Kurta i Murta

Plant

Veoma poznat
Poruka
10.678
Nisam neki političar, ni navijač (bot), nego razmišljam logično:
Da li je bolje da nad nama vladaju oni, čija se stolica opasno ljulja, (pa moraju debelo da paze da više ne brljaju) ili novi, koji će nas jahati na konto onoga, da su za sve krivi oni pre njih ?

A naziv teme je iz one "sjaši Kurta, da uzjaše i Kurta i Murta".

Da li je bolje da nad nama vladaju oni, čija se stolica opasno ljulja, (pa moraju debelo da paze da više ne brljaju) ili novi, koji će nas jahati na konto onoga, da su za sve krivi oni pre njih ?

Није боље а зашто мислим да није:
- неко ко је био учесник било какве малверзације, крађе и слично мора да буде у затвору а не на власти, било којој странци да припада.
- код нас је било страначког запошљавања одавно али некако су ови то довели до врхунца и проблем је што при таквом запошљавању на права места долазе погрешни људи и праве озбиљне грешке.
- код нас није проблем да ли ће једну странку да замени друга него је проблем што је систем потпуо лош. Ми морамо систем да променимо.
- ако не променимо власт никада се неће ништа променити а ако променимо власт постоји могућност да ће доћи до промена. А ако је народ паметан и изабере паметно онда може доћи до суштинских промена система.

Ако је Мурта психички здрав, онда је и за народ боље да сјаше Курта а узјаше Мурта.

Nije dobro da vladaju ni jedni ni drugi. Demokratija podrazumeva smenjivost vlasti a ako je neko smenjen to znači da nije bio dobar i da ga više ne treba vraćati na vlast. Ovo što mi imamo u Srbiji, da na vlast hoće da se vrate oni koji su se već pokazali katastrofalnim a uz opravdanje da su ovi sada još katastrofalniji je anomalija.

To vrzino kolo treba preseći i sada je pravi trenutak da se to učini, kad smo već propustili onaj 1990. da pošaljemo komunjarska gomna u istoriju, kao sav normalan istočnoevropski svet.

Nije dobro da vladaju ni jedni ni drugi. Demokratija podrazumeva smenjivost vlasti a ako je neko smenjen to znači da nije bio dobar i da ga više ne treba vraćati na vlast. Ovo što mi imamo u Srbiji, da na vlast hoće da se vrate oni koji su se već pokazali katastrofalnim a uz opravdanje da su ovi sada još katastrofalniji je anomalija.

To vrzino kolo treba preseći i sada je pravi trenutak da se to učini, kad smo već propustili onaj 1990. da pošaljemo komunjarska gomna u istoriju, kao sav normalan istočnoevropski svet.
Овим болдованим што си написао дотакао си нешто много важно на нашој политичкој сцени што се, на жалост, не остварује.
Зар није боље да када дођем на власт потрудим се да урадим нешто истински добро и за народ и за државу.
Пустим слободне изборе у правом смислу речи па кога народ изабере изабрао је а не овако мрцварим и друге и себе, покушавам на све начине да останем на власти, сејем раздор између људи и на крају када одем са власти да одем да ме сви памте по добром, да могу сам да идем улицом.
Тренутни председник мислим да неће имати такву ситуацију да може да се шета улицом сам.
Зашто се толико плаши смене власти?

Кад ти је фатализам и лењост полазна тачка мисаоног процеса, онда није реално да можеш доћи до смисленог и изводљивог закључка шта радити.

Протести су због јахања протестаната . Протестима се тражи да јахања протестаната не буде . Протестанти да јашу !!!

U pitanju je vrzino kolo, Kurtu će uvek da smenjuje Murta i obrnuto, sve dok se ne preseče.

Има она 'јаше и Курта јаше и Мурта '

thumb3.jpg
1622543162-kombo-politika-750x500.jpg
thumb3.jpg

da, dosta je ovaj stetocina bio, daj da vidimo neke druge..

Амбасадори Србије у УСА хронолошки са лева на десно

Био Џурић .. Сада Шутановац ... и Биће Вучић

Увек фришко ђубре за наше УСАнце

Ministar Marko Đurić | Ministarstvo spoljnih poslova
Šutanovac kod Zaeva u Skoplju - Blic
Александар Вучић

Takozvana treća opcija novih ljudi teško može zavladati bez Kurte i Murte. Eto pokušali su Radule, Boško a sad pokušavaju studenti ali nešto mi ne deluje realna priča da oni sami dolaze do većine.

Амбасадори Србије у УСА хронолошки са лева на десно

Био Џурић .. Сада Шутановац ... и Биће Вучић

Увек фришко ђубре за наше УСАнце

Ministar Marko Đurić | Ministarstvo spoljnih poslova
Šutanovac kod Zaeva u Skoplju - Blic
Александар Вучић
...
Jel se saznalo, koja je Kvaka bila da Šutanovca postavi Vučić tamo ?

A kako ti razmišljaš ? (jel živiš u Srbiji ?)

Наравно да живим у Србији. Причање о Курти и Мурти служи као параван за личну неактивност у смислу жеље за променама. Као, ако скинемо тренутну власт и следећа ће бити иста. Па зашто би онда мењали било шта. Фатализам, површност, лењост, ниски критеријуми...

Овим болдованим што си написао дотакао си нешто много важно на нашој политичкој сцени што се, на жалост, не остварује.
Зар није боље да када дођем на власт потрудим се да урадим нешто истински добро и за народ и за државу.
Пустим слободне изборе у правом смислу речи па кога народ изабере изабрао је а не овако мрцварим и друге и себе, покушавам на све начине да останем на власти, сејем раздор између људи и на крају када одем са власти да одем да ме сви памте по добром, да могу сам да идем улицом.
Тренутни председник мислим да неће имати такву ситуацију да може да се шета улицом сам.
Зашто се толико плаши смене власти?
Među našim političarima vlada pravilo: prvo zadovolji svoje interese, a tek onda narodne. I to važi ne samo za ove na vrhu, tako je na svim nivoima.
A nećeš mi verovati, nešto slično uočavam i na zborovima.
Ukratko, u politici ćeš jako teško da nađeš poštenog čoveka.

Među našim političarima vlada pravilo: prvo zadovolji svoje interese, a tek onda narodne. I to važi ne samo za ove na vrhu, tako je na svim nivoima.
A nećeš mi verovati, nešto slično uočavam i na zborovima.
Ukratko, u politici ćeš jako teško da nađeš poštenog čoveka.
Мало ширим тему али јбг, шта је по теби разлог да у политици код нас нема поштених људи?
Зашто ми немамо једног Тага Ерландера?
То је, по мом мишљењу, највећи политичар 20. века.
Дошао је на место премијера 1946 и остао на том месту све до 1969, наравно изборима.
Наследио је Шведску у доста лошем стању. Сиромаштво (мало је познато да се само 15-20 година пре његовог првог мандата из Шведске иселило 25% становништва због тешког сиромаштва), друштво у лошем стању, институције су биле на незавидном нивоу.
Прво што је рекао када је дошао на власт: изградићу јако друштво, са јаким институцијама, образовањем и културом. То је урадио и за само 23 године од сиромашне државе добио си државу благостања. Многи политичари сматрају Ерландера за највећим политичарем у Европи у 20.веку.
Само да ти напоменем једну чињеницу за овог ОГРОМНОГ ЧОВЕКА, када је отишао у пензију није имао где да живи.. Требао је ићи у подстанаре и народ сам је дошао и од својих пара направио му кућу.
Људи су га толико волели.
ЗАШТО МИ НЕМАМО ОВАКО НЕШТО????

Sećam se jednog intervjua sa pokojnom Milenom Dravić, taman negde pred smenu vlasti 2012. Voditelj ju je podsetio na njeno učešće u protestima devedesetih i upitao da li je ona tada zamišljala ovakvu Srbiju. Ona je odgovorila da je tada bila za promene, ali da danas (snimano 2012) političari treba da ostave glumce na miru jer se neki glumci plaše da neće imati posla ako nisu stranački opredeljeni. Svako ko u Srbiji zajaše na vlast se ponaša ovako.

Мало ширим тему али јбг, шта је по теби разлог да у политици код нас нема поштених људи?
Зашто ми немамо једног Тага Ерландера?
То је, по мом мишљењу, највећи политичар 20. века.
Дошао је на место премијера 1946 и остао на том месту све до 1969, наравно изборима.
Наследио је Шведску у доста лошем стању. Сиромаштво (мало је познато да се само 15-20 година пре његовог првог мандата из Шведске иселило 25% становништва због тешког сиромаштва), друштво у лошем стању, институције су биле на незавидном нивоу.
Прво што је рекао када је дошао на власт: изградићу јако друштво, са јаким институцијама, образовањем и културом. То је урадио и за само 23 године од сиромашне државе добио си државу благостања. Многи политичари сматрају Ерландера за највећим политичарем у Европи у 20.веку.
Само да ти напоменем једну чињеницу за овог ОГРОМНОГ ЧОВЕКА, када је отишао у пензију није имао где да живи.. Требао је ићи у подстанаре и народ сам је дошао и од својих пара направио му кућу.
Људи су га толико волели.
ЗАШТО МИ НЕМАМО ОВАКО НЕШТО????
Razlog je loš narod iz kojeg ti političari potiču. Kvalitet tog naroda su odredili teška istorija, loše vlasti koje su se smenjivale i migratorna kretanja.

Period ove sadašnje vlasti može da se posmatra i kao tercijarna akumulacija kapitala (prvobitna je bila za vreme Slobe, a sekundarna za vreme DOS) a to znači opštu otimačinu bez pardona. Nikoga nije sramota ničega, seju se strah, mržnja, netrpeljivost prema svakome ko nije njihov baš kao što je rađeno tokom prvobitne akumulacije. Tokom sekundarne toga nije bilo, da budemo iskreni, dosmanlije su samo svakome govorile da je glup.

To ti je pravi razlog.

Prođi m
Наравно да живим у Србији. Причање о Курти и Мурти служи као параван за личну неактивност у смислу жеље за променама. Као, ако скинемо тренутну власт и следећа ће бити иста. Па зашто би онда мењали било шта. Фатализам, површност, лењост, ниски критеријуми...
e se maneš mene i tih opštih mesta,.. i te vaše filozofije.
Šta si ti junače do sada uradio a da bi koristilo smeni vlasti? Ništa, - sam pogodio - sem što si ovde pametovao,.. možda i na još nekoj mreži, a guzicom mrdnuo nisi,..
Ja ovde pitam da bi vi mućnuli svojom glavom i takve odgovore poštujem,,. a takve pametnjakoviće što im kući ne daju pametovati, jer su provaljeni odavno i sve što pripisuju drugom, prepoznaju u sebi,... brzo otpravim :D.

Za koju stranku gospodin agituje ? .. msm za koju opciju - dajte nam malo pojasniti zašto trebamo da smenimo ove da bi nam došli vaši ?

Prođi m

e se maneš mene i tih opštih mesta,.. i te vaše filozofije.
Šta si ti junače do sada uradio a da bi koristilo smeni vlasti? Ništa, - sam pogodio - sem što si ovde pametovao,.. možda i na još nekoj mreži, a guzicom mrdnuo nisi,..
Ja ovde pitam da bi vi mućnuli svojom glavom i takve odgovore poštujem,,. a takve pametnjakoviće što im kući ne daju pametovati, jer su provaljeni odavno i sve što pripisuju drugom, prepoznaju u sebi,... brzo otpravim :D.

Za koju stranku gospodin agituje ? .. msm za koju opciju - dajte nam malo pojasniti zašto trebamo da smenimo ove da bi nam došli vaši ?

Спрам СНС и његових сателита, можеш слободно на изборима да заокружиш било коју другу странку и увек ћеш гласати за боље. Ћутиш најгорима.

Back