KVIZ

Zahvaljujem Krstarici sto je otvorila ovu temu. Otkrivena je tajanstvena reka i Gordana, koja je to prva pogodila, dobila je kao nagradu jednu moju fotomonografiju.

Novo nagradno pitanje je na sajtu od pre nekoliko minuta i ceka vas da otkrijete gde je snimak napravljen i osvojite nagradu.

Puno srece svima,
Dragoljub Zamurovic
 
Kao i mnoge druge stvari u životu, i fotografija je dvosmerna ulica. Fotograf sam odluči šta i kako će snimati, izabere najbolji ugao po svome ukusu, kadar, pripremi fajl za štampu i ... čeka da vidi kakav će utisak njegova fotografija ostaviti na posmatrače. Iako je sve uradio kako je zamislio, reakcije mogu da budu prilično nepredvidive: neka fotografije od koje je najviše očekivao prođu potpuno nezapaženo, a druge do kojih mu nije naročito stalo izazovu buru oduševljenja. Tako je uvek bilo i tako će uvek biti, jer "O ukusima ..."

Grupa "Kultur Akt" koja je organizovala izložbu "Zemlja viđena očima neba" francuskog fotografa Yann Arthus-Bertranda prošle godine na Kalemegdanu pozvala je mene da budem autor sledeće takve izložbe sa nazivom "Pogled na Srbiju" koja je predviđena za maj ove godine. Ta izložba , posle Beograda, treba da obiđe Novi Sad, Niš, Banja Luku ...

Izložba će sadržati 120 horizontalnih fotografija veličine 1,85 x 1,25 metara i kao što sam naziv kaže, biće to izložba fotografija koje sam snimio u Srbiji.

Odlučio sam da vas pozovem u pomoć kako bismo zajedno odabrali najlepše snimke za ovu izložbu. Na mom sajtu http://serbia-photo.com/ na stranicama "Fotografije" nalazi se oko 300 fotografija iz Srbije. Svaka je označena brojem od 001 do 300. Vaš zadatak je da od njih odaberete 30 onih koje vam se najviše dopadaju i pošaljete taj spisak. Svoj glas možete poslati od sada pa sve do 01. maja ove godine. Svaki učesnik može da glasa samo jednom.

A sada o nagradama. Onaj glasač koji pogodi svih 30 fotografija koje će se naći na izložbi dobiće paket sa isto toliko mojih fotomonografija ("Srbija, život i običaji", "Vojvodina", "Crna Gora", "Sarajevo", "Cigani sveta", "Vojvodina, život i običaji" i "Pogled na Srbiju" - na raznim jezicima, ukupno 30 knjiga). Ako više glasača ima maksimalan broj pogodaka (30) onda nagradu dobija onaj ko je prvi to pogodio. Ako niko ne pogodi svih 30 fotografija, nagradu će dobiti onaj ko ima najviše pogodaka i on će dobiti onoliko knjiga koliko ima pogodaka (recimo, ako je pogodio 26 fotografija koje će biti na izložbi, dobiće 26 fotomonografija).

Moj savet: Prvo pošaljite svoj spisak pa onda, ako želite, pogledajte kako su drugi glasali.

Možda izgleda komplikovano, ali nije. Pogledajte primer kako treba da izgleda "glasački listić".
 

Back
Top