Kviz :}

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da se i ja malo ubacim :D

Ovo je Caspar David Friedrich, moram da priznam da se nisam mogla sjetiti ko je naslikao portret tako da neću ni pisati, ne računa se kad mi google pomaže :lol:

Ako je odgovor tačan, a trebalo bi da jeste, evo sljedeceg pitanja:

zjc9c8.jpg

Čije je djelo?

Nikako ja da stignem do foruma da pripomognem malo.

U pitanju je norveski slikar, poznat po mnogobrojnim ilustracijama bajki i legendi, a slikao je i pejzaze. Mozda sam trebala nekog trola da okacim, po njima je posebno poznat :lol:

Mracniji radovi se cesto nadju na omotima poznatih norveskih black metal bendova, eto sad mislim da sam dovoljno pomogla :D

E,pa proširili smo sad malo vidike i naučili nešto novo.
Ja bih postavila pitanje vezano za neobičnu zgradu sa 52stana,sa oko 250 stabala i žbunova koji rastu sa terasa i krovova, jedno od najoriginalnijih arhitektonskih rešenja 20.veka:
800px-Hundertwasserhaus_3.jpg

Niko ne odgovara....pa cu ja, da ne stojimo u mestu:1968.g,juna Valeri(e) Solanas je usla naoruzana u Factory i ranila Vorhola "jer je suvise upravljao njenim zivotom" (radila je tu),sto je ostavilo trajne posledice na Vorholovo zdravlje.Kasnije je snimljen i film na tu temu sa E.Tejlor u glavnoj ulozi.

http://1.***************/_UUc4_bR1gis/TULpsMmVJaI/AAAAAAAAADQ/Qkq7AnXkZeo/s1600/canaletto.jpg

Fragonar
A da se vratimo malo u rano hriscanstvo:na mozaiku su sv.Baltazar,Melhior i Gaspar,nose poklone,ispred njih je zvezda.Naziv teme,gde se nalazi?

http://4.***************/_XcPr0qOYvkI/TRYiqXFOIII/AAAAAAAADGg/CS_4P_0f4iw/s400/Magi_%25281%2529.jpg

Poslednja izmena:
Ono iz San Apolinare Nuovo je Poklonjenje mudraca jer je pojava zvezde na nebu bio najavljeni znak da se rodio Hrist,pa mudraci sa Istoka idu sa darovima da mu se poklone,a prate zvezdu vodilju.
Oplakivanje je iz Nereza
.
Kakva je ovo scena,iz kog je manastira,na kom zidu se obično slika?
loza_nemanjica.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back