Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me da li ovakva glava moze da se promeni kako ker raste? On sada ima 5 meseci i ne znam da li ja mogu da uticem na to? Inace poreklo mu je odlicno. Ni otac ni majka nemaju takvu glavu.

Prilozi

• DSC03115.jpg
    DSC03115.jpg
    36,7 KB · Pregleda: 58
zdravo drugari!
ima li neko cokoladne stence ( po mogucstvu zenkicu) na prodaju ili bar u planu za skorije vreme?Ozbiljno sam zainteresovan da uzmem jednu cokoladnu zenkicu,a vidim da ovde na forumu ucestvuje dosta odgajivaca.Svaka informacija je dobrodosla koja moze da mi pomogne da pronadjem sebi fino stene.
Unapred vam je svima zahvalan Zemo

Evo jos jedne slike od pre mesec dana. Tada je imao cetiri meseca.Hvala za komentare. Bas su me naplasili. Zanima me sa koliko meseci pocinje da se siri. Pozdrav svima.

Luthiena koliko je star tvoj pas, odlicno izgleda?

Prilozi

• DSC02884.jpg
    DSC02884.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 61
ma super ti je kuca prepelice,bas je lep,nista mu ne fali,pa oni rastu i razvijaju se do 3 godine zivota,nemoj da te to brine...Moja ima godinu ipo dana i dok je rasla bila je cas tanka,cas previsoka,ma bas je bila smesna,ali oni su cesto takvi u tom periodu rasta :)
kuca ti mozda ima malo slabije izrazen stop,kao i moja kuja ali to nije nista strasno,nije to mana.
a ko su roditelji tvom psu?

ZADRAVO SVIMA!!!! ovako... ja imam zenku labradora od 6 meseci ipo meseci. obicno posle spavanja, kada ustane, ne oslanja se dobro na desnu zadnju nogu... medjutim, kada je napolju, manje copa a akada se umori jedva hoda na tu zadnju. mackic je rekla da ne terba na snimanje pre godinu dana pa se brinemo. veterinari su rekli da je to mozda PROLAZNA SLABOST, a da je moguca i displazija kukova. priznajem, debeljuca je, ali mi smo je kupili mnooogo deblju i sada je smrsala i pazimo koju jj hranu dajemo. ima posebnu kolicinu hrane na obrok, a znamo da ne smemo da je jos drzimo na dijeti, mala je. neki kazu da je to nasledno, medjutim, ona copa jedino kada se umori ili ustane... dajemo joj i hranu za labradore i kalcijum, i voce... sve jede :) hehe
debela nasa mala :):):) da li mozda neko ima iskustva sa svime ovim??? hvala unapred!!!

Labrador treba da ima makazasto zubalo.Zato se proverava zagriz.

Ovo je ujedno kod većine rasa pravilan zagriz a karakteriše se time što donji sekutići čvrsto naležu svojom prednjom stranom na zadnju stranu gornjih sekutića. Postoje još i obrnut makazast zagriz (donji sekutići svojom zadnjom stranom čvrsto naležu na prednju stranu gornjih sekutića), kleštast zagriz (kad se gornji i donji sekutići dodiruju svojim vrhovima i ovaj zagriz je česta pojava kod starijih pasa koji su kao mlađi imali pravilan makazast zagriz a u tom slučaju se javlja usled trošenja zuba), podgriz (gornji sekutići jako štrče ispred donjih) i predgriz (donji sekutići jako štrče ispred gornjih). Pojedini autori spominju još i labav makazast zagriz što bi bila neka varijanta između pravilnog makazastog zagriza i podgriza. Nadam se da nisam smorila, pošto oligledno ima onih koji to ne znaju, pa, poučena svojim iskustvima, kad nije imao ko da mi kaže, rekoh, da budem malo dobra. :twisted:

ZADRAVO SVIMA!!!! ovako... ja imam zenku labradora od 6 meseci ipo meseci. obicno posle spavanja, kada ustane, ne oslanja se dobro na desnu zadnju nogu... medjutim, kada je napolju, manje copa a akada se umori jedva hoda na tu zadnju. mackic je rekla da ne terba na snimanje pre godinu dana pa se brinemo. veterinari su rekli da je to mozda PROLAZNA SLABOST, a da je moguca i displazija kukova. priznajem, debeljuca je, ali mi smo je kupili mnooogo deblju i sada je smrsala i pazimo koju jj hranu dajemo. ima posebnu kolicinu hrane na obrok, a znamo da ne smemo da je jos drzimo na dijeti, mala je. neki kazu da je to nasledno, medjutim, ona copa jedino kada se umori ili ustane... dajemo joj i hranu za labradore i kalcijum, i voce... sve jede :) hehe
debela nasa mala :):):) da li mozda neko ima iskustva sa svime ovim??? hvala unapred!!!

Labradori su, (kao uostalom svi veliki psi) nažalost, skloni displaziji kukova a popularnost rase i hiperprodukcija iliti štancovanje štenaca (čast izuzecima) nimalo ne pomažu u suzbijanju ovog problema. Bolest je nasledna ako je to u pitanju i provlači se najviše "zahvaljujući" korumpiranim sudijama i olakom shvatanju propisa. Sačekaj, kao što ti je Mačkić i rekla, da kuja napuni godinu dana a u međuvremenu pokušaj da joj prilagodiš ishranu-više faktora rasta a manje faktora gojenja i da fizičku aktivnost prilagodiš situaciji. O ishrani više na temi Ishrana a što se tiče fizičke aktivnosti, probaj da je isforsiraš da pliva i skače, uopšte, da radi te labradorske i šteneće stvari. Trčanje=loše! Naravno, ne treba da joj zabraniš da trči, samo da paziš da to ne radi previše.

Snimak kukova ti je oko 70E, cekajuci jos 6 najdragocenijih meseci (tvoj pas jos uvek raste) gubis vreme u pruzanju pravilne terapije svom ljubimcu. To je moje misljenje.

Back