Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, devojke, jutros sam na Animal Planetu gledala kako se poradja(?!) dobro, shteni, chiwawa pa se mucila isto dugo i na kraju su morali da joj urade carski rez jer su bebe(shtenci) bili veliki...Ne nam zasto ali bilo mi je smesno i zalosno u isto vreme kad vidim kako tamo negde kuchici dobijaju bolji tretman od ljudi...

Binzi,
Ma pusti ti te Francuze...Ako ti svaki kalendar pokazuje termin 12. mart(na moj rodjendan:mrgreen:) to ti je 40 nedelja i imas jos 4. Kako bebca osecas?
Ja bih rekla da je kod mene isto...
A sobicu cete videti kad stigne i krevetac i dekoracije za zid, pa cu da slikam sve... Znam Bzonti, ja cu epidural ako se okrene...Daje se sa 4 cm ovde, ali nemoguce da se otvarala do 4 cm 19h!!!!!

Ti kupujes celu sobu> koliko to ima delova? Jel ce ti beba biti od starta u drugoj sobi kao kod mene ili ste drugacije zamislili?

Pa i ja se nadam 12 :mrgreen:
Bebac se samo okrece,nerazumem cas je popreko,a cas desni deo stomaka je tvrd pa prema levom na dole bas smesno izgleda,nemogu da ukapiram gde mu je glava a gde guza i u kom je polozaju uopste :think: i ide cak do gore i sa leve i desne skroz do rebra..
Kako je kod tebe?
Mi cemo u subotu ili nedelju kupiti sobicu(dvoumim se izmedju dve)pa imace ormaric,krevetac,komodu i ono gore za presvlacenje,i mala komodica za igracke (ili korpica)
Nece biti sa nama u sobi,imace njegovu sobu,ovde nepreporucuju da bebac spava sa roditeljima u istoj sobi...

Pa i ja se nadam 12 :mrgreen:
Bebac se samo okrece,nerazumem cas je popreko,a cas desni deo stomaka je tvrd pa prema levom na dole bas smesno izgleda,nemogu da ukapiram gde mu je glava a gde guza i u kom je polozaju uopste :think: i ide cak do gore i sa leve i desne skroz do rebra..
Kako je kod tebe?
Mi cemo u subotu ili nedelju kupiti sobicu(dvoumim se izmedju dve)pa imace ormaric,krevetac,komodu i ono gore za presvlacenje,i mala komodica za igracke (ili korpica)
Nece biti sa nama u sobi,imace njegovu sobu,ovde nepreporucuju da bebac spava sa roditeljima u istoj sobi...

sto ne preporucuju?
ja se isto dvoumim da li da stavimo bebca u njegovu sobu, ali cini mi se da je mnogo prakticnije da bar u pocetku krevetac bude u nasoj spavacoj sobi. zbog cesceg plakanja i dojenja.

Kod mene je standardno na desnioj strani gore glava pa kicma na dole i dole guza i nogice na levo...Znaci, leva strana stomaka je mekana, osecam da nema nista tu. Glava se pomera malo levo desno, ali samo par cm...
Meni sve mame govore da ce mi biti tesko da trckaram u drugu sobu svaki cas, ali to je kod nas jako blizu mali je stan. Osim jedne koja je isto kao i ja uradila i kaze da joj nije bilo tesko...Ja mislim da kad vec ustanes, da je svejedno da li ces napraviti par koraka vise ili manje...Jel kupujete bebi alarm?

ja par koraka mogu i u polusnu da napravim, al do druge sobe ima skroz da se razbudim :D
moj je plan da nocu spustim ogradicu i spojim krevetac sa nasim krevetom, tako da kad place ili dodje vreme za dojenje, bez mnogo cimanja uzmem bebca. valjda ce mi tako nesto poci za rukom...

sto ne preporucuju?
ja se isto dvoumim da li da stavimo bebca u njegovu sobu, ali cini mi se da je mnogo prakticnije da bar u pocetku krevetac bude u nasoj spavacoj sobi. zbog cesceg plakanja i dojenja.
Beba treba da se navikne sama da spava u svojoj sobi,u svom krevetu...
a i za tebe i muza,pa potrebna vam je malo intima,sto kazu muz 9mes dok traje trudnoca nemoze da ima neki trenutak samo za vas,nesme da vas pipne,jer vi nemoj povredices bebu,normalno strah postoji ili kod oboje ili kod samo jednog,i naravno kad bebac dodje,zamislite stavite krevetac pored vaseh kreveta,muz hoce da vas poljubi beba se probudi zaplace vi je uzmete i stavite izmedju vas u krevetu sto je jako lose,udaljavate se ti i muz,moze da se oseca zapostavljeno,ili normalno je po celi dan ste sa bebom a on je na poslu,uvece normalno zelite da razgovarate sta se sve desavalo,hoce da vam isprica kako je bilo na poslu,ali naravno vi ga ucutkavate da se nedere jer ce probuditi bebu,jer mislite da je to u redu,i da se nece naci malo uvredjen i zapostavljen?Razumem da se situacija menja kad beba dodje kuci ali netreba da prekidate kontakt sa vasim dragim,jer svakidasnje ucutkavanje i nemanje vremena za njega(sto je normalno)moze dovesti da par sto manje vode dijalog,i desava se kasnije nedaj boze razilazenje...brinite se za vasu bebu ali bar uvece lezite pored vaseg muza da se oseti voljenim a ne zapostavnjenim,bebac u svojoj sobi gde mu je i mesto,sto bi rekli svako u svojoj sobi...ja planiram uzecu jednu stolicu jer nocu kad ga budem dojila sluzice mi...i mogla bi ako se bas plasim ostati u sobi sa bebcem...Opet kazem to je misljenje babice ,ja se slazem sa time,sto nemora svako od vas da primenjuje,svako radi kako oseca da treba i kako je bolje za njega i njegovu porodicu...nezelim da me neko pogresno razume...ali morate naci vremena i za bebu i za muza,pokazati ljubav prema bebi i prema muzu...
Kod mene je standardno na desnioj strani gore glava pa kicma na dole i dole guza i nogice na levo...Znaci, leva strana stomaka je mekana, osecam da nema nista tu. Glava se pomera malo levo desno, ali samo par cm...
Meni sve mame govore da ce mi biti tesko da trckaram u drugu sobu svaki cas, ali to je kod nas jako blizu mali je stan. Osim jedne koja je isto kao i ja uradila i kaze da joj nije bilo tesko...Ja mislim da kad vec ustanes, da je svejedno da li ces napraviti par koraka vise ili manje...Jel kupujete bebi alarm?

Kupicemo...

dobro jutro....
bravo za maki i kockicu......
cekamo vesti od tine......
mi smo dobro.....melecki jede i spava.....nekad ga boli stomacic zato sto jede kao ala......hoce decko da brzo poraste......
ljubimo vas nas troje....mazite stomacice od nas........
Dobro jutro... :cao:
Vidite vi nase Margo, bila je nocna ptica, uvek se javljala kasno navece, a sad postala ranoranilac, Fleca je za cas doveo u red. :D
Rekla si da ga prihranjujes, kakve flasice koristis? Upravo citam jednu odlicnu knjigu koja preporucuje iskljucivo Aventove flasice (u pocetku sa slow-flow, a nakon par meseci sa medium-flow cuclama), one omogucavaju prirodan protok mleka i bebe koje ih koriste u 70% slucajeva nemaju probleme s grcevima. One nisu sve iste, zato obratite paznju da na pakovanju pise da su specijalno napravljene da bi umanjile probleme s grcevima.
Ljubimo vas, samo ruckajte i spavajte... :cmok2:

Carobna ,
I ja sam cula da su aventove flasice najbolje,bas specijalne napravljene,da kad hranite bebu ne naguta se vazuha i naravno manje problema ima sa grcevima...ja sam isto takve uzela,pise na njima a i svi su mi savetovali da su najbolje...

Beba treba da se navikne sama da spava u svojoj sobi,u svom krevetu...
a i za tebe i muza,pa potrebna vam je malo intima,sto kazu muz 9mes dok traje trudnoca nemoze da ima neki trenutak samo za vas,nesme da vas pipne,jer vi nemoj povredices bebu,normalno strah postoji ili kod oboje ili kod samo jednog,i naravno kad bebac dodje,zamislite stavite krevetac pored vaseh kreveta,muz hoce da vas poljubi beba se probudi zaplace vi je uzmete i stavite izmedju vas u krevetu sto je jako lose,udaljavate se ti i muz,moze da se oseca zapostavljeno,ili normalno je po celi dan ste sa bebom a on je na poslu,uvece normalno zelite da razgovarate sta se sve desavalo,hoce da vam isprica kako je bilo na poslu,ali naravno vi ga ucutkavate da se nedere jer ce probuditi bebu,jer mislite da je to u redu,i da se nece naci malo uvredjen i zapostavljen?Razumem da se situacija menja kad beba dodje kuci ali netreba da prekidate kontakt sa vasim dragim,jer svakidasnje ucutkavanje i nemanje vremena za njega(sto je normalno)moze dovesti da par sto manje vode dijalog,i desava se kasnije nedaj boze razilazenje...brinite se za vasu bebu ali bar uvece lezite pored vaseg muza da se oseti voljenim a ne zapostavnjenim,bebac u svojoj sobi gde mu je i mesto,sto bi rekli svako u svojoj sobi...ja planiram uzecu jednu stolicu jer nocu kad ga budem dojila sluzice mi...i mogla bi ako se bas plasim ostati u sobi sa bebcem...Opet kazem to je misljenje babice ,ja se slazem sa time,sto nemora svako od vas da primenjuje,svako radi kako oseca da treba i kako je bolje za njega i njegovu porodicu...nezelim da me neko pogresno razume...ali morate naci vremena i za bebu i za muza,pokazati ljubav prema bebi i prema muzu...
mi imamo dovoljno prostora... sobu koja je samo za nas dvoje i zasebnu spavacu, tako da u spavacu odemo stvarno samo kad krenemo da spavamo...u spavacu cemo staviti krevetac za pocetak, tako da se samo pridruzimo bebi koja vec u njoj spava. a kasnije ga prebacujemo u bebinu sobu. sve te sobe su nam dobro odvojene od dnevnog boravka i ostalih prometnih prostorija, pa nemamo brige sto se buke tice, ni kad nam neko dodje...zato uzimamo alarm da bi mogli preko dana da pratimo sta se kod nje desava...
samo moram da proverim da li sme tokom noci ogradica na krevecu da bude spustena i da krevetac spojim sa nasim krevetom...

tata je vec insistirao da on da hrani bebu tokom noci, tako da se meni ustvari vise isplati da bebu odmah smestim u njenu sobu i onda budem mirna tokom cele noci :mrgreen: ali ipak necu :heart:

Dobro jutro... :cao:
Vidite vi nase Margo, bila je nocna ptica, uvek se javljala kasno navece, a sad postala ranoranilac, Fleca je za cas doveo u red. :D

a ja sve vreme razmisljam kako kockica tek sad ima da nam se uozbilji...zezala sam je kad su joj pomerili termin i ona shvatila da je moguce da se porodi ranije nego sto je ocekivala da se odjednom uozbiljila-pocela da odlazi u 11 na spavanje, a do tad je bila prava nocna ptica :hahaha:
jedva cekam da joj vidim slicice :heart: to nam je prva devojcica koja stize :manikir::cmok:

TINA, CESTITAMO! STEFANE, DOBRODOSAO! :klap: :vatromet:
Kockici i Marti zelimo dobrodoslicu kuci! :heart:
Bonzi, srecan ti ulazak u novu nedelju, i u novi mesec! :cmok:
Dobro Angi kaze, ako ti je termin 12-ti (kao i meni), onda danas ulazis u deveti mesec... Ahem, pa to znaci da ulazim i ja? :eek: :hahaha: ... Tek sad videh da 12-ti mart nije petak, a celo vreme racunam da ulazim u novu nedelju petkom. :rotf: Hihihi... Toliko su mi puta pomerali termin da sam izgubila vezu koji pada na koji dan. :rumenko:

Cestitke Tini i njenoj bebi:)
Jao prolećne mamice, divno vam je vreme porođaja, bebe će vam krajem aprila imati već 6 ndelja i biće već vejike i onda ćete moći svaki dan sa njima u šetnje i parkove, a do leta i vrućina već će biti velike i jake.
Što se tiče spavanja u zasebnoj sobi, mi smo želeli da bude sa nama,iako u svom krevetiću, mada je verovatno lakše kad se na vreme odvoji. Naša će devojčica na proleće u svoju sobu i nadam se da će se privići.
Sa nama u krevetu spavala je svega 2,3 puta kada je bila bolesna, mada bi se moglo reći da je ona spavala a mi bdili i svako malo merili temperaturu. Mislim da spavanje u zajedničkom krevetu nije dobro, osim u ovakvim situacijama kada je beba posebno uznemirena i treba joj blizina roditelja da bi zaspala.
Što se tiče bliskosti sa mužem,ne brinite, sve to dođe na svoje, a i skoro sve žene se slažu da je vođenje ljubavi(naravno posle 6 nedelja od porođaja) mnogo kvalitetnije nego pre trudnoće.:super:

Carobna, Pa otkud tebi sad termin dve nedelje pre mene?:eek:
Zar nismo bile nedelju dana razlike? Mislim na gledano po menstruaciji...
Ja kad bi gledala po poslednjem UZ, termin bi mi bio u aprilu jer je beba bila manja...

devojke, a jel imate strah da li cete znati bebu da kupate?
ja mislim da cu se sa svim ostalim nekako snaci, ali me hvata strah od kupanja bebe kad ih vidim tako krhke :sad2::sad2:

secam se kad se moja sestra porodila i gledamo mi babicu kako ga kupa onako maleckog...kaze ona meni sta cu ja sa njim, a ja je kao ohrabrujem ma polako, navicices se vremenom...a u sebi mislim ja ne bih imala hrabrosti ni da pomislim da ga kupam...:sad2::sad2::sad2:

Cestitke Tini i njenoj bebi:)
Jao prolećne mamice, divno vam je vreme porođaja, bebe će vam krajem aprila imati već 6 ndelja i biće već vejike i onda ćete moći svaki dan sa njima u šetnje i parkove, a do leta i vrućina već će biti velike i jake.
Što se tiče spavanja u zasebnoj sobi, mi smo želeli da bude sa nama,iako u svom krevetiću, mada je verovatno lakše kad se na vreme odvoji. Naša će devojčica na proleće u svoju sobu i nadam se da će se privići.
Sa nama u krevetu spavala je svega 2,3 puta kada je bila bolesna, mada bi se moglo reći da je ona spavala a mi bdili i svako malo merili temperaturu. Mislim da spavanje u zajedničkom krevetu nije dobro, osim u ovakvim situacijama kada je beba posebno uznemirena i treba joj blizina roditelja da bi zaspala.
Što se tiče bliskosti sa mužem,ne brinite, sve to dođe na svoje, a i skoro sve žene se slažu da je vođenje ljubavi(naravno posle 6 nedelja od porođaja) mnogo kvalitetnije nego pre trudnoće.:super:

laural, koliko bese ima tvoja devojcica?

videla sam da se prodaju kao neka takoreci gnezda koja se stave izmedju mame i tate u njihov krevet i bebe kao spavaju sa njima...ja se ne bih usudila da spavam sa bebom u istom krevetu

Carobna, Pa otkud tebi sad termin dve nedelje pre mene?:eek:
Zar nismo bile nedelju dana razlike? Mislim na gledano po menstruaciji...
Ja kad bi gledala po poslednjem UZ, termin bi mi bio u aprilu jer je beba bila manja...
Angi, na poslednju menstruaciju se dodaje 7+ dana, zavisno od ovulacije, ali ocigledno svi razlicito racunaju, kod Bonzi se izgleda dodaju 2 nedelje, jer racunaju da trudnoca traje 41 (a i sto ovulacija nastupa oko dve nedelje posle menstruacije). Bonzi je po menstruaciji 19-og, a ja 12-og, a ona bi ustvari trebalo da je dva dana pre mene. Po UZ Bonzi ima termin 12-og, a ja 21-og, po onom prvom. E sad, ko ce ga znati, bice kad bepci odluce. :)
Inace, zene koje znaju kad su ostale trudne kazu da trudnoca traje tacno 9 meseci.

Poslednja izmena:
devojke, a jel imate strah da li cete znati bebu da kupate?
ja mislim da cu se sa svim ostalim nekako snaci, ali me hvata strah od kupanja bebe kad ih vidim tako krhke :sad2::sad2:

secam se kad se moja sestra porodila i gledamo mi babicu kako ga kupa onako maleckog...kaze ona meni sta cu ja sa njim, a ja je kao ohrabrujem ma polako, navicices se vremenom...a u sebi mislim ja ne bih imala hrabrosti ni da pomislim da ga kupam...:sad2::sad2::sad2:
Ne pitaj, ja oko toga najvise panicim... :sad2:

Zato i kazem sto se dodaje 7 dana i svi kalendari na netu racunaju termin 40 nedelja, kao i nasi ginekolozi.
Meni je bila 20tog znaci termin je 27. mart. U DZ mi je napisala 28.mart, jer je ona dodala 8 dana, sto ima logike jer mi kacimo februar od samo 28 dana, pa ispada da su nasi termini kraci za bar dva dana u odnosu na Kockicu i Margo npr.

Ako vama stalno gledaju po UZ onda na svakom UZ menjate termin, jer nikad nije isto...

u svakoj zemlji drugacije...u engleskoj u ranoj trudnoci (10-12 nedelja) rade uz, oni to zovu dating scan, kad ti odrede ocekivani dan porodjaja...do tog dana racunaju prema danu poslednje menstruacije i ako dodje do promene datuma, dodje samo tad i taj datum zadrzavas do kraja trudnoce...kazu da kasnija merenja na uz nisu pouzdana u svrhe odredjivanja datuma jer neke bebe jednostavno napreduju brze, a neke sporije, ali to ne znaci da ce se prve roditi ranije a druge kasnije...vec samo da ce se prve roditi verovatno vece, a druge verovatno manje. i racunaju da trudnoca ima 40 nedelja, pri cemu je sve +-2 nedelje u terminu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back