Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja Aska je iscasila prst na prednjoj sapi i ja sam, kakav sam panicar odmah pomislio da je displazija :lol:

Radovalo bi me da sam i ja samo paničar !:super:
Alf sada ima 19 meseci, na svojoj prvoj izložbi pre mesec dana u S.Karlovcima dobio je CAC. Postaviću ovih dana novije slike. Prvi put smo primetili problem sa prednjom desnom nogom pre više od godinu dana (jako se bio ugojio tada) i to je nakon nedelju dana prošlo. Povremeno ima i nadalje tih problema, počne da hramlje i u toku šetnje ga to i prodje. Ili kada se podiže - prvih dva, tri koraka. Slušali smo uvek savete veterinara, medjutim ipak me to strahovito uznemirava. :dash:

Konsultovaću ponovo veterinara !

Alf,dobro kazes.Kosultuj se sa veterinarom pa nam javi.
Da li neko zna kad otprilike labradoru pocinju da se razvijaju rebra i glava?Meni se cini da je mojoj Bei glava dosta uska,mada su joj rebra ok.Ona dosta smesno izgleda sada,ima duge noge,glava joj nije nesto razvijena...

nemoj se sad opterecivati mnogo njenim izgledom, ja cu ti samo reci da je ova moja lujka na svasta licila dok je bila u toj fazi, cas visoka, cas dugacka....kad je napunila godinu ipo bas se lepo formirala, a sad sa nepune tri i glava se zaoblila i izraz je mnogo zreliji i lepsi. bas sam nedavno prelistavala sve njene fotografije i razlika je bas uocljiva. tako da ne treba to da te brine :)

ALF - NS koliko je star pas? da nije u pitanju upala cevastih kostiju? obavezno nek odmori svaki put primetis da sepa, ako je u pitanju ovo sto sam pomenula, to zna da prodje samo od sebe, desava se kad pas naglo izraste. znam da u tim slucajevima ne treba davati tablete protiv bolova jer pas tada ne oseca bol i ne stedi nogu sto moze dodatno da iskomplikuje stvar...

Juče smo vodili Alfa na Dunav (plaža Bečarac) da pliva i dok smo silazili sa keja napao ga je pas (akita inu) ! Naskočio ga je i režeći oborio, bilo bi jako gadno da ga gazda nije na vreme zaustavio, pošto se taj pas ponaša kao car plaže i svakodnevno razjuri (blago rečeno) one pse koji mu se ne dopadaju. (Inače, pas je poznavao Alfa, prošlo leto su zajedno tu proveli, a ovo leto ga je video pre 5 dana). Medjutim, kad je ustao Alf je počeo da jako šepa, izgleda da ga je pritisnuo baš na tu stranu tela i da je tad uganuo nogu - jer pas je ogroman i teži duplo od Alfa. Baš je bilo gadno i pošto nam je ovo drugi napad na istoj plaži ovog leta (u prvom sam stradala ja dok sam držala svog psa, jer se staford koji ga je napao otrgao iz ruku gazde koji je pokušao da ga zadrži i ujeo me za nadlakticu ! ) više sigurno nećemo odlaziti na tu plažu. Bar ne u vreme kada ima pasa za koje znamo da nisu druželjubivi kao ovaj.

Preporuka svim novosadjanima da izbegavaju da pse dovode na ovu pseću plažu, sem možda rano ujutru i kasno uveće !

Sad nam slede kratke šetnje. Ništa protiv bolova mu nismo ni davali nikad .

Inače, Alf sad ima punih 19 meseci ! :gace:

Ljudi Bea je usla u prvo teranje.To sam videla pre 1 minut.Ona ima skoro 9 meseci.Jos je rano da je parimo.Kako cu sad da je odbranim od lutalica?Imamo mi ogradjeno dvoriste,ali sa jedne strane je zica.A komsija sa cije je strane ta zica nema ogradjeno dvoriste,pa psi sa ulice mogu da dodju do zice,da je izgrizu ili mozda da je preskoci.Jos sam cula da uu neko doba teranja zenka ode da sama trazi muzjaka,kako sad da ja to sprecim?Juce se igrala sa muzjakom zlatnog retrivera koji ima 6 meseci i on je sve vreme naskakao na nju.Jednom ih nismo videli i on je pokusavao oko 30 sekundi.Jel moze ona tako da ostane trudna,skotna,kako vec?Ja mislim da ne bi trebalo jer on je jos uvek mlad,a jos nije nogu podigao dok...Pomazite ljudi!Jel da je zatvaram u boks nocu,da je uvodim u kucu?Inace moji roditelji je ne pustaju u kucu osim kad grmi jer je tad puno strah.Koliko ce njoj da traje teranje?Ja nista ne znam o to me jer smo do sad cuvali samo muzjake.Hvala vam unapred.

nemoj je ostavljati bez nadzora u dvoristu. teranje traje oko 3 nedelje i najcesce se kuja moze upariti izmedju 10 i 14 dana, mada to i nije neko pravilo, pa ti ja savetujem da je narednih 20 dana pazis i ne setas je bez povodnika i izbegavajte igre sa muzijacima.
nocu nek bude u boksu ako je vec ne drzite u kuci...ako je tako navikla do sad nece biti problema.
pozdrav!

Hvala Luthiena.Potrudicu se da poslusam tvoj savet.Ona je dosad bila pustena po dvoristu,danju i nocu.Kad je zatvorimo ona laje dok je neko ne pusti.Tako ja je zatvorim ,moji je puste.Nema nikog kuci,ja je zatvorim,kad se vratim komsija mi sa dere da ja ne znam kad je vreme odmora i to.A njegova zenka kad smo uzeli Beu je mene htela da ujede u mom dvoristu,kopala ispod da dodje i ja izadjem uvece da prebacim Beu u prostopiju u kojoj je spavala,a ono u dvoristu nesto rezi i uhvati me za nogavicu.I zavija do 2 nocu.Kad mu kazes pusti to kuce onkaze sezonja parenja.Nego dobro njegov pas nema veze sa ovom temom.Ne vodim je u setnje umesto toga joj bacam lopticu ili igramo fudbal ili me juri ili se kupa,jadna u ciklusu je gde god sedne ostane fleka.Ali poslusna je.Neko mi je rekao da u neko vreme teranja kuja odlazi sama da trazi muzjaka.Jel to kod svake kuje ili samo kod nekih?Pozz svima,izvinite sto vas davim:rumenko:

Vidim da ovde odano nisam stavila Beine slike,pa cu sad,a vi mi recite sta mislite.Slike nisu kinoloske jer su mi takve u drugoj memorijskoj kartici koja je u kragujevcu zaboravljena.Neke slike su malo starije,ali je najnovija ova na kojoj ona stoji i gleda u mene sa ispalzenim jezikom.:DNe zamerite joj,ne plezi se vec joj je bilo vrucina(posle smo se kupale).To je prva slika.Sad eto ja sam pitala za njenu glavu,mozda mi se i cini da joj je uska.Uglavnom iznesite svoje misljenje,ako se moze na osnovu ovih slika.:)Pozz

Prilozi

• Slika029.jpg
    Slika029.jpg
    20,9 KB · Pregleda: 24
  • Slika116.jpg
    Slika116.jpg
    37,5 KB · Pregleda: 19
  • Slika200.jpg
    Slika200.jpg
    24,1 KB · Pregleda: 22
  • Slika126.jpg
    Slika126.jpg
    34,9 KB · Pregleda: 20
  • Slika206.jpg
    Slika206.jpg
    29,7 KB · Pregleda: 24
Nina i ja sam bila u panici zbog Hektorovog napredovanja u rastu i mislila sam da oni za cas izrastu u one ogromne labradore :),ali na forumu su mi rekli da se labradori razvijaju u potpunosti do tri godine tako da mislim da ne moras da se brines jer i Hektor ima dosta razvijeno telo a glava mu je i dalje uska,a sledeceg meseca puni godinu i cetiri meseca.
ja nemam bas iskustva ali znam kako ti je jer i ja sam je tripovala iako on ima papire i odlicno poreklo :)
evo jedna slicica da se i sama uveris :)

Prilozi

• DSCN6829.jpg
    DSCN6829.jpg
    45,2 KB · Pregleda: 21
nina sve ti je stvar genetike, zenkice cesto imaju nesto nezniju glavu nego muzijaci, ali ne mora da bude pravilo.e sad neko to voli i dopada mu se, neko ne...kazem ti sve je stvar ukusa, pa ce ti i ljudi komentarisati u skladu sa tim. to ti kazem jer su i meni govorili za moju kuju dok je bila u uzrastu kao tvoja bea da joj je glava sitnija i uza, ali to je normalno, u fazi je rasta i menja se iz dana u dan.
ja sad za svoju kuju mogu da kazem da je dosta skladna (ima i vrlina i mana kao i svaki pas) ali joj je glava sad dosta zaobljenija i izraz lepsi (a uskoro puni 3 godine).

evo ti slike moje Lore da uporedis.prva je kad je imala 4 meseca, druga oko godinu dana, a treca i cetvrta od skoro.

5_ghfgh-1.jpg

6_img_4503-1.jpg

22_micica-1.jpg

Hvala na odgovorima Luthiena i Dr.ja.Evo da javim Bea je juce napunila 9 meseci.Sve mi je onako cudno jer nikako da bude sladna,jedan dan su joj duge noge,drugi dan joj je velika glava,treci dan je mrsava,cetvrti debela i tako.Njen otac ima titule(ne razumem se u to jer smo Beu uzeli kao ljubimca),a majka ima polozen ispit u radu i ja mislim ocenu 4.Pa zbog te cetvorke mi je malo sve sumnjivo,ali ok ja nju volim kako god izgledana.Moja majka kaze njoj sve diraj,ali Beu nemoj.:D

Poslednja izmena:
Evo pre pola sata smo se slikali u gradu ! Upravo je Alf otišao da ponovo "pokuša" da se pari sa jednom slatkom Ašom - 3 dana su se tridili i nisu uradili ništa ! Nije izgleda ni to baš tako lako kako smo mislili dok nismo imali Alfa.

Ljudi, nadjite nam iskusnu žensku ! Pomažite !

A da, Alf ima 20 meseci !

Meni su najsladji izmedju 4 i 6 meseci kad su onako skroz blentavi ! Ben je zaista sladak, podsetio me je na Alfa u tom uzrastu ! Svi smo bili izgriženi od tih oštrih zubića - sada znam da se on samo igrao i trčao za nama.

Jutos sam gledala na sajtu www.javno.tv obuku kloniranih labradora u Koreji za policijske pse ! Tako eto saznadoh da i labove kloniraju ! E ovco Meri (ili kako se ono zvala prva klonirana ovčica) šta bi sa tobom .......

Poslednja izmena:

Back