalnu temperaturu.

U letnjim danima volim da pijem rashladjenu rakiju .

U zamrzivacu ( u malim flasicama ) drzim dunjevacu , kajsijevacu , sljivovicu , lincuru i jabukovacu .

Volim da gustiram i srcem onako gustu kao zejtin uz neko meze ( pa makar to bila i obicna slata )

Kazu mi da to nije pravilno , da se zestoka alkoholna pica ne rashladjuju i da gresim ?
Da,gresis.Sreca je sto ne pijes mnogo,jer rashladjeno zestoko alkoholno pice,kada se vise popije zaludi coveka.Zato je u restoranima,kaficima,kafanama,strogo zabranjeno hladjenje alkoholnog pica.

Da,gresis.Sreca je sto ne pijes mnogo,jer rashladjeno zestoko alkoholno pice,kada se vise popije zaludi coveka.Zato je u restoranima,kaficima,kafanama,strogo zabranjeno hladjenje alkoholnog pica.
I ne pijem nešto preterano , eto i ne sećam se kada sam popio više od 3 ( normalne čašice )
Jednostavno , toliko mi prija i to baš kad sam raspoložen , inače najčešće bude po jedna .
Neka alkoholna pica se piju sa ledom ( wisky ) i kako onda našu radzu drugačije da rashladimo , umesto kockica leda strpamo je u friz ?

I ne pijem nešto preterano , eto i ne sećam se kada sam popio više od 3 ( normalne čašice )
Jednostavno , toliko mi prija i to baš kad sam raspoložen , inače najčešće bude po jedna .
Neka alkoholna pica se piju sa ledom ( wisky ) i kako onda našu radzu drugačije da rashladimo , umesto kockica leda strpamo je u friz ?
Nije nikako isto staviti led u mlak viski,gde se led otapa i pretvara u vodu i tako razredjuje viski,a sasvim bi bilo drugacije staviti viski i drzati u frizideru i sluziti ga tako hladnog.Tako bi isto i rakiju sa kockom leda samo razredio i ublazio,a prividno je malo hladnija,ali nikako kao sluzena iz frizidera.Rakiju je najbolje,ko ima drzati u podrumu u staklenim balonim,mada moze i u buricima.I kada se tako natoci,video bi da je mnogo hladnija i veoma pitka,a ne udara u glavu,kao ova iz frizidera.Dok je kod piva i vina sasvim kontra,kada su hladni,manje sanse postoje da te brzo uhvati.Dobro je sto ne pijes previse.za toliko nece smetati.

nesto nisam primetio da ova oladjena rakija udara jace nego ona neoladjena.jedini efekat je da se ova ladna popije vise jer je lepsa i bolje klizi.a posle 5-6 ko te pita.nema vise pravila,crno vino uz ovo,belo uz ovo,zestoko pre ili posle.pije se kako kome odgovara i tacka .to je jedni ispravan stav.ko oce nek se drzi starih pravila a ko nece ne mora .Ponovo da ponovim: Nema vise pravila u vezi alkohola,svako pije sta mu je lepse.i ona lupetanja oko oblika casa,te se greje u ruci,pa suzeni gorni deo da mirise,prvo nos umocis pa ostalo . vecina toga je debelo proseravanje i nobl i kek.tim strucnjacima volim da sipam neku rakiju da pogode sta je ,nikad.samo lupetaju.jeste vino bolje ladno,naravno,pivo,itd...iz fizike: kakva je razlika kada je jedna tecnost rashladjena u frizideru ili u kontaktu sa ledom?pa zar taj nesretni neuki konzument friziderske rakije ne shvata da je to sto on radi pogresno i da moze da se preladi ako popije dosta rakicine pa i da gore prodje.evo mog zakljucka: posto ovde ima mlogo poznavaoca fizike i rakije koji su pri tome i racunarski pismeni predlazem kompromis:mogu da piju rakiju iz zamrzivaca a da je ugreju sa kockom leda jer to mu je isto ko da u viski turi led.aferim.

Mora da pocnem da prodajem alkosima sljivovicu u kockama.....oni traze da ih sto pre zaludi....kazem vam , niko ne zeli da odvaja prvenac...
Sta mislite kg sljivovice u kocki 700 din (ekvivalent secer u prahu i secer u kockama)?

Imam i aparaturu za izradu leda u obliku sladoleda sa stapicima...sljivovica na stapicu 50g.......nazvao bih je unucica , unuce je u cokancetu...
images

Ovako bi izgledala ponuda mog podruma....

Poslednja izmena:
Led u viskiju zavisi od licnog ukusa. Neko voli led u viskiju, neko ga ne voli. Neke vrste "blended" viskija je cak i pozeljno piti uz otopljen led, jer ledena voda pojacava ukus i aromu viskija. Licno, ne volim led ni u jednom picu.
Konjak volim na sobnoj temperaturi i nikada ga ne rashladjujem. Skoc ili burbon volim ponekad rashladjen ali ne stavljam flasu u frizider i ne koristim led. Za rashladjivanje koristim kocke od vulkanske stene koje drzim u zamrzivacu. Takozvane "whiskey stones". Ove kocke od kamena rashlade pice, ali ga ne mogu previse rashladiti, nema otapanja vode da "razblazi" pice (sto ne volim), i sto mi je najvaznije, ne uticu ni na koji nacin na promenu ukusa i arome pica. Ja ne pijem rakiju ali verujem da bi ove kocke bile dobre i za rakiju. Ipak, treba napomenuti da ove kocke ne mogu rashladiti pice do te mere kao led, ili drzanje flase u frizideru.

Док сам пио алкохол пио сам само своју домаћу дуњевачу и куповну виљамовку, обавезно се држала у фрижидеру. Ништа није било лепше ујутро хладна ракиЈца.

rakija od dunje ,ako je samo od dunje mora da bude veoma skupa!!!! veliki rad i trud za jako mali dobitak rakije .i meni se ona nesto ne dopada .sljiva ranka pa dva mesta ispod prazna pa onda mozda viljamovka,itdd..eksperimentisao sam sa destilatima vina,sa promenjivim uspehom.naravno da ovde u srbiji postoje profesionalci na tu temu,bogu hvala.pa malo ukrades ovde,onde i kao nesto muckas.stvar je u licnom ukusu .ono sto mi odgovara to i radim,pijem,jedem...najveca glupost je kad se covek pokondiri pa kao ovo,ono,a turis mu rakiju od jabuka on ne moze da pogodi sta je..pa kako ce njegova nezna,profinjena nepca da uzivaju u nazalnoj aromi kurvoazijea,dok drzi casu u saci i udise satro ne znam sta ,kad ne moze da razlikuje jabukovacu od loze,na primer.

Back