Laboratorija

sunchaya

Buduća legenda
Poruka
40.680
Imam samo jedno pitanje ali ne mogu da pronađem temu koja mi se čini pogodna za to pa neka je ako žele, moderatori zatvore pošto mi neko od stručnjaka u ovoj grani medicine ovde ili eventualno putem PP da odgovor. Jer da znam kome odavde treba da se obratim, ne bih otvarala temu nego odma' napisala PP.
.
Opšte je poznato da ujutro pre odlaska u laboratoriju na vađenje krvi, ne treba ništa da se jede.Ono što mene zanima je sledeće..
Posle koliko vremena od obroka se u krvi nađe najviše - čega god, iz te hrane koju pojedemo?
Koliko vremena pre vađenja krvi treba pojesti nešto da bi se to nešto našlo i u krvi tj. koliko (možda) nepravilnosti krvne slike nastaje zbog toga "nečega" što sam pojela?
:hvala::bye:

Imam samo jedno pitanje ali ne mogu da pronađem temu koja mi se čini pogodna za to pa neka je ako žele, moderatori zatvore pošto mi neko od stručnjaka u ovoj grani medicine ovde ili eventualno putem PP da odgovor. Jer da znam kome odavde treba da se obratim, ne bih otvarala temu nego odma' napisala PP.
.
Opšte je poznato da ujutro pre odlaska u laboratoriju na vađenje krvi, ne treba ništa da se jede.Ono što mene zanima je sledeće..
Posle koliko vremena od obroka se u krvi nađe najviše - čega god, iz te hrane koju pojedemo?
Koliko vremena pre vađenja krvi treba pojesti nešto da bi se to nešto našlo i u krvi tj. koliko (možda) nepravilnosti krvne slike nastaje zbog toga "nečega" što sam pojela?
:hvala::bye:
Pre svega, vrlo je bitno koji se test radi. Drugo, logično je da nećete jesti pečenje i rusku salatu pre testa koji određuje nivo holesterola, jer bi rezultati bili potpuno pogrešni. Za te testove, primera radi, ne biste smeli da jedete i do 14 sati pre vađenja krvi, kako bi organizam imao dovoljno vremena da se ''vrati u normalu''. Za koliko od unosa hrane dolazi do apsorpcije u krv? Za onoliko, koliko zalogaju treba da dođe do mesta apsorpcije, koji tip razlaganja u digestivnom sistemu se dešava (koja hrana je u pitanju)... Koliko tačno ometa rezultate i koliko je to vremenski interval, već je teže pitanje, ali i potpuno praktično irelevantno. Jednostavno - ne jedete.
U svakom slučaju - doktor će Vam reći kada ne treba da jedete i koliko pre testa za svaku analizu koju radite ponaosob.
Pozdrav!

Ovde se radi o sledećem. Možda je i glupo ali sam jako radoznala.
Htela bi da u odgovarajuće - pravo vreme posle cca 10 godina pojedem 1-2 big meka i odem u neku privatnu laboratoriju da mi odrade jedan "totaliti" i da proverim šta će mi sve naći...
Pa me zanima koliko pre vađenja krvi da jedem. Jer više puta do sad i što je neverovatno skoro svaki put u isto vreme što me nekako - čudna mi čuda asocira na krematorijum kad prođem pored mek-a na zelenjaku ili terazijama tako smrdi (što ni malo ne iznenađuje )ali bi jednostavno volela da saznam malo detaljnije šta je zapravo "to" i čega zapravo ima u "tome" što oni prže.

Back