Lacetti SE 1.4 95KS

Vegetarijanac

Početnik
Poruka
5
Dakle, sta mislite o tom ljepotanu, da li je neko imao prilike da ga vozi, kakav je?
Takodje, sto se dijelova tice, da li je povoljan za odrzavanje?
Cijena novog modela je 15.500KM ili negdje 7.950EUR. Moze li se za te pare naci nesto staro mozda godinu dvije dana, a da je povoljnije za odrzavanje?

To je u principu osnovna verzija, sa standardnom opremom.. Malo jaci motor, 1.6, al feluge i jos ponesto od opreme izadje nekih 18 hiljada KM. Kako vam se to cini, odnos kvaliteta i cijene u odnosu na recimo Kiu Ceed koja je sa skoro istom opremom 20 hiljada, a jos plus, uz nju se dobijaju na poklon i 4 zimske gume. Uz to, garancija za Kiu je 7, a za Chevrolea 3 godine.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, ali kada ga budes hteo prodati, tesko da ces dobiti vise od 5.000 evra, ja sam uvek za nesto standardno reno megan, opel astra, neki fiat, WV, ili nesto poznato, reno klio, nesto standrdno dobro i provereno,

To je u principu osnovna verzija, sa standardnom opremom.. Malo jaci motor, 1.6, al feluge i jos ponesto od opreme izadje nekih 18 hiljada KM. Kako vam se to cini, odnos kvaliteta i cijene u odnosu na recimo Kiu Ceed koja je sa skoro istom opremom 20 hiljada, a jos plus, uz nju se dobijaju na poklon i 4 zimske gume. Uz to, garancija za Kiu je 7, a za Chevrolea 3 godine.

Kia Ceed je bolji auto i posto se (obicno) garancija prenosi na narednog vlasnika, mozda ces je lakse prodati. Mada, neznam zasto ljudi kad kupuju auto odmah preracunavaju i kako ce ga prodati. Kupis ono sto zelis i mozes.

Iskreno, sto se tice prodavanja, hocu da kupim novo auto, da znam jednostavno na cemu sam, i da ga vozim nekih 4 - 5 godina, a onda zamjeniti za nesto drugo. To koje kupim necu ni prodavati, ostavim bratu, taman kad polozi, pa neka voza i nek se uci.. Uglavnom, da mi je kupiti sto kvalitetnije za sto manje para (koja filozofija) hehe..

Jos nisam cvrsto odlucio sta da uzmem, Kia Ceed mi se dopala, a Chevrole Lacetti takodje.. Po izgledu, mozda mi se cak lacetti vise svidja od kie, al izgled na drugu stranu, prvo kvalitet..

Ako ces bratu ostaviti, onda kupi Kiu, bolji je auto, bez sumnje.

A ako hoces kvalitetno za malo para, toga nema. Bilo nekad kad su se japanci probijali na evropsko trziste, pa je tako moj prijatelj kupio Toyotu Corollu 1989. (ako dobro pamtim) za 14.000 maraka (7.000 eura danasnjih) i jos je vozi. Njegova je garazirana pa nema ni trulezi i ostecenja sa parkinga, a presla je manje od 200.000km. Za taj auto sam siguran da je prava kilometraza. Ja pre nego sam kupio moju Hondu, terao sam ga da mi proda njegovu Corollu, i naravno, ne pada mu na pamet. Kaze, nema razloga da je menja. Nista se ne kvari, lepo ide, jedino nema klimu, ali boze moj, pa vozali smo se decenijama bez klime, tek u zadnjih 7-8 godina je pocela pomama za tim, i sad kao niko ne moze da zamisli leti da sedne u auto bez klime! Svasta!

E, pa nije to drugarova, ovo je slika sa neta :) Ja sam samo hteo da pokazem kolegi forumasu o kom se modelu radi, ali nije problem da slikam i njegovu ako treba. Njegova je tamno sivo metalik i potpuno je stock i u fabrickom stanju, pa tako nema ni ove stitnike na prozorima ni folije.

A setio sam se jos jedne crvene, ona je od jednih nasih poznanika, isto kupljena u tom periodu na novo i isto se i dalje vozi i u odlicnom je stanju, samo oni nemaju garazu i posto boja nije metalik pocela je da bledi (fabricka farba).

A imam i jos jednog prijatelja koji ima isto crvenu, ali onu sa 5 vrata. E, ta je oduvek u garazi, presla isto malo km, a i isto je skoro pa fabricko stanje. Naravno, ni ovom ne pada na pamet da je proda (pitao sam), vozi se covek i ne razmislja. A ta je njegova sa 1.6 motorom i mogu ti reci da lepo ide.

Poslednja izmena:
Vidim da si iz BG, i bas mi te zao, zato sto u BG dobar farbar i limar kostaju Boga. Ako si u mogucnosti da skocis do nekog drugog grada, prema Sumadiji, na primer, siguran sam da ce ti limariju i farbariju uraditi neko pristojno za mnogo manju svotu novca. Raspitaj se. Ipak jo to star auto da bi u BG dao za farbanje 400-500 eura. Mada, ako si resio da je zadrzis na duze, nista nije skupo :)

ma imam drugara sto se tice limarije..a sad farba..ja bi iso na originalnu metalik..al skupo..akrilna bi izasla jeftinije..
ja sam za komplet sredjivanje toyote, al cale nije.. jer pored komplet limarije trebali bi da se menjaju diskovi, i jos nar potrosnih delova..jer auto se 3 godie samo vozio, bez dinara ulozenog..i bez 900 - 1100 e nema ozbiljne price..al opet, naci auto koji tolko malo trosi, i koji se tako malo kvari za ta pare...:)

kapiram to :) jer motor ima originalnih 180 k, a moze jos dosta do djeneralne, i posle deneralne jos 3-4 god..:) i hvala na podrsci..al ono sto je smesno je sto ja sa 19 godina hocu da zadrzim auto iz 80-tih i 75 konja a cale oce nesto novije :D a trebalo bi da bude obrnuto xD

I ja vec neko vreme razmisljam da uzmem nesto novije, al sam ukapirao da to novije ne mora da znaci i bolje, a uglavnom zbog toga sto su vecina polovnih vozila dosla iz inostranstva i to sa ispustenom dusom. Zato sam i rekao na jednoj temi da cu sacekati da vidim da li ce i sta Fiat da pravi kod nas, pa ako mi se bude dopalo, sto da ne. Ne bezim ja od Fiata (kad znam da je nov i sa 0 km predjenih).

Back