Pozdrav svima,
nova sam na forumu, imam labradora starog oko 10-11 meseci, uzeli smo ga za rodjendanski poklon tati i prvenstveno kao kucnog ljubimca, tako da nam papiri nisu bili bitni ali je odgajivac(iz Srpskog Miletica, selo kod Sombora), kada ga je moja mama slucajno srela pre koji dan, rekao da mu je otac cuveni Amadeus a mama neka hrvatska sampionka...papire nismo uzeli, kao sto rekoh, jer ne planiramo da ga vodimo na izlozbe, ali sam citajuci ovaj forum shvatila da je dobro imati rodoslov psa zbog mogucih naslednih bolesti...itd.?
Prvo pitanje je da li ja sada mogu da trazim papire? koliko sam ja istrazila, moguce je ako je pas mladji od 1 godine, i ako je leglo registrovano....?
Drugo pitanje se odnosi na naseg Arijela. Naime, potpuno je poludeo otkad je u pubertetu...fin je, lepo se igra i mazi, da bi u sledecem momentu samo promenio ponasanje, poceo da naskace na nogu i grize(ne da ugrize, ali opet)....sto bas i nije bezazleno, ako ima 30-ak kg...Imate li nekog resenja za ovakvo ponasanje, posto vidim da ih ne treba pustiti da se pare do navrsetka 2 godine?
I dokle traje pubertet? Posto je, kada smo ga doneli sa 3 meseca, bio divno, mirno, dobrodusno kerce, koje se samo jednog dana probudilo u pubertetu
Upoznajte naseg Arijela
ovo su slike od pre koji mesec, kada je imao oko 9 meseci