Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
drage moje, evo i mene, da vidim kako ste i da vas pozdravim... ja sam super, 17 sam nedelja, ugojila sam se nepuna 2kg. stomak mi se tek nazire, ali dr kaze da je sve ok, beba lepo napreduje i raste. radim po ceo dan, vikendom izlazim i svima bi pozelela ovakvu trudnocu!!! ne svracam cesto na nas kutak, pravo da vam kazem, uvek se ubedacim i uplasim od vasih silnih analiza, gvozdja, secera, ovoga, onoga... imam ponekad nizak pritisak, dr mi je rekao da je to normalno u trudnoci i kada osetim slabost, slobodno da popijem casu crvenog vina. inace ne podnosim vino, ni bilo sta alkoholno,ali mi pomaze. svake 4 nedelje kontrolisem krv i urin i to je sve. sve vas puno poz i cmokimo moj bebac i ja :)
Cao Suzo, drago mi je da imas lepu trudnocu, samo uzivaj, slusaj lekara i ne brini.
Poljubac od nas. :cmok: :bye:

Dobar jutar:)
Evo prva vest od jutros da nema para dovoljno za isplatu porodilja i decije dodatke za sledecu godinu...Sta reci? A usvojena Strategija za podsticaj radjanja...
Ali vazno da su nama bebice dobor, moramo biti pozitivne:)

Mi smo lepo pajkili, pa sad kafica...Ja bi trebalo da sam po onom kalendaru dobila jos minimum 3kg...Ma sve je to individualno...Kod mene je cudno sto sam u petom dobila 3kg, a u sestom jos nista...

Sto se tice Meka tamo jedem samo sladoled i Fish Mec i to jednom u par meseci...
Enna,
Mnogo sam bolje psihicki, u smislu da me vise ne grize savest kad sednem ili ustanem, da smem da izadjem iz kuce...ma sve je lakse...Necu sigurno preterivati, beba je i dalje nisko, sad kako raste osetim, cim ustanem piski mi se...Bitno da mogu negde da odem kolima, procunjam malo i vratim se...

Evo slicica od juce...Samo mi stomak izgleda manji jer nisam bas skroz iz profila...

ja mislim da je normalno da ti se ide u wc bez obzira na to da li nosis nisko. ja ne nosim nisko a slusaj moju situaciju, sedim u kaficu 1 sat i popijem pice, ustajem i imam osecaj da ce mi zajedno besika ispasti napolje i to je bas bilo u periodu u kom si ti. i posle je isto bilo kad god ustanem iz sedeceg ili lezaceg polozaja ja moram u wc. sad mi se normalizovalo, treba besika i da se navikne na tezinu.

a sto se tice klope, uh ja sam srecna sto se ne gojim koliko jedem, jedem ko moj muz i mnogo vise jer tu racunam i slatkise koje on ne jede, da ne pricam koliko sam i mala napade gladi i to bas sto je receno najedem se i posle sat ili dva ko da nisam ni jela. ali opet zato kazu cesce jesti ali u manjim kolicinama, treba zadovoljiti nasu katastrofalnu glad

Carobna,

Meni je beba jos od cetvrtog nisko...na samom UZ se vidi polozaj bebe, tj. gde je najnizim delom ...
Sasvim je logicno da ne smes tada dugo da stojis jer imas veliku tezinu u stomaku, a gravitacija vuce bebu dole ka grlicu i ako je jos nisko moze da krene otvaranje grlica...Zato je najvaznije da je grlic dugacak i cvrst i meni ga sad svaki put mere i super je...Zato sam mogu malo i da se krecem, ali malo...Beba tek od 34. nedelje treba da se okrene glavom dole, do tad se roira kako joj odgovara...na onim slikama su cisto nacrtali tako kao primer, samo sto mene buni zasto je beba na slikama tako nisko, ispade to normalno, a meni je to jedini problem koji imam u trudnoci i zbog toga mi je savetovano da sto vise mirujem. Znaci, grlic je sad glavni i naravno napredovanje bebe...
Upregni muza da ne bi zaglavila sa strogim mirovanjem...Valjda bi trebao malo da se zrtvuje

Cao Natasa, cao svima... Meni je juce bio dan za plakanje, jako sam se uplasila. Dizala sam tesko, i na kraju vise nisam mogla da se pomerim. Kad sam sela da se odmorim, bebac je poceo da se pomera, ali ne da lupka kao obicno, nego sam imala osecaj da izvodi kolut napred - kolut nazad. Cak sam u jednom trenutku videla ogromnu izbocinu na jednoj strani stomaka, i posle toga sam primetila da mi je stomak u nizem polozaju nego obicno. Onda me uhvatila panika i plac, muz nije znao sta da radi sa mnom, da li da zovemo babicu, idemo u bolnicu ili sta, to je bilo kasno sinoc. Na kraju je nazvao svekrvu i ona je rekla da ako ne osecam bolove ne treba da brinem, mozda se beba samo namestila u neki drugaciji polozaj nego pre. Tako docekah jutro budna, zakazali smo jutros kod lekara u petak, ja nemam ziva mira, samo sedim, cim ustanem osecam kontrakcije u donjem delu stomaka... :sad2:
Crkavam od straha. Nije moglo kod lekara pre petka... :(

ja sam sto posto sigurna da si osetila kontrakciju materice u tom trenutku, stomak ti se stegne i onda beba se isturi moze bukvalno da vidis na kojoj strani stomaka je smestena. cudan osecaj je kad se pojave te kontrakcije, ja nisam dva meseca znala o cemu se radi i ja sam mislila da se beba okrece jednostavno je takav osecaj ali nije to je bila kontrakcija. to ne mora da boli, kad stavis ruku na stomak on se pretvori u kamen.

ja sam sto posto sigurna da si osetila kontrakciju materice u tom trenutku, stomak ti se stegne i onda beba se isturi moze bukvalno da vidis na kojoj strani stomaka je smestena. cudan osecaj je kad se pojave te kontrakcije, ja nisam dva meseca znala o cemu se radi i ja sam mislila da se beba okrece jednostavno je takav osecaj ali nije to je bila kontrakcija. to ne mora da boli, kad stavis ruku na stomak on se pretvori u kamen.

Tacno tina,i ja vec tako osecam,stomak se stvrdne kao kamen,tacno osecas neku zategnutost,a i nekad bol kao kad ces da dobijes,carobna ti si isto kad i ja,tako da i ti to moras da osetis,bebac se stalno okrece,evo meni je pre neko vece dok sam mazala kremu,sa leve strane se tako stvdnuo stomak i iskocilo nesto a na desnoj nista mekano i normalan stomak,uplasila sam se,to se bebac tako namestio,nesekiraj se za to,a oi to sto bebac lupka ,sto se okrece to je normalno,ja ga mnogo jace osecam sada,kad me sutne kao da mi neko cupa organe :hahaha: a za te grceve to su ti kontrakcije,nedizi tesko,i sad strogo mirovanje da ti se to smiri,a u petak kod doce mozda ti da neki lekic ili te bar umiri?Ja sam juce imala kontrakcije,i to kod pupka,jake,popila lek i prestale mi posle sat vremena!Cuvaj se!

Carobna,

Meni je beba jos od cetvrtog nisko...na samom UZ se vidi polozaj bebe, tj. gde je najnizim delom ...
Sasvim je logicno da ne smes tada dugo da stojis jer imas veliku tezinu u stomaku, a gravitacija vuce bebu dole ka grlicu i ako je jos nisko moze da krene otvaranje grlica...Zato je najvaznije da je grlic dugacak i cvrst i meni ga sad svaki put mere i super je...Zato sam mogu malo i da se krecem, ali malo...Beba tek od 34. nedelje treba da se okrene glavom dole, do tad se roira kako joj odgovara...na onim slikama su cisto nacrtali tako kao primer, samo sto mene buni zasto je beba na slikama tako nisko, ispade to normalno, a meni je to jedini problem koji imam u trudnoci i zbog toga mi je savetovano da sto vise mirujem. Znaci, grlic je sad glavni i naravno napredovanje bebe...
Upregni muza da ne bi zaglavila sa strogim mirovanjem...Valjda bi trebao malo da se zrtvuje
Kako mi nista nisu napisali za polozaj bebe na UZ, nije mi jasno...
Upregnut je muz u zadnju, ne boj se. :lol: Nego je sad bas zaglavio grip, danima ga muce grlo i kasalj. I bas mi ga je bilo zao, neke stvari covek ipak ne moze sam...
Meni je problem sto su ovde kontrole jednom mesecno, a i njih odrade kao da se rugaju.
Trebala sam da imam kontrolu u ponedeljak, ali se babica razbolela, i tako su otkazali. Posto idu Bozicni praznici, nista do sledeceg meseca, nonsalantno. Dva meseca bez konrole. Da poludis. Zakazala sam u petak kod lekara, ali se bojim da ce to opet biti: Daj stani na vagu, daj da izmerimo pritisak, sve OK, hajde kuci... :roll:

Angi,
Ja ne nosim nisko,al idem cesto u toalet,nekad mi se desi da ako sam bila da piskim,osetim nesto cudno,kao da nemogu da hodam,bebac se bas namesti na besiku,tako da strasno,malo je neprijatno,imas osecaj kao da ti je puna besika 2l,sve je to normalno,nekad je samo tako,a nekad idem normalno!:cao:

Tacno tina,i ja vec tako osecam,stomak se stvrdne kao kamen,tacno osecas neku zategnutost,a i nekad bol kao kad ces da dobijes,carobna ti si isto kad i ja,tako da i ti to moras da osetis,bebac se stalno okrece,evo meni je pre neko vece dok sam mazala kremu,sa leve strane se tako stvdnuo stomak i iskocilo nesto a na desnoj nista mekano i normalan stomak,uplasila sam se,to se bebac tako namestio,nesekiraj se za to,a oi to sto bebac lupka ,sto se okrece to je normalno,ja ga mnogo jace osecam sada,kad me sutne kao da mi neko cupa organe :hahaha: a za te grceve to su ti kontrakcije,nedizi tesko,i sad strogo mirovanje da ti se to smiri,a u petak kod doce mozda ti da neki lekic ili te bar umiri?Ja sam juce imala kontrakcije,i to kod pupka,jake,popila lek i prestale mi posle sat vremena!Cuvaj se!
Hvala Bonzitice. :heart: Osecam ja kontrakcije vec mesec i po, nekad blaze nekad jace, ali ovo sad je drugacije.
Mozda se bebeac postavio u neki drugaciji polozaj, ne znam, ali stomak mi je nize nego pre, i to me plasi. Gde je vama onaj najispupceniji deo stomaka? Meni je pre bio na pupku, a sad je ispod pupka. :dontunderstand:

Ma nebrini za to,meni nekad ide odozgo,a nekad je dole,a nekad je na levoj strani a nekad na desnoj ispupcen,sad je veci bebac i kako se on namesti takav nam je stomacic,nebrini!
Ja sam primetila nocu kad ustanem da piskim,i taman legnem bebac pocne da sutira tako nekih 5-10min pa zaspi i on,tako je svaki put,jer se to i tebi desava?Cak i kad stavim ruke na stomacic osecam da je bebac veliki,i odmah pocne da se pomera,da me sutira...bas je to slatko...

Ma nebrini za to,meni nekad ide odozgo,a nekad je dole,a nekad je na levoj strani a nekad na desnoj ispupcen,sad je veci bebac i kako se on namesti takav nam je stomacic,nebrini!
Ja sam primetila nocu kad ustanem da piskim,i taman legnem bebac pocne da sutira tako nekih 5-10min pa zaspi i on,tako je svaki put,jer se to i tebi desava?Cak i kad stavim ruke na stomacic osecam da je bebac veliki,i odmah pocne da se pomera,da me sutira...bas je to slatko...
Jeste, i moj bebac tako reaguje, od neku noc sam primetila da vise lupka nocu nego pre, i pitam se sta mu je sad, a onda shvatim da sam ja celo vreme drzala ruke na stomaku i mazila ga, a on je verovatno pokusavao da kaze: Aman, pusti me da spavam! :P

I meni se desava da se bebac prbudi kad nocu idem u WC, sva sreca pa idem jednom ili dvaput, ali danju je haos...

Ja sad povremeno osetim da mi se stomak na kratko stvrdne, bez ikakvog bola i opusti se...Mozda jednom dvaput dnevno...Zar nisu to one normalne Braxton-Hiksove kontrakcije?

I meni se desava da se bebac prbudi kad nocu idem u WC, sva sreca pa idem jednom ili dvaput, ali danju je haos...

Ja sad povremeno osetim da mi se stomak na kratko stvrdne, bez ikakvog bola i opusti se...Mozda jednom dvaput dnevno...Zar nisu to one normalne Braxton-Hiksove kontrakcije?
Kod mene nije tako, to jest, kad imam kontrakcije, one dugo traju, prakticno konstantno, ne mogu da napravim razliku kad je jedna pocela a druga zavrsila, jedino sto je intenzitet s vremena na vreme slabiji ili jaci. Evo danas mi traju ceo dan, iako sedim, osecaj je kao da mi je donji deo stomaka u grcu, kao da je utrnuo. Jeli se to jos nekom desava?

Kod mene nije tako, to jest, kad imam kontrakcije, one dugo traju, prakticno konstantno, ne mogu da napravim razliku kad je jedna pocela a druga zavrsila, jedino sto je intenzitet s vremena na vreme slabiji ili jaci. Evo danas mi traju ceo dan, iako sedim, osecaj je kao da mi je donji deo stomaka u grcu, kao da je utrnuo. Jeli se to jos nekom desava?

carobna..citam tvoju avanturu sa podizanjem teskih stvari :azdaja::azdaja::azdaja: ( e ja mnogo volim ovu oklagiju cccc)....too nee smeeeeeeee......preforsirala si se i zato sada misici reaguju....moras da mirujes..meri vreme izmedju dve kontr..ako ti to potraje idi na kliniku nemoj da se zezas..neka ti daju neki lekic..sada ti j ekritican period..budi mirna...

Poslednja izmena:
Dobro jutro!
Ja sam super, sinoc sam bila na koncertu i bilo je fantasticno...bas mi je prijalo malo da izadjem...Ogija su cuvali baba i deda...vratili smo smo se oko 23 i 30min. kad ono dusa mala jos ne spava...nije plakao ni pravio probleme, samo nije mogao da zaspi, kako kaze baba...joj kako nam se obradovao...ne mozete da zamislite kakav je to osecaj...divan...
Carobna, nemoj vise da ponavljas to sa dizanjem teskih stvari...to je osnovno u trudnoci...ja imam sina od dve godine pa ga ne podizem vise...lepo ostvite sve te stvari i uzivajte dok se neko ne pojavi da vam pomogne...
Bonzita, hvala na ovom kalendaru, po njemu sam se ugojila minimalno, al se ja osecam kao mecana, valjda zato sto sam imala vecu pocetnu tezinu(69kg, a visoka sam 170cm)...a i slabo se krecem, osim po kuci pa sam se valjda ulenjila...samo izmisljam i pravim sta bih jela...juce sam pravila fenomenalnu pogacu, recept je krajnje jednostavan, a pogaca ispadne super...jeli smo je vrucu sa kajmakom, sirom i kiselim kupusom...mljac...kada smo kod kiselog kupusa, ja bas jedem, obozavam ga...da li sme da se jede u trudnoci...ja ne vidim zasto ne bi smelo, al rekoh da vas pitam...pozzz za sve

Dobro jutro...

Enna, ti poranila...I to posle nocnog zivota...Ti si super mama, sve stizes:)

Ja isto volim kiseli kupus i jedem ga, nisam nista cula da ne bi smelo...Sve kiselo mi je njam, njam...

Gde ste trudnice?

Kockice,

Kako si ti? Jesi li se naskitala?

Mi imamo 4D u ponedeljak...Jedva cekam...

Dobro jutro,mi smo bas lenji danas :rumenko:
Ennna,
Kiseo kupus je jako zdrav,jedi ga slobodno,je ga isto volim al mi smeta za creva,pa ga izbegavam,aj posalji recept za tu pogacu na pp :worth: sad mi se bas jede,samo neznam dal kajmak sme da se jede u trudnoci :think: ,zavisi kako ga prave,ja ovde nesmem da kupim...Drago mi je da si izasla malo :cmok:
Angi,
Kako si nam danas?U koliko sati imas u ponedeljak?Kacis slike obavezno :rtfm:
I mi imamo 4d u ponedeljak u 17h ,jedva cekam,imamo pola sata,tj 20min film :mrgreen:

Imam u 18h u ponedeljak...Bice uvece slicica na forumu...Nadam se da ce am napraviti par lepih, za film ne znam...
Evo pijem kaficu...Prija mi da lezim jer redje idem u WC///Pravila sam salatice za slavu, sutra sam ceo dan kod mojih...I danas cu nesto..samo ono sto nema puno stajanja...salate za cas napravim...

Margo, ne znam kako da skinem onu knjigu...Sinoc smo pokusavali...Samo neko logovanje traze, ja se ulogujem, pa dok se vratim na tekst opet sam izlogovana...Jel imas to sacuvano kao dokument u PDF-u da mi posaljs na mail?

Dobro jutro!
Ja sam super, sinoc sam bila na koncertu i bilo je fantasticno...bas mi je prijalo malo da izadjem...Ogija su cuvali baba i deda...vratili smo smo se oko 23 i 30min. kad ono dusa mala jos ne spava...nije plakao ni pravio probleme, samo nije mogao da zaspi, kako kaze baba...joj kako nam se obradovao...ne mozete da zamislite kakav je to osecaj...divan...
Carobna, nemoj vise da ponavljas to sa dizanjem teskih stvari...to je osnovno u trudnoci...ja imam sina od dve godine pa ga ne podizem vise...lepo ostvite sve te stvari i uzivajte dok se neko ne pojavi da vam pomogne...
Bonzita, hvala na ovom kalendaru, po njemu sam se ugojila minimalno, al se ja osecam kao mecana, valjda zato sto sam imala vecu pocetnu tezinu(69kg, a visoka sam 170cm)...a i slabo se krecem, osim po kuci pa sam se valjda ulenjila...samo izmisljam i pravim sta bih jela...juce sam pravila fenomenalnu pogacu, recept je krajnje jednostavan, a pogaca ispadne super...jeli smo je vrucu sa kajmakom, sirom i kiselim kupusom...mljac...kada smo kod kiselog kupusa, ja bas jedem, obozavam ga...da li sme da se jede u trudnoci...ja ne vidim zasto ne bi smelo, al rekoh da vas pitam...pozzz za sve

vidim da ste sve lepo raspolozene, kod mene pada kisa upalila sam svetlo u sobi jutros koliko je mracno.

kiseli kupus jedino ne bi trebao da jede onaj ko ima visok pritisak, jer kupus ima dosta soli tako da treba da se izbegava, ali ko ima normalnan pritisak zasto da ne naravno da je zdrav.

ja sam procitala onu knjigu, nisam sve samo onaj deo koji govori o disanju i konkretno o porodjaju. super je konacno mi je jasno kako se to dise na porodjaju, citala sam sve i svasta i nikad mi nije bilo jasno, oni gravici su ekstra

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back