Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je Askina legendarna fotka
S6300062_resize-1.jpg

Evo ga Leo sa 5.5 meseci.....ala raste ima 22 kg i lud je kao struja:)
Jel nije rano za njega da ga vodim na plivanje?
Pozdrav

Prilozi

• IMG_0537 [].jpg
    IMG_0537 [].jpg
    67 KB · Pregleda: 35
  • IMG_0546 [].jpg
    IMG_0546 [].jpg
    56,3 KB · Pregleda: 36
  • IMG_0557 [].jpg
    IMG_0557 [].jpg
    53,9 KB · Pregleda: 31
  • IMG_0565 [].jpg
    IMG_0565 [].jpg
    68,3 KB · Pregleda: 30
  • IMG_0575 [].jpg
    IMG_0575 [].jpg
    55,7 KB · Pregleda: 28
Hvala Astorela.
Otisle su jos jedne Tarine pantalone.

:lol::lol:

Polako proci ce ga,u tom je periodu.

Sada je najvaznije da mu stavite do znanja da to sto radi nije dobro.

Najefikasniji nacini su da se jako proderete na njega,mladi psi se plase jakih zvukova.

Takodje mozete ga uz zvucno NE uhvatiti za kozu na vratu i prodrmati ili pribiti uz zemlju,ovako kuje u leglu kaznjavaju neposlusnu stenad.
Najvaznije je strpljenje,prerasce tu fazu ali morate mu staviti do znjanja sta je lose a sta ne.

On nikog drugog tako ne zeza, samo nju.
Mi smo svi veci i zna da ne sme, bas me je odusevio sto vec nedelju dana zna sta znaci ne, zna tacno gde ne sme da ide, bas vidim da primetno slusa...
Ali, ona se boji da ga ne povredi, pa ne zna kako da ga izbegne, a mi nismo uvek pored njih u tom momentu.
Juce ih gledam , igraju se i cim ona sedne nize, on stipne i tutanj.
Haha, zna da ne sme, al valjda ne moze da odoli, nemam pojma.
Ona njemu vice ne, ali dok ja ne viknem, on ne reaguje.
Sto znaci, kad su sami, gledace da je cepne, a kad sam ja s njima, izbegava, a i kad to uradi zna da je pogresio.

Cao svima,ja sam Mia a moj pas se zove Luna.Luna je jos mala beba,ljudi od kojih sam je kupila kazu da je stara oko mesec i po a veterinar kaze da ima oko 4 sedmice:roll: Luna je malo veca od kesice smokija a teska je kilogram:Devo vam malo njenih slika
Mozete li mi reci otprilike po vasem misljenju koliko je stara?Da li je u redu da joj dajem griz,rizu i pedigre junior hranu?Luna nije jos vakcinisana da li je smijem izvoditi napolje,dok ja sjedim pred zgradom da i ona bude tu u mom krilu,bar jedno 10,15 minuta,znaci ne bi je spustala na travu,ne bi joj drugi psi prilazili,kada bi je mogla poceti uciti da hoda na povodcu?
Svaki vas savijet bi mi dobro dosao :)

Prilozi

• P5060394.jpg
    P5060394.jpg
    31,2 KB · Pregleda: 29
  • P5050407.jpg
    P5050407.jpg
    26,6 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Lepa je Luna :D

Dok ne primi vakcinu nemoj je izvoditi napolje.

Da ide na povodcu moze od drugog meseca,labradori su prilicno pametni,Aska je naucila da sedne drugog dana kod mene.Mozes da joj dajes pirinac.

Meni izgleda prilicno mlado,oko mesec dana ali nista tacno sa slike ne mogu da ti kazem.

Pozdrav za Lunu i vas.
Ona je jedna divna mrvica.
Ne mogu zamisliti da vam neko proda tako malenog psa, mislim da je trebao jos biti s mamom.
Ali, sad kad je vec tako morate ga mnogo paziti.
On ne sme biti u kontaktu s drugim zivotinjama, a ni ici napolje, jer virusi lete i napolju, ne mora samo biti u direktnom kontaktu da bi se zarazio pas.
I moje misljenje je da on nema vise od mesec dana, uporedjujuci slike njene sa drugim stencima sa foruma, mozda gresim, ali mi tako deluje.
Cuuuvajte je.I pomazite za mene.

Luna je dosla kod mene 5.maja nije imala ni jedan zubic,tek su joj bili poceli izbijati.po tom sam skontala da je previse mala,dosla mi je puna buva i krpelja:(,to vece sam je morala zaprasiti protiv buva i poslije toga sam je okupala,nije imala vise ni jednu buvi niti krprelja.Ujutru sam je odmah odnijela kod cika veterinara on je nju pregledao i rekao da je ona sasvim ok sto se tice zdravlja ali da nema vise od 4 sedmice.Medjutim ljudi od kojih sam je kupila rekli su da ce 25 maja imati puna dva mjeseca i da bi je tada trebala vakcinisati.:roll:Jos su mi rekli da je ociscena od ,,NAMETNIKA I PARAZITA,,sta to znaci????????'Ako je ociscena od toga po mom misljenju ne bi trebala onda imati buve i krpelje a imala ih je previse:(:(

Sada imam dva problema sa njom
1.Ona se stalno ujeda (zubi su joj vec izbili )kako da je odviknem od toga?Cak sam joj u apoteci kupili onu gumu sto grizu djeca za zubice,i kada me pocne ujedati dam joj nju ili lopticu ali ona to ne grize,vec mene i dalje grize :( sta da uradim?

2.Luna vec 2 dana nema cvrstu stolicu,dajem joj rizu,rizinu vodu ali i dalje joj je stolica rijetka,sta da uradim?

Ovaj pas na slici definitivno nema vise od mesec dana,psima izbijaju zubi oko mesec dana.

1.to sto grize neka te ne brine sasvim je normalno,da je jos u leglu radila bi to sa bracom i sestrama,normalan proces u kome psi sticu osecaj koliko mogu da ugrizu bezbedno a da ne povrede.

To ce prestati najranije sa 4 meseca,ti joj podvikni kad to radi ali nemoj je kaznjavati,odvici ce se sama vremenom,mada sa ovako mladim psom ne bih ni podvikivanje primenjivao pre drugog meseca.

2.Kuvaj joj malo popare - hleb i mleko. za pocetak bi to trebalo da joj ucvrsti stolicu.

Poslednja izmena:
Lepo stene, ali neodgovorni odgajivac to nije smeo da uradi, nikako!!!
Stene je prerano odvojeno od majke, i brace i sestara. Kao sto rekose, nikakvo spajanje sa drugim zivotinjama pre revakcine (i vakcine) i potrudite se da je sto bolje hranite. Imate Profilum i Hills baby program, pa probajte. Bice tesko, ali morate tako.

bas je mala moj savet da kupis junetinu od buta,juneca srca i jezike pa to samelji i skuvaj sa pirincem i koprivama da vidis kad krene a a ko joj daje granule nemoj da dodajes posebno vitamine a ako ovo skuvas daj joj ''ADE3'' i kafortan ili samo vetafortan tablete 1/2 tablet svaki 2 dan otopi u vodi i izmesaj u hranu

Back