Quantcast

Kuroko's Basketball

ant99

Početnik
Poruka
5


Košarkaški tim Srednje škole Teiko podigao se na razliku tako što je uništio svu konkurenciju. Redovni članovi tima postali su poznati kao "Generacija čuda". Nakon završetka srednje škole, ovih pet zvjezdica otišlo je u različite srednje škole s vrhunskim košarkaškim ekipama. Međutim, poznata je činjenica da je u "Generaciji čuda" postojao još jedan igrač: fantomski šesti čovek. Taj misteriozni igrač je sada brucoš u Seirin High, nova škola sa moćnim, iako malo poznatim timom. Sada, Tetsuia Kuroko - "šesti član" Generacije čuda ", i Taiga Kagami - prirodno talentovan igrač koji je proveo većinu srednje škole u ​​SAD-u, ima za cilj da dovede Seirina na vrh Japana i počne da uzima Kurokov bivši Serija hronikira Seirinov uspon da postane japanski tim za srednju školu, Generacija čuda uključuje Riota Kise, Shintaro Midorima, Daiki Aomine, Atsushi Murasakibara i Seijuro Akashi.

Seirin Visoki tim se borio protiv ekipe Riota Kise-a prvo u utakmici. Iako je Kise bila u stanju da kopira sve Kagami veštine sa dodatnom snagom i brzinom, Kuroko je svojim sposobnostima pomogao da se smanji udaljenost i na kraju, Seirin je osvojio ovu igru. Tada su se sastali sa Šintaro Midorimom u preliminarnim pregovorima o Interhighu. Utakmica je bila mnogo teža, ne samo zbog toga što su Midorima i poslednja 3 člana "Generacije čuda" znatno jači od Riota Kisea, ali i Kurokova sposobnost pogrešnog usmjeravanja je potpuno zatvorena od strane Takao Havk Eiesa. Uspeli su da savladaju Shutoku, ali njihov pobednički niz je završen nakon lošeg poraza od Akademije Touou, čiji je košarkaški tim sadržao Ace "Generacije čuda" - Daiki Aomine. Nakon ove utakmice, izgubili su preostala dva meča protiv Senshinkana i Meiseija i eliminisani iz Interhigha. Međutim, novi igrač dolazi da se pridruži Seirinu - Kiioshi Teppei, čoveku koji je formirao Seirin Basketball tim. Proveli su čitavu letnju obuku za Zimski kup, čak i slučajno zadovoljavajući Shutoku dok su trenirali.

U preliminarnim trenucima, ponovo su sreli tim Shutoku. Ovaj mec je zavrsio u mecu, tako da je Seirin morao da pobedi tim Kirisaki Daichi. Kapetan Kirisaki Daichi je bio Hanamiia Makoto, poznat po svojim nepoštenim metodama za pobjedu. Međutim, pobedili su i dobili kartu za Zimski kup.

U prvom krugu su ponovo sreli Tououa i Aomine. Ali sa buđenjem Kagamija i Kurokovog prelijevanja, oni su napokon pobedili Daiki Aomine. U četvrtfinalu, Seirin je pobedio u teškom meču protiv ekipe Centra "Generacija čuda" - Atsushi Murasakibara. Oni su spremni da igraju protiv svog prvog rivala - ekipe Riote Kise u polufinalu. Izuzetno težak meč protiv snage Perfect Copia, Seirin je osvojio i došao u finale. Finale je bilo gde se Seirin mora boriti protiv ekipe Rakuzan - cara. Kapetan ovog tima bio je bivši kapetan "generacije čuda" - Seijuro Akashi. Utakmica je završena pobjedom Seirin High i oni su proglašeni ovogodišnjim prvakom.
 
Top