Kutak za trudnice

Crna ata, kada se porodiš, osvanućeš na naslovnoj strani novina. A forumaši će da otvaraju teme o tebi i tvojoj porodici. :sad2:

:cmok: Šalim se, samo napred, puna kuća dece, juhuuuuuuuuu....

Hahahahaha :lol:
Eto vidiš, a ko je planirao blizance, kako se to upšte planira.... ? Ma sad sam sludjena sva, mm i ja ne možemo da nadjemo način da smestimo sve dečije krevete u njihovu sobu... polako, ima vremena, nego sad onako, na prvu, pa šok je, da se ne lažemo...

Jeco, mnogo mi je drago da je ok i da si dobro. Samo nastavi da budeš dobro.

Tsuy, kakve bre boginje sad??? :eek:

Inače, ja sam bila kod dr, radili smo UZ i evo slike mojih BLIZANACA u 8-oj nedelji:

Pogledajte prilog 315811

Znači, imam dvoje, nosim još dvoje. Ne znam još uvek šta me snašlo, k'o da sam udarena mokrom čarapom po glavi :) Eto, tako... :)
Sve ok za 8. nedelju, oba srca sam čula, obe bebe videla. Dvojajčani su, znači sve kombinacije dolaze u obzir. :)

Jedino me malo bacio u trip zbog onog virusa što sam imala, one temperature... ali neću o tome sada, neka prenoći, neka mi se slegne...
Постаћеш религиозна, али стварно.
Моје близнакиње су исто двојајчане и дешавају се неке ствари које се не могу рационално објаснити(комуникација, ,,осећај" да ће се нешто десити, обострано сећање на догађај коме је само једна присуствовала итд), мада кажу да је то код једнојајчаних близанаца за ред величине чешће.
Кад смо за такве примере читали нисмо веровали, али...
Изгледа да заиста има ,,нешто" ма како га ми крстили.

z:poz:
Naletih poslije sto godina da vas sve pozdravim I da čestitam mamama na divnim bebicama z:)
Ja se bukvalno osjećam kao invalid a danas tek 27+1 I imam da guram još dobrih 9-10 nedelja a pitam se kako z:hm:
Imala sam nekih problema, jake bolove pa sam se isprepadala I išla u bolnicu I kojekakve preglede ali ipak je bubreg u pitanju I veliki pjelon a pored toga I bakterija u mokraći pa sam pila antibiotike ali najvažnije je da su momci ok I prije desetak dana imali su preko 800 grama, sada već mislim da su oko 1 kg z:lol: Sva sreća pa mi tata pomaže I prošeta Unu svako jutro sat vremena a popodne je mm vodi u šetnju pa uspijem odmoriti a I spava preko dana po 2-2,5 sata , ne mogu se žaliti ali žao mi je nje jer ne mogu vise da se igram sa njom. Hoće da je ganjam, nosam, golicam a ja kad malo potrčim imam osjećaj da ću se rasklopiti. Ako malo prošetam 2 dana me bole kukovi, prepone I sve ostale koske koje se dole nalaze z:cry:
Neću vise da kukam čuvajte se I lijepo provedite za praznike :zjelka2:

Hvala ljudi svima :heart:

Ja sam toliko zbunjena, jednostavno ne znam šta me snašlo. Gledam u onaj monitor i vidim dva svetla polja, kako on pomera onu sondu, tako ja vidim dva "nečega". I taman sam htela da ga pitam šta je to, projurilo mi kroz glavu da ima dva svetla polja i bilo je - ej, da nisu ovo blizanci.... I sledeće sekunde doktor izgovara - ovo su dvojke :)
Ma čudo jedno, život je čudo... i čuda stvara... a ja i dalje ne znam šta me je snašlo... :lol:

Ata cestitamooooo :heart:

- - - - - - - - - -

Daisy, i ja sam imala bolove u toj nedelji. Brzo prosli... ;)
Nego kakav pijelon imas?

Moj mali ima to na jednom bubregu, bar je imao kao beba,
od kad to imas? Jel.moze da smeta?

- - - - - - - - - -

Novka, sad cekamo tebe opet... ti ipak vodis brojcano... :)

inace, ovo nashe se pocelo mrdat
cini mi se
vec par dana ima periode kad luduje
recimo nakon sto ja jedem nesto pa na otprilike pola sata
tocno osjetim neko mrdanje i kao treperenje...kaze moja keva da je to to
ja prvo kontala...gasovi, ovo ono...:lol:

Imam na desnom bubregu veličine 32 mm I nemam pojma od kad imam ali sam čitala I našla da se često javlja u trudnoći I naravno sada imam bolove jer bebe vrše pritisak na bubreg. Nemam pojma šta poslije porođaja I da li će da nestane samo od sebe ali za sada je tako I rekli su mi da je jedino rješenje ako budem imala opet bolove da mi ugrade kao neki kateter da bi se bubreg lakše praznio jer je on sada u zastoju zbog tečnosti koja se tu zadržava. Naravno to može da prouzrokuje bakterisku infekciju bubrega I da dovede do prevremenog porođaja ali ja se nadam da smo otkrili na vrijeme I već sam jednu turu antibiotika popila pa ću opet da radim urino kulturu. Sad mi je problem što bih trebala zbog bakterije piti što vise tečnosti a opet urolog mi je rekao da ne opterećujem bubreg previse I da pijem koliko mi se traži.

Ne znam šta da ti kažem za medu, vjerovatno su ti već sve to oko zadržavanja tečnosti rekli i oko tih sklonosti da se razmnože bakterije radi toga. Ni ja ne znam kako će se to poslije porođaja liječiti ili će nestati samo od sebe.

Ju... uplasi me sa tim kateterom...:sad2:
Procice ti sigurno posle porodjaja ako ga nemas odavno... mislim pretpostavljam...

Nama je nefrolog rekao da samo u slucaju visoke temp.nosimo urin na analizu,
da ne dodje do neke infekcije, jer to kao moze da se vraca ali ne mora.

Medo je imao nedavno temperaturu par dana ali nismo uspeli uhvatiti urin i sad se muz i ja
nerviramo svaki dan, pokusavamo i nikako. A bas me.to muci,.i grize me savest sto nisam.odnela.
A na kontrole idemo jednom godisnje, negde na prolece cemo ponovo.

Njemu je to uoceno jls dok je bio kod mene u stomaku.

Nego, nikako nisam naisla na nekoga sa tim slucajem, pa da cujem
iz iskustva o cemu se tu tacno radi i koliko je opasno

Biće to sve ok dok sam tražila po internetu info o tome baš uglavnom mi je izbacivalo tekstove o pijelonu kod beba i izgleda da je česta pojava.
A taj kateter bi meni morali da stave samo do porođaja da mi rasterete bubreg i u slučaju jakih bolova kao što sam imala jer sam morala ići i u hitnu da bih mogla da preživim noć. Poslije infuzije i novalgetola sve se smirilo z:)
Eto ja nisam imala ni temperaturu niti bilo kakvo peckanje ili bolove u m. kanalima ili bešici samo odjednom ludački bol u stomaku sa desne strane koji se širio i imala sam osjećaj da će stomak da mi eksplodira z:cry:

Ja sam Uni radila urinokulturu svaki mjesec sve dok nismo dobili sterilan nalaz i uglavnom sam morala na prepad da je probudim jer ako je već bila budna ona je već piškila i nije bilo šanse da nešto nahvatamo.
Uglavnom mm doleti sa posla, budimo je i na brzinu operemo i držimo je ili prije u kadici a sada u lavabou, pustim vodu da malo curi, pokvasim joj prstima stomak i damo joj da pije vode. U roku od 5-10 min piški direktno u čašicu z:lol: Ali kažem ti ako se sama probudila ništa od toga samo pomjerimo za iduće jutro z:)

Inače, ja sam bila kod dr, radili smo UZ i evo slike mojih BLIZANACA u 8-oj nedelji:

Pogledajte prilog 315811

Znači, imam dvoje, nosim još dvoje. Ne znam još uvek šta me snašlo, k'o da sam udarena mokrom čarapom po glavi :) Eto, tako... :)
Sve ok za 8. nedelju, oba srca sam čula, obe bebe videla. Dvojajčani su, znači sve kombinacije dolaze u obzir. :)

Jedino me malo bacio u trip zbog onog virusa što sam imala, one temperature... ali neću o tome sada, neka prenoći, neka mi se slegne...

Ata, to je divno
Za virus se ne sekiraj, nije to ništa strašno. Imala i ja T 40 u ranoj trudnoći pa ništa..samo prijavi doktoru.

Pozdrav za sve trudnice,držite se.

Pogledajte prilog 315811

Ijaaaooo vidi dve mrvice :heart: difno

Шта је сад опет било?

Ma isla danas da skidam konce a dr u sali
pa cekaj kao kreten
na kraju je nisam ni sacekala, vec mi je skinuo konce prvi dr na koga sam natrcala
ionako me ta dr nervira, ne zelim ni da je vidim
ja joj odnela izvestaj od one noci kad sam primljena hitno, kad je drugi dr otvorio ranu da drenira hematom
ona ga ne procita uopste i zatvori mi ranu kao da ne krvari, brze ce da zaraste
rekoh 'ali hematom' 'kakav hematom, nemas hematom'
tamo sve lud zbunjenog
imam jos jednu kontrolu uz i bris rane 31.12 i nadam se da je to sve

hbg kad me ovaj put šusterka šila pa se iskomplikovalo bez potrebe
al sad je ok, zahvaljujuci dr iz ambulante koja me pregledala sutradan posle tog hitnog prijema i zainteresovala se da isprati sve do kraja

Pogledajte prilog 315811

JAOOOOO DIVNOOOOOOO, SJAJNOOOO, Puna kuca dece i radosti. Odmaraj a za virus se jos malo raspitaj, trazi jos necije misljenje. Mada ako je to bilo pre no sto si dobila onda ne moze da naskodi.

Ma isla danas da skidam konce a dr u sali
pa cekaj kao kreten
na kraju je nisam ni sacekala, vec mi je skinuo konce prvi dr na koga sam natrcala
ionako me ta dr nervira, ne zelim ni da je vidim
ja joj odnela izvestaj od one noci kad sam primljena hitno, kad je drugi dr otvorio ranu da drenira hematom
ona ga ne procita uopste i zatvori mi ranu kao da ne krvari, brze ce da zaraste
rekoh 'ali hematom' 'kakav hematom, nemas hematom'
tamo sve lud zbunjenog
imam jos jednu kontrolu uz i bris rane 31.12 i nadam se da je to sve

hbg kad me ovaj put šusterka šila pa se iskomplikovalo bez potrebe
al sad je ok, zahvaljujuci dr iz ambulante koja me pregledala sutradan posle tog hitnog prijema i zainteresovala se da isprati sve do kraja

Drzi se Jexy, bice ok. Ja sam dugo lezala tamo u prvoj trudnoci i nisam imala vezu i sve moj do moga zato sada znam kako. Jos kada sam bila prokrvarila a ovi moji privatno mi rekli da svratim do bolnice a ja rekla da cu da cekam kada moj dr bude slobodan jer necu da me ceprka u bolnici kako ko stigne. Kaze mi sestra na salteru - pa ne rade tamo mehanicari, na sta sam joj odgovorila - da li ste vi lezali 5 meseci tamo, e pa ja jesam i iskustvo mi kaze da necu da me svako maltretira. Nasli mi termin u roku od minut

Back