Kuvanje na "pari"

georgemil

Početnik
Poruka
15
Želeo bih da počnem da spremam hranu na zdrav način.
Voleo bih da mi se jave osobe koje imaju lično iskustvo "Moćni pro grill" ili sa "Dry cooker". Da li ih treba kupiti ?
Ne sviđa mi se što poseduju teflonski premaz, koji je štetan i lako se "skida". Ako neko zna za kvalitetnije posuđe, neka se javi !

Nemam to, ali imam neku serpu od stakla i dve plasticne posude sa rupicama, pa se one stave na serpu u kojoj kljuca voda i prekriju poklopcem. Moze i pojedinacno. Sva hrana koja se obari tako je ukusnija i nije vodena, kao kada bi s ebarila direktno u vodi.

A aparati za kuvanje na pari? Ja ih već neko vreme merkam...

Prilozi

• 16481.jpg
    16481.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 46
Ja imam ( i koristim! ) jedan slican.Utisci-prezadovoljan sam,cesto ga koristim iako sam pre kupovine bio skeptican...I meso i povrce se odlicno obare,ostanu meki i puni 'soka',ne morate da pazite da li ima vode,da li kipi,da okrecete da se bolje skuva...Na kraju napravite neki preliv i-rucak gotov.Neverovatno(za mene)-vise koristim aparat za kuvanje na pari nego fritezu...a,nisam neki fan zdrave ishrane...

Ovakav jedan aparta sam vec 'istrosila' i kupila novi... jednostavno i lako i jako ukusno ... nisam bas neki zagovornik 'zdrave' hrane ali ovo je super stvarcica, cak sam i jaja kuvala na pari i da znate da su super!
O povrcu da ne govorim, od mesa riba i piletina su najbolji pogotovu sto vam treba minimalna kolicina soli, tj. ja u ovom aparatu ne dodajem nikakve zacine, tek kada izvadim iz ovih posudica, lako se i odrzava... jedino sto se relativno brzo kvari (moj prvi aparat je 'trajao' 2 godine uz upotrebu 2x nedeljno)...

Pa s obzirom da su im cene od 1.500 pa naviše - verovatno je i rok trajanja proporcionalan. U svakom slučaju ne deluju mi preskupi pa sam se bojala da je to opet neka glupost da se ljudima (većinom ženama) uzmu pare. Ali pošto kažete da je hrana super, eeeeee, to je već nešto drugo.

Back