Kuvana jaja u marinadi

Pa trebala bi da bude fina pikanterija uz pice. Zato ga i sluze po barovima.
Ja cu to da napravim. Mada sam procitao da treba biti oprezan, jer moze da bude zeznuto ako marinada odmah dodje u kontakt sa zumancrm, ako se ne varam.

pickled-eggs-eingelegte-eier-soleier.jpg

Pickled Eggs​

12 jaja), tvrdo kuvanih, oguljenih
3 šoljice sirćeta (sladnog sirćeta)
1 šolja(e) vode
2 kašike senfa
1 veći luk(e)
1 crvena paprika(e)
1 kašičica soli
1 kašika šećera nekoliko zrna bibera

Prokuhajte sirće (ja uvek koristim smeđe, ali ako kasnije više volite bela jaja, možete koristiti i bistra) i vodu, dodajte luk, papriku narezanu na kockice i preostale sastojke i dinstajte, pa ostavite da cool.

Ogulite jaja, stavite u veliku čašu i prelijte tečnošću. Teglu dobro zatvorite i ostavite nekoliko dana. Korišćenjem smeđeg sirćeta jaja će postati smeđa, što je znak da su dobra.

Ovdje u Engleskoj možete kupiti "Ukiseljena jaja" kao užinu u gotovo svakom pabu (=javnoj kući) i božanstvenog su okusa uz pivo. Kod kuće je najbolji uz krišku raženog hljeba i puno putera.

pickled-eggs-eingelegte-eier-soleier.jpg

Pickled Eggs​

12 jaja), tvrdo kuvanih, oguljenih
3 šoljice sirćeta (sladnog sirćeta)
1 šolja(e) vode
2 kašike senfa
1 veći luk(e)
1 crvena paprika(e)
1 kašičica soli
1 kašika šećera nekoliko zrna bibera

Prokuhajte sirće (ja uvek koristim smeđe, ali ako kasnije više volite bela jaja, možete koristiti i bistra) i vodu, dodajte luk, papriku narezanu na kockice i preostale sastojke i dinstajte, pa ostavite da cool.

Ogulite jaja, stavite u veliku čašu i prelijte tečnošću. Teglu dobro zatvorite i ostavite nekoliko dana. Korišćenjem smeđeg sirćeta jaja će postati smeđa, što je znak da su dobra.

Ovdje u Engleskoj možete kupiti "Ukiseljena jaja" kao užinu u gotovo svakom pabu (=javnoj kući) i božanstvenog su okusa uz pivo. Kod kuće je najbolji uz krišku raženog hljeba i puno putera.
Очекивала сам да су беланца постала провидна, не знам зашто. А види, нису.

Back