moras prvo da se odlucis sta hoces da radis i sta ima smilsa u tvom slucaju. ne znam koliko imas god. i da li si vec zavrsio neku skolu, ali ja bih svakako razmisljao o necemu sto ima veze sa prethodno zavrsenom skolom kao nadogradnja na tvoje zanimanje. npr. ako je neko zavrsio sr. drvno-preradjivacku skolu imalo bi smilsa da uci neki dizajn namestaja, ako je neko zavrsio masinsku onda nesto vezano modeliranje delova, el. ethnicka - crtanje instalacija u AutoCadu, gradjevisnka - crtanje gradj.-arhitektonskih planova, itd. ako nisi nista zavrsio, ili nista sto ima veze sa tehnikom i crtanjem, onda nesto sto ima veze sa licnim interesovanjima ili evtl. radnim iskustovm. imas gomilu programa i pravaca u kojima mozes da se usavrsavas, pa moras prvo da razmislis sta te najvise od toga svega zanima i cime bi hteo da se bavis i nabavis program.
ako ces za pocetak samostalno da ucis, preporucio bih ti YouTube tutoriale, ima bukvalno za sve sto mozes da zamislis… instaliras progam, pocnes da pratis neki kurs i naravno vezbas paralelno to sto tamo pokazuju. ako imas vremena, ako si istrajan i uporan, za 2-3 meseca redovnog rada mozes da steknes neko osnovno znaje, ali pravo ucenje i sticanje rutine, kao sto sam vec napisao, tek kroz posao i realne zadatke.