Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Milice, nadam se da nisam zakasnila. Moje tople preporuke, poznajuci obe rase, je da bez sekunde kajanja i dvoumljenja uzmes labradora.

Seca li se neko nasih odgajivacica Astorele i Southern star? Sta je sa njima? Prosle nedelje smo imali na lecenju jednog crnog muzjaka, cim sam ga videla, znala sam, i vlasnik mi je potvrdio, da je unuk Bojaninog Ebonija. :heart:
preporuke za odgajivacnicu Astorela.

Ovako,nova sam na forumu kao i u odgoju labradora... mada sam dosta naucila do sada,ono sto me najvise zanima trenutno jeste da li neko moze da mi protumaci rodovnik mog psa. uzela sam ga pre 2 nedelje,star je 2 meseca,crni labrador i presladak je,ima 8 kg. molim nekoga da mi protumaci rodovnik da znam da li sam mirna i da proverim da nisam prevarena jer sam neiskusna u svemu ovome.. elem
OTAC /5/ PUO MAJKA /5/,
DEDA1(oceva strana) /5/ PUO PRM 2xCAC BOB BOS ED-0 HD-B
BABA1(oceva strana) /5/
DEDA2 (majcina strana) /5/ PUO 1-A II CACIB 2xCAC BOG 2xBOB
BABA2(majcina strana) (5) PRM
I jos nesto kako da znam da li su snimljeni kukovi roditeljima?

Bilo bi lepo da postavis rodovnik sa imenima tako bi dobila potpunije informacije.

5 je ocena kao u skoli odlican. CACIB je kandidatura za internacionalnog sampiona, CAC za nacionalnog, BOB je Best of Breed tj. najlepsi u rasi na jednoj izlozbi, PUO je polozen ispit urodjenih osobina.

Da li su snimljeni kukovi mozes znati samo ako ti odgajivac da potvrdu o tome.

Ali vidis ove oznake ED -0 i HD -B kod dede? To su oznake za Elbow tj. lakat i Hip tj kuk sto znaci da su dedi snimljeni kukovi

Pošto vidim da me pominjete, da se javim :)
Kod nas puno novosti, ali ono što je većini najzanimljivije su svakako štenci :)

Dobili smo dva legla, sjajnih linija koje smo dugo čekali :)
Prvo leglo su štenci iz kombinacije Arakan Akor Herbu Zadora i Voice of Live Herbu Zadora iz kog imamo 1 čokoladnu devojčicu i 5 crnih dečaka :)
Evo jednog dečaka iz te kombinacije, na slici starog 3 nedelje, a nove fotografije uskoro :)
DSCN0081-1.jpg

Drugo leglo je iz kombinacije Hair's Tribute Kjetil Andre Aamodt & Jungle Fever Bella Mare i tu imamo četiri divne devojke :)
Na fotografijama stare 7 dana ...
DSCF6025-1.jpg

DSCF6016-1.jpg

DSCF6012-1.jpg

sa mamom :)
DSCF6036-1.jpg

Pozdrav svima! :)

PozZ svima...Imam labradoba muzijaka ima 8 meseci,tezak je 33 kg a visina od poda do ledja 60 cm pa me zanima dali je to ok za taj uzrast??? :)

Da, to je savrseno proporcionalna tezina.Moj pas ( nije labrador) ima 55 cm i 25-26 kg.

Kod tog svog moras da vodis racuna da se ne ugoji, pretpostavljam da vise nece ni da raste, mozda dva, tri cm jos, tako da ne bi smeo da predje 35 kg nikada.

Najbolji sistem da znas da li je debeo je da mu prstima pipnes rebra, a izmedju rebra i tvog prsta ne sme da bude vise od 1 cm sala:D

Pozdrav svima,

nova sam na forumu, imam labradora starog oko 10-11 meseci, uzeli smo ga za rodjendanski poklon tati i prvenstveno kao kucnog ljubimca, tako da nam papiri nisu bili bitni ali je odgajivac(iz Srpskog Miletica, selo kod Sombora), kada ga je moja mama slucajno srela pre koji dan, rekao da mu je otac cuveni Amadeus a mama neka hrvatska sampionka...papire nismo uzeli, kao sto rekoh, jer ne planiramo da ga vodimo na izlozbe, ali sam citajuci ovaj forum shvatila da je dobro imati rodoslov psa zbog mogucih naslednih bolesti...itd.?

Prvo pitanje je da li ja sada mogu da trazim papire? koliko sam ja istrazila, moguce je ako je pas mladji od 1 godine, i ako je leglo registrovano....?

Drugo pitanje se odnosi na naseg Arijela. Naime, potpuno je poludeo otkad je u pubertetu...fin je, lepo se igra i mazi, da bi u sledecem momentu samo promenio ponasanje, poceo da naskace na nogu i grize(ne da ugrize, ali opet)....sto bas i nije bezazleno, ako ima 30-ak kg...Imate li nekog resenja za ovakvo ponasanje, posto vidim da ih ne treba pustiti da se pare do navrsetka 2 godine?

I dokle traje pubertet? Posto je, kada smo ga doneli sa 3 meseca, bio divno, mirno, dobrodusno kerce, koje se samo jednog dana probudilo u pubertetu:dontunderstand:

Upoznajte naseg Arijela :heart:

2vvjjid.jpg

9zt8gi.jpg

t9y3us.jpg

295bwk6.jpg

ovo su slike od pre koji mesec, kada je imao oko 9 meseci

Na poklon muzjak labradora star 2god 11meseci. Zdrav, pametan, cipovan, ocenjen.
Molim da mi nestajete na muku tipa a zasto ga poklanjas...... navikao na dvoriste ali bio je i u kuci.
Divan sa decom....poklanjam iskrenim ljubiteljima... ako bi bili iz Beograda pa se dogovorili da ga ponekad i posetim na 5 min bila bih presrecna.

cao svima,dobio sam na poklon crnog labradora retrivera(bar su mi tako rekli :))i po slikam bih rekao da jeste labrador,samo me muci jedan problem jer ima braonkaste sape i braon po vratu,jer sam procitao da su labradori iskljucivo jednobojni...

Oni jesu jednobojni, uz dozvoljene minimalne bele oznake na grudima i vrhovima sapa, ako pas ima braon palez, najverovatnije je u pitanju mesanac. Ali to nije razlog da se ne voli, naprotiv, mesanci, narocito usvojeni kao odrasli, umeju da budu beskrajno zahvalni za pruzenu sansu, svi moji psi dosad su bili usvojeni mesanci. Moze slika? :)

Pozdrav svima ;) Novi sam na forumu i treba mi vasa pomoc..Skoro pa da sam odlucio da kupim stene zutog Labradora, ali citao sam ovih dana mnogo o displaziji kukova i problem je u tome sto ja zivim u zgradi i to na 2 spratu..a vecina ljudi na internetu kaze da se ta displazija najvise dobija upravo zbog toga zbog spustanja NIZ stepenice..molim vas da mi pomognete jer ne znam sto da radim ??? Inace sto se tice uslova imam oko zgrade livada mnogo tako da bi pas imao gdje da trci i da se igra ali ovo sa stepenicama me bas zabrinjava jer nisam osoba koja psa drzi 2 god pa da mijenjam i ovo ce mi bit prvi pas...Hvala unaprijed na odgovorima :worth:

Kao prvo, svaka cast na izboru rase. Drugo, svaka cast na odluci da to bude kako treba u svakom pogledu. :) Sve velike rase su sklone displaziji, cane corso recimo samo zbog toga i moraju da idu na kupiranje repova, ali donekle moze da bude... skoro kao garancija ako oba roditelja imaju dobar snimak.

Lijep pozdrav svima! Imam labradora starog dva mjeseca veseo razigran i inteligentan. Jedina stvar koju mu ne možemo objasniti je da ne gricka ruke. Pa sad me interesuje da li je to normalno? Da li će prestati ? Jer mislim da to radi zbog zubica al nisam sigurna.

Normalno je, stenci se u leglu tako igraju. Kad pretera, treba da zakukate kao da jaaako boli, onda obicno prestanu. Zubice menjaju sa 4 meseca, nije to u pitanju. Svakako, treba da mu pripazite na zube dok ih ne promeni i potpuno formira stalno zubalo, posle toga mozete da mu nabavite i igracke za nadvlacenje, za glodanje... U nekom bolje opremljenom pet shopu bi trebalo da znaju koje su igracke primerene njegovom uzrastu i velicini.

Ako moze jos jedna velika-mala pomoc :) Interesuje me kako ce se Labrador snalaziti u stan, jer je dosta veliki pas? inace stan mi je oko 70 kvadrata ali ce mu biti zabranjeno da ulazi u kuhinju (odma se zna zbog cega :D ) i u sobu roditelja , dakle imace na raspolaganju nekih 55-60 kvadrata ? :) Citao sam po internetu i nalazio na razne informacije koje su me samo zbunjivale..a to je da neko kaze da stene Labradora (2mjeseca) treba samo 2x na dan izvodit, a neki kazu svaka 3-4h da se navikne da izvrsava nuzdu napolje ? Onda isto neki kazu dovoljno mu je davati 2x na dan hranu ujutro i uvece a dok opet neki kazu i 3x jer je to stene i treba mu hrane da brze raste ?? Koliko mu treba davati kalcijum tableta ili AD kapi u hranu i sto je bolje ? Takodje koliko i tableta ribljeg ulja da mu dajem na dan ? i jos jedno malo pitanjce :) Mogu li Labradora cetkat svaki dan ili svaki drugi da bi mu se smanjilo linjanje u stan ? Nadam se da vas nisam udavio pitanjima i smorio, i hvala puno na odgovorima puno ce mi znaciti :worth:

Back