Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam problem, moj labrador koji ima oko 5 meseci nikako nece da se seta! Pokusala sam samo 3 puta do sada, ali se plasim da ne stvori jos veci otpor prema povodcu ako nesto pogresno uradim. Prvi put kad sam mu stavila ogrlicu, ukopao se i nije hteo da se mrdne. Cak ga ni ne zanima kada otvorim vrata kapije da izadje napolju i malo pronjuska. :( Sada sam ga izvela malo ispred kuce, ali sve to na silu, malo je njuskao okolo, kretao se ali slabo. Inace je hiperaktivan, nikada nije miran, ali kad je povodac u pitanju sav se umusi. Jel imate vi neki predlog, nacin, sugestiju sta da uradim? z:poz:
Trebala si malo ranije mozda da pocnes al nije kasno...kljuc-hrana..prvo mu u dvoristu ili kuci stavi ogrlicu i povodac i pusti ga tako,posle lagano izlazite,na kratko i sa hranom ga mami da ide..samo strpljenje,savladace on to.

stavi mu ogrlicu i budite u dvoristu igrajte se,sve obicno sto ste do sad radili,i tako par dana,da on oseti da nije to nista strasno...posle stavi i povodac i njega nek vuce po dvoristu malo 1-2dan da navikne.

i posle polako idite prvo 2min van dvorista ali ne na silu,ponesi mu omiljenu igracku i stavi pored sebe ili hranu,i svaki dan povecavaj izlazak iz dvorista i idite malo dalje od kapije.
moras biti uporan,....

moraces ga malo i sa ostalim psima da ga mesas,verujem da je plasljiv ako do sad nije imao kontakt sa drugim psima,moraces to sto pre da ucinis,jer ako poraste sve ce se vise plasiti.

cao drugari.. prije par dana sam kupio malog cokoladnog labradora, star je 3 ipo mjeseca..:D pa mi dajte par savjeta sta mala Lea moze da jede.. a sta ne smije. Smije li da jede kuvano povrce? ili da joj samo dajem hranu za pse..

img1708mv.jpg

img1721n.jpg

Evo slike mog labradora star je tu bio 6mj sad se poprilcno razjaco ima oko 7.5 mj

Cokoladni labrador je ne toliko cest pa mu je i cijena takva.. 250 eura joj je bila cijena.. al s' obzirom da smo uzeli i ja i drug psa od istog covjeka smanjio nam je cijenu na 200 i jos 20 eura kad budu papiri..

Jedno pitanje samo.. posto zivim u stanu.. i ucim psa da sve svoje potrebe obavlja na one prostirke, ja to zovem pelene xDD medjutim.. kratku nuzdu bez problema obavi na peleni.. ali ne mogu nikako da je natjeram da veliku nuzdu obavi na istom mestu.. :))

Poslednja izmena:
Zdravo svima... Odlučio sam se da uzmem jedno stene labradora,pa imam jedno pitanje u vezi toga.
Mozda je o tome i bila reč na ovoj temi,ali ko ce sada "prelistavati" 200 str. kad vec nisam bio aktivan od pocetka...
Citao sam mnogo o displaziji kukova kod pasa i procitao da se ova bolest cesto javlja upravo kod labradora ??
Da li je to tacno, i ako jeste kako da pri odabiru steneta prepoznam ono koje ima tu bolest,pa cak i da nema kako treba
postupati sa njim da ne dobije tu bolest(ako se uopste ona moze dobiti,jer sam citao da je nasledna) ?
I jos jedno pitanje u vezi ishrane,jer cuo sam da mogu imati i problem sa gojaznoscu pogotovo kao mali,koja je hrana najpogodnija,lako svarljiva,
da li je to samo hrana za pse , ili moze i nesto "domace", supica,meso itd. ??? Hvala unapred.

Zdravo svima... Odlučio sam se da uzmem jedno stene labradora,pa imam jedno pitanje u vezi toga.
Mozda je o tome i bila reč na ovoj temi,ali ko ce sada "prelistavati" 200 str. kad vec nisam bio aktivan od pocetka...
Citao sam mnogo o displaziji kukova kod pasa i procitao da se ova bolest cesto javlja upravo kod labradora ??
Da li je to tacno, i ako jeste kako da pri odabiru steneta prepoznam ono koje ima tu bolest,pa cak i da nema kako treba
postupati sa njim da ne dobije tu bolest(ako se uopste ona moze dobiti,jer sam citao da je nasledna) ?
I jos jedno pitanje u vezi ishrane,jer cuo sam da mogu imati i problem sa gojaznoscu pogotovo kao mali,koja je hrana najpogodnija,lako svarljiva,
da li je to samo hrana za pse , ili moze i nesto "domace", supica,meso itd. ??? Hvala unapred.

Displazija kukova, odnosno koksofemoralnog zgloba je vrlo česta kod labrador retrivera i nasledna je. Jedini način da se ona suzbije je otklanjanje i eliminacija jedinki iz reprodukcije koje imaju displaziju kukova.

prilikom kupovine steneta je bitno da muzijak i zenka imaju snimke kukova i da je sve uredu,kupi u proverenim odgajivacnicama.i da vidis licno muzijaka i zenku.da vidis gde su ogajeni.dobro otvori oci.
odakle si?

od hrane mozes davati granule ( na svakom dzaku je oznaceno na koliko kila se daje grama granula)
od domace hrane na primer ja mom psu dajem,naravno ne onu hranu koja ih nadima i za njih tesko svarljiva.

povrce voce meso mozes slobodno.

ne valja da im se daje slano i zacinjeno.

prelistaj temu slobodno znacice ti.

Cokoladni labrador je ne toliko cest pa mu je i cijena takva.. 250 eura joj je bila cijena.. al s' obzirom da smo uzeli i ja i drug psa od istog covjeka smanjio nam je cijenu na 200 i jos 20 eura kad budu papiri..

Jedno pitanje samo.. posto zivim u stanu.. i ucim psa da sve svoje potrebe obavlja na one prostirke, ja to zovem pelene xDD medjutim.. kratku nuzdu bez problema obavi na peleni.. ali ne mogu nikako da je natjeram da veliku nuzdu obavi na istom mestu.. :))

jel veliku nuzdu obavlja uvek na istom mestu?
pokusaj tu da stavis pelenu,moras biti strpljiv naucice.

stavljaj ga na pelenu,malo posle jela,spavanja i igranja.
posto zivis u stanu,izvodi ga napolju i nosi mu pelenu kao sto sam ti navela posle spavanja jela i igranja.nek odmah navikne napolje.budi uporan stalno ga izvodi i ako se pokaki unutra nemoj ga grditi,vremenom ce on davati znake kad zeli da obavi nuzdu kad se vrti u krug i trazi mesto.moras prepoznati posmatraj ga.

Back