Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo novih slicica moje Aske:

DSC00082-1.jpg

DSC00080-1.jpg

DSC00079-1.jpg

DSC00081-1.jpg

DSC00092-1.jpg

DSC00091-1.jpg

Astorela jel dolazis u KG za CAC 16.06?
Izvescu Asku na prvu izlozbu tada.

Prenecu i ovde moj post sa drugog foruma da bi videli ovog lepotana.
Ovaj mi se muzjak tkdj. dopada
Omiljeni, zuti (CH Ole-a x Pépite de l'Étang Balancet)
Ugo du Cercle de Samson-odgajivacnica " Cercle de Samson" , France
DSCF3764.JPG

ugo3ansgrece.JPG

ugov2site.jpg

Pas mi se toliko dopada, posebno taj izraz lica, pravi labradorski
ugov6.jpg

ugo5.jpg

ugo12moister.jpg

ugo6.jpg

Evo ovo je sa Balkan Kinology:

Spisak sudija:

Nebojsa Savicic I,II, grupa

Milan Jovanovic I,II,III,IV,VI,X grupa

Gorica Nesic I-X grupe

Mirko Markovic IV,V,VIII,IX grupa

Zoran Kuzmanovic VII grupa

Upisnina za prvog psa iznosi 800din., za drugog psa istog vlasnika 600din. a za treceg psa istog vlasnika, prijava je besplatna.

Krajnji rok za prijave 9.06 2007.

Sve informacije na tel. 034/383-907, 063/7727961, 064/7727631, 064/1166627
Kontakt adresa: Kinolosko drustvo "Lepenica", Kosovska 20, 34000 Kragujevac, e-mail clarus@ptt.yu

(Original post postavila Katarina_KG)

Kazi ti meni jel mogu ja da prijavim Asku,posto ona puni 6 meseci 14.06,izlozba je 16.06 ali je prijava do 09.06.Jel se racuna koliko pas ima meseci u trenutku prijave ili koliko ce imati u trenutku izlaganja?
Pozvacu i KD cisto da budem siguran,ali ajde prvo ovde da pitam da ne ispadnem glup.

Nadam se da ces stici da dodjes,voleo bih da upoznam i tebe i tvoje pse.
I sad mi je laknulo kad si rekla da lepo napreduje,ja se sve plasim da li se pravilno razvija.
Nema mnogo ljudi u KG koji se razumeju u labradore,mnogi se cude kad im kazem da ima samo 5 meseci,pitaju koliko ima godina,neki su me cak pitali jel skotna :lol: zato sto ima stomacic kad sedne.
A ovaj muzjak je po meni bas tipican predstavnik labradora,ima prelepu glavu i misicav je

Nadam se da cemo se upoznati :) Otkud Mirko M. sudi VIII grupu? Zar on ne drzi jazavicare?

Starost se racuna tako sto se gleda koliko pas ima meseci na dan izlozbe.
Zaista, bez foliranja, Aska izgleda lepo. Mozes li je slikati u stavu? Tada pas pokaze sve svoje vrline ili mane :)

Probacu danas da je slikam,tj da dam nekom da je slika jer ona samo mene slusa kad treba da stane.Danas je nesto boli stomacic,vet kaze da je verovatno nesto pojela zacinjeno,100% joj je nesto moja keva dala kad nisam bio tu,uvek to radi.

emil85:
Postavicu par slika od moje kuce u ponedeljak,pa bi vas molio za par komentara ako nije problem. Hvala
a zasto bi bio problem,zato smo i ovde.
Sto se tice sudije na CAC KG 16.06. svtarno ne znam ko je i kakav i za koje je pse strucan,samo se nadam da ce biti objektivan.
To ce biti Askina prva izlozba.CAC KD lepenica i CAC KD Sumadija ce nam posluziti samo kao uvezbavanje za izlozbe u Lapovu i Svilajncu kad cu asku prijaviti u razred mladih

Hmm... Sad vec imam dilemu.. Htela sam da kupim labradora, zvala par oglasa, i danas razgovarala sa covekom koji prodaje stenad za po 60 evra, bez pedigrea, a sa pedigreom oko 80-90 evra... Ja se obradovala, kao, jeftino cu jos i proci, ali sad sam ovde procitala da su labradori sa papirima oko 200 evra... Jos nisam konacnu odluku javila, mada bih to ucinila danas, (veceras) ili sutra...
I sad mi nista nije jasno... Zasto ih on onda prodaje tako jeftino? :|

Tu ti ne bih mogla pomoci :)
Postoji mnogo razloga. Najbolje je da odes, pogledas stenad, pogledas majku (po mogucnosti i oca stenadi), uslove u kojima stenad odrastaju, raspitas se za poreklo stenaca, pa nam napisi ovde, mozda ti pomognemo.

Hvala u svakom slucaju! :)
Stvar je u tome sto on nije iz Novog Sada, vec iz nekog sela u okolini, i dogovor je bio da mi on donese crno stene u cetvrtak, ali ja bih sada ipak da odem da ih vidim, (ima dva crna, jedno belo, (muzjaci) i cini mi se, bela zenkica).
Pretpostavljam da ako imaju pedigree da su rasni, jer ne bih da uzmem mesanca, tj.da ga platim, kada ga mogu uzeti iz azila...
Vaznije mi je sada ovo sto sam procitala ovde, o toj displaziji kukova... Mozda ih je bilo u porodici cesto, ko zna... Pravo kazes, najbolje je da odem i da ih pogledam, i mislim da cu to uraditi sutra... :)

emil85:
Kad bi mogao da vodim psa na plivanje,koliko mora biti star? Da li mogu da mu dam kuvanu govedju kost da gricka,kako bi presta moju ruku da gricka?:)

Neki ne preporucuju kupanje psa pre navrsenih pet meseci, ali ja se ne slazem sa tim. Labradori su psi za vodu i moji psi su proplivali jako rano, Astor sa tri meseca, a Alfa sa dva. Najvaznije je dozvoliti psu da sam udje u vodu bez guranja da ne bi stvorio strah od vode i ne bi vise zeleo da udje u nju.
Govedja kost (kuvana , naravno) je jako dobra za zube pasa i preporucujem ti je.

Back