L.d.p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
LDP - sve moj do mojega :razz:

Podržavanjem programa Liberalno-demokratske partije (LDP) građani će pokazati političku zrelost, piše u crvenoj brošuri „Srbiji se žuri”, koju su aktivisti delili simpatizerima koji su u velikom broju došli da pozdrave rođenje stranke koja sebe vidi kao „ledolomca” i koja obećava da je spremna da ponudi rešenje za teške probleme Srbije i sposobnost da ta rešenja primeni. Odnosno, to će tek postati uz malu pomoć prijatelja: „Jedan od preduslova ostvarivanja politike LDP-a je vraćanje svakog poštenog policajca, tužioca i sudije na funkciju na kojoj se nalazio tokom akcije ”Sablja„. Samo tako organizovana Srbija može biti sposobna za potpuno suočavanje sa problemima iz prošlosti i njihovo trajno efikasno rešavanje”, istaknuto je u crvenoj brošuri a ponovio je Čedomir Jovanović, predsednik stranke.

Okupljeni su fanaticno sa oduševljenjem pozdravili doslednost da se možda i sa hapšenjima nastavi čim (ponovo) dođu na vlast. „Sablja” bi mogla da se reprizira jer ih je protraćeni period još više učvrstio u uverenju da je fašista, nacionalista, kriminalaca i ratnih zločinaca u Srbiji neočekivano mnogo. Privođenje oko 12 000 ljudi bilo je tek sitnica u odnosu na predstojeće planove.

Pođimo redom.

„Deset godina sam proveo na demonstracijama a 5. oktobra sam mislio da je sve gotovo. Nažalost, nije. Oni su tu među nama, samo smo ih načeli a ja želim da ih dokrajčimo”, grmeo je sa video-bima mlad čovek čija je izjava dočekana ovacijama publike. Čulo se još mnogo sličnih izjava razočaranih građana čiji je optimizam uspeo da probudi LDP. Posle običnog sveta na red su došli funkcioneri. Prvi je govorio Đorđe Đukić, prvi poslanički prebeg iz DS-u koji je ovako obrazložio svoju odluku: „Ja sam ovde jer mislim da je meni i mojoj generaciji mesto uz ove mlade. U svakom slučaju, bolje je i lepše”... Bio je kratak. Pozdravio je predstavnike diplomatskog kora i prijatelje iz GSS-a, DHSS-a, Liberale Srbije, Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Ligu za Šumadiju, SDU...

Nataša Mićić, predsednica GSS-a, doživela je vatreno odobravanje pogotovo posle „nećemo da se Crkva pita” i dosetke „nema kompromisa sa kočničarima reformi – sa Nikolićem, Koštunicom, Labusom i Markom”. I još: „Mi ne moramo, ali želimo da prihvatimo tu odgovornost zbog nas samih, zbog žrtava koje smo podneli na ovom putu, zbog Zorana Đinđića”...

Žarko Korać, predsednik SDU-a, bio je neuporedivo duži žaleći se nad činjenicom „da se ulaže napor” kako da se najbliži saradnici Zorana Đinđića eliminišu iz javnog života, proglase kriminalcima i sklone od medija. „U Srbiji se i osnov pluralizma u ovom trenutku zatvara pod motivom – ‘čekaju nas veliki istorijski zadaci’, a daje se šansa nacionalistima i projektu koji nas je upropastio da se ponovo obnovi samo u novom ruhu i pod novim imenom.” A to tako neće moći, obećava Korać: „Mi im to nećemo dozvoliti bar što se tiče mene i moje stranke”...

Književnik Filip David predstavio se kao predsednik Nestranačkog saveta stranke objašnjavajući da je reč o potpuno novom obliku podrške partijskom delovanju. Sastavljen je od prijatelja i simpatizera tzv. nezavisnih intelektualaca koji formalno nisu članovi stranke ali podržavaju program LDP-a. Ovako je objasnio svoj aktivizam: „Srbija sve više tone u živo blato ekonomskog kolapsa, političke i svake druge korupcije, ksenofobije, radikalizacije, populizma i naše varijante fašizma”...

Istoričar Nikola Samaryić postao je član Predsedništva LDP-a. „Ja sam došao ovde da budem sa vama, da ratujemo zajedno i da u ovom ratu pobedimo.” I on je toplo pozdravljen. O kakvom ratu govori? „Mi smo ugrožena manjina u Srbiji protiv koje se vodi hladni građanski rat... Mi smo došli ovde da govorimo istinu. Onu istinu koju je govorio Hristos kada je razapet”...

Glumac Branislav Lečić takođe je član Predsedništva. Objasnio je zbog čega je scenografija crvene boje, zbog čega je pomenuta brošura „Srbiji se žuri” crvena. Mašući njome, rekao je: „Mi smo ovoj boji vratili vrednost. Ova boja je boja ljubavi, ova boja je boja srca, radosti, boja revolucije, boja promene, ovo je Hristova boja i ovo je boja, gospodo, one krvi prolivene ispred Vlade Srbije – ja se svaki dan u toj boji ogledam”...

I na kraju zaista osvežavajuće gorki nastup šefa stranke Čedomira Jovanovića. U zanosu je govorio više od pola sata. U jednom dahu, strastveno uz burne aplauze i povike odobravanja. Možda je najzanimljiviji njegov odgovor na kosovski problem. Ponudio je jedinstveno Kosovo poručujući da je pomirenje moguće i da je vreme za istorijski dogovor.

Liberalno-demokratska partija je najavila rad na ustavnoj redefiniciji Srbije, po kojoj u fokusu nije država već društvo. „Društvo pre nego država.” Jer: „U ovoj zemlji nema demokratije, ne postoje ljudska prava, institucije su paravani, kulise.” Zato je ponuđen sledeći recept: „Želimo da vratimo prava ljudima da odlučuju, da biraju, da donose odluke. Prava Vojvodini, Kosovu, Crnoj Gori”, insistirao je Jovanović.

Ova partija otvoreno priznaje da se zalaže i za nezavisnost Kosova i za nezavisnost Crne Gore. I toplo se preporučuje kao potencijalni pregovarač jer nijedna relevantna stranka u Srbiji ne deli takve stavove.

Sve drugo što se moglo čuti, bilo je ranije u opticaju i što sve skupa ostavlja utisak o grupi ljudi koja smatra da je narod nezreo, da pogrešno vidi stvari, da pogrešno glasa. Da zbog toga zemljom treba da upravljaju oni, tj. prosvećena proevropska elita koja je posednik jedine prave istine. Podrazumeva se da tek treba da se oslobodimo laži i starog zločinačkog režima te da druga mišljenja koja to sputavaju, treba ograničiti.

O šansama za uspeh Jovanović kaže: „Znate li kolika nam je šansa – pa onolika kolika i ideja a ona je mnogo velika.” Za kraj još jednom Branislav Lečić koji je na svečarskom skupu izgovorio i sledeće: „Smeje mi se jer sam radostan da ponovo imamo šansu, plače mi se jer znam da bi svako od vas zaplakao”... :lol: :lol: :lol: :lol:

Komunjarcine koje bi da zatru srpstvo. I takvi slobodno hodaju po Srbiji. Hvaleci ustastvo. Hvaleci one koji su poklali u i oko Srebrenice preko 3000 srba. Zeleci fanaticno zarko da pohapse i najradije pobiju patriote srpske. Prisetite se samo kako su zvali Milosevica komunjaru i.t.d A o njihovim srbozderskim komentarima poput micunovic:"srbi nema sta da traze preko Drine"......... Milosevic jeste bio zatucani korumpirani komunara. Ali je zlato u odnosu na ove zveri.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back