Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato i kazem sto se dodaje 7 dana i svi kalendari na netu racunaju termin 40 nedelja, kao i nasi ginekolozi.
Meni je bila 20tog znaci termin je 27. mart. U DZ mi je napisala 28.mart, jer je ona dodala 8 dana, sto ima logike jer mi kacimo februar od samo 28 dana, pa ispada da su nasi termini kraci za bar dva dana u odnosu na Kockicu i Margo npr.

Ako vama stalno gledaju po UZ onda na svakom UZ menjate termin, jer nikad nije isto...
Oni utvrdjuju termin samo na ekspertskom UZ, tako da meni u kartonu jos uvek stoji 21., na poslednjem su mi rekli 15., ali ne prepravljaju vise. Meni sada kad sam videla da na UZ stalno menjaju misljenje deluje pouzdanije ovaj termin po poslednjoj menstruaciji, pa zato racunam 12-ti, a kontam i da je bolje da sam u pripravnosti. :D

OOOOOOOOOOOOO...!!!! Čestitam Tini i bebironiju!
19 sati je zaista puno, ali najbitnije je da su i ona i beba dobro. Mada moja mama bi rekla da tih 19 sati nisu ništa, ona se 3 skoro 4 dana otvarala samnom :mrgreen:

Neko je pitao za vadjenje zuba, može u trudnoći, čak je i poželjno, nećeš imati kad da odeš posle porođaja bar nekoliko meseci. Postoje anestezije koje se mogu davati i trudnicama, koje naravno ne štete bebi, samo se moraš dobro raspitati.

Ja sam vam drage moje odlepila jutros! :poludeo: :besan2: Naime, pošto je moj doca na bolovanju, ja sam privatno otišla da utvrdim trudnoću i uradila kod nje onaj prvi pregled. Rekla mi je da za desetak dana treba ponovo da idem na UZ i ja opet zakažem kod nje jer znam da se ovaj vraća tek za 15ak dana. Odemo ti mm i ja kod nje danas na taj zakazani UZ i kad smo ušli u ordinaciju ona kao meni "da, sećam se vas, ovako radićemo ultra zvuk, briseve, pregled..." i ne znam šta još reče i to je oko 8.000 din! Ja joj kažem da želim samo ultra zvuk a da ću preglede i sve ostalo raditi isključivo kod svog lekara. A ona ti meni "šta bre ti zamišljaš ko si? ja sam lekar a ne ti i ima da radiš onako kako ja kažem! ja sam ta koja ima ovde diplomu ginekologa i valjda ja znam i ja treba da kažem kad će šta da se radi!" Zamislite idiota molim vas! I nas dvoje istog sekunda lepo ustanemo, mm joj kaže "s obzirom kakvi ste s tom diplomom možete dupe da obrišete, a na moju ženu niko ne sme da podigne glas! I da vas ne bi prijavio i zatvorio vam ovu rupu koju vi nazivate ordinacijom bolje bi vam bilo da umuknete!" Samo smo se okrenuli i otišli. Strašno kakav kreten od žene! Uf al mi je digla pritisak..! :azdaja:

E, bas sam corava...Nisam videla da se Tina porodila...
Cestitam!!!!!!!!:vatromet:
Bas je dugo trajalo...
Sunny,
kako 19 sati bolova a epidural?:eek:

Izgleda da joj nisu odmah dali epidural,ili mozda ja nisam dobro razumjela Tinu. Bolovi su bili poceli a ona je bila samo 2cm otvorena... ispricace vam ona to sama bolje... ali dobro je,hvala bogu,i ona i beba.

u svakoj zemlji drugacije...u engleskoj u ranoj trudnoci (10-12 nedelja) rade uz, oni to zovu dating scan, kad ti odrede ocekivani dan porodjaja...do tog dana racunaju prema danu poslednje menstruacije i ako dodje do promene datuma, dodje samo tad i taj datum zadrzavas do kraja trudnoce...kazu da kasnija merenja na uz nisu pouzdana u svrhe odredjivanja datuma jer neke bebe jednostavno napreduju brze, a neke sporije, ali to ne znaci da ce se prve roditi ranije a druge kasnije...vec samo da ce se prve roditi verovatno vece, a druge verovatno manje. i racunaju da trudnoca ima 40 nedelja, pri cemu je sve +-2 nedelje u terminu...
Bas ima logike ovo sto si rekla Bananice, ovde se ekspertski radi izmedju 17-te i 22-ge nedelje jer se tada najbolje vidi sve sto treba da izmere, i oni tada pomeraju termin, sto meni deluje prilicno kasno jer se sve bebe individualno razvijaju...

OOOOOOOOOOOOO...!!!! Čestitam Tini i bebironiju!
Ja sam vam drage moje odlepila jutros! :poludeo: :besan2: Naime, pošto je moj doca na bolovanju, ja sam privatno otišla da utvrdim trudnoću i uradila kod nje onaj prvi pregled. Rekla mi je da za desetak dana treba ponovo da idem na UZ i ja opet zakažem kod nje jer znam da se ovaj vraća tek za 15ak dana. Odemo ti mm i ja kod nje danas na taj zakazani UZ i kad smo ušli u ordinaciju ona kao meni "da, sećam se vas, ovako radićemo ultra zvuk, briseve, pregled..." i ne znam šta još reče i to je oko 8.000 din! Ja joj kažem da želim samo ultra zvuk a da ću preglede i sve ostalo raditi isključivo kod svog lekara. A ona ti meni "šta bre ti zamišljaš ko si? ja sam lekar a ne ti i ima da radiš onako kako ja kažem! ja sam ta koja ima ovde diplomu ginekologa i valjda ja znam i ja treba da kažem kad će šta da se radi!" Zamislite idiota molim vas! I nas dvoje istog sekunda lepo ustanemo, mm joj kaže "s obzirom kakvi ste s tom diplomom možete dupe da obrišete, a na moju ženu niko ne sme da podigne glas! I da vas ne bi prijavio i zatvorio vam ovu rupu koju vi nazivate ordinacijom bolje bi vam bilo da umuknete!" Samo smo se okrenuli i otišli. Strašno kakav kreten od žene! Uf al mi je digla pritisak..! :azdaja:

boze, kakvih ludaka sve ima :neutral:
dobro je sto ste otisli, zamisli da ti takva vodi trudnocu

u svakoj zemlji drugacije...u engleskoj u ranoj trudnoci (10-12 nedelja) rade uz, oni to zovu dating scan, kad ti odrede ocekivani dan porodjaja...do tog dana racunaju prema danu poslednje menstruacije i ako dodje do promene datuma, dodje samo tad i taj datum zadrzavas do kraja trudnoce...kazu da kasnija merenja na uz nisu pouzdana u svrhe odredjivanja datuma jer neke bebe jednostavno napreduju brze, a neke sporije, ali to ne znaci da ce se prve roditi ranije a druge kasnije...vec samo da ce se prve roditi verovatno vece, a druge verovatno manje. i racunaju da trudnoca ima 40 nedelja, pri cemu je sve +-2 nedelje u terminu...

E, to je vec logicno! Na pocetku trudnoce vidi se u milimetrima faza u kojoj je plod. Meni je dr u startu rekla da je do oplodnje doslo kasnije par dana, ali posle sam presla kod drugog dr gde i sad idem...bebac poceo da prednjaci, pa po terminu i sad kasni...A dr ne komentarise termin

E, to je vec logicno! Na pocetku trudnoce vidi se u milimetrima faza u kojoj je plod. Meni je dr u startu rekla da je do oplodnje doslo kasnije par dana, ali posle sam presla kod drugog dr gde i sad idem...bebac poceo da prednjaci, pa po terminu i sad kasni...A dr ne komentarise termin

pa da, i ja mislim da oni tako rade kako bi u obzir uzeli samo eventualno da li ciklus (pa time i ovulacija i dan zaceca) odstupa od onog uobicajenog 14+14 dana i menjaju ocekivani dan porodjaja samo ako takvog odstupanja ima.

Devojke nas dve smo stigle, imate slikice u albumu a sad odoh da odmaram pa cu vam pisati ovih dana ponovo, kad budem pricala i sa taticom na skypeu... sad mi treba odmora.. :aha:

CESTITAM TINA!!! :vatromet:

CMOK svima, pisem vam sve utiske ovih dana... :cao:

Meni su to radili,znaci na prvom uz je receno da je termin 12,iako su pisali da je ginekol rekao 19,a i svaki put kad sam isla na uz pokazivalo je 12,nema veze dal je beba manja ili veca,kad je spremna tad ce izaci...neznaci ako je vaca pre ce se roditi...svuda mi pise da je termin 19marta,tako da videcemo...mozda ti angi pre carobne i mene...
Angi,
znaci nemanjaju datum termina svaki put kad se ide na uz...
Iskreno ja se plasim svega oko bebe,ne samo kupanja vec svega,nisam drzala bebu godinama,tako da neznam valjda cu se snaci...:sad2: a i tu mi je muzic...

ma muzic ce da pomaze, samo sto muzic nije imao hrabrosti ni da odgleda one snimke sa kupanjem beba sto si nam bila poslala :hahaha::hahaha:
i onako kazu da se bebe ne kupaju svakog dana, da je dovoljno jednom nedeljno :whistling:
Jao, moj je jos gori, znaci u istom smo sosu. :hahaha:
Nije dovoljno jednom nedeljno, treba u pocetku svaki drugi dan, a posle ces vec videti...
Pupak se ne sme kvasiti, znaci beba se ne kupa cela dok pupak ne otpadne, samo je polozis u kadicu na ledja, drzis glavu, i dobro izbrises mokrom mekom krpicom...
Ja mislim da oni to pokazuju u bolnici.

Jao, moj je jos gori, znaci u istom smo sosu. :hahaha:
Nije dovoljno jednom nedeljno, treba u pocetku svaki drugi dan, a posle ces vec videti...
Pupak se ne sme kvasiti, znaci beba se ne kupa cela dok pupak ne otpadne, samo je polozis u kadicu na ledja, drzis glavu, i dobro izbrises mokrom mekom krpicom...
Ja mislim da oni to pokazuju u bolnici.

moj dragi nije plasljiv i hoce oko svega da pomaze, ali vidim da mu je oko ovoga bas frka, kao i meni...
a kupanje beba je jedna od stvari oko koje mozes da cujes milion razlicitih misljenja...mislim da ce me potpuno to sludeti...citam od toga da se kupa svaki dan do toga da se kupa jednom nedeljno, a da se u medjuvremenu samo pere guza...ko ce to sve pohvatati...

Ja sam se plasila i da previjem moju malenu, a kupanje je bilo naucna fantastika. No kupila sam neku tzv. "skakaonicu"(tako izgleda), neku skalameriju od zice i frotira koju polozis u kadu i beba na nju legne tako da joj je samo donji deo tela u vodi i onda se malo podigne i ispere bez potrebe da se prebacuje preko ruke(to me je strasno plasilo). Sve se nauci... Nauci i Kinez da prica srpski, a ne mi da se staramo o nasim krofnama.

Ja sam se plasila i da previjem moju malenu, a kupanje je bilo naucna fantastika. No kupila sam neku tzv. "skakaonicu"(tako izgleda), neku skalameriju od zice i frotira koju polozis u kadu i beba na nju legne tako da joj je samo donji deo tela u vodi i onda se malo podigne i ispere bez potrebe da se prebacuje preko ruke(to me je strasno plasilo). Sve se nauci... Nauci i Kinez da prica srpski, a ne mi da se staramo o nasim krofnama.

hehe, u pravu si :ok:
a koliko beba sad ima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back